Do Button

IFTTT introduceert drie nieuwe iPhone-apps

IFTTT heeft de apps Do Camera, Do Button en Do Notes uitgebracht. Met de apps koppel je een knop, de camera en tekst met recepten op IFTTT.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Do Button promoInternetdienst If This Then That (IFTTT) heeft drie nieuwe apps voor de iPhone uitgebracht: Do Note, Do Camera en Do Button. De drie apps laten je op een specifieke manier een proces starten, waarna er verbinding wordt gemaakt met de vele diensten die aan IFTTT zijn gekoppeld.


Met IFTTT kun je recepten maken voor internetdiensten, waardoor ze makkelijker met elkaar communiceren. Zo zorg je ervoor dat alle foto’s die je maakt automatisch in Dropbox worden opgeslagen, of dat je Philips Hue-lampen van kleur veranderen bij een binnenkomende tweet. Met een beetje onderzoek en voorbereiding hartstikke handig, maar de diensten van IFTTT zijn vaak wat abstract in functie. Dat wil de dienst veranderen met de drie nieuwe apps. Je gebruikt nu een knop, je camera of notities om van IFTTT gebruik te maken.

Lees ook: Vijf handige IFTTT-tips om je iPhone slimmer te maken

Do ButtonJe vindt in Do Button een simpele knop waar je op kunt drukken. Wat deze knop doet, hangt af van de diensten die je met de app verbindt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met iedere knopdruk je gps-locatie op te slaan, of om je Philips Hue-verlichting te bedienen. Je kunt in de app maximaal drie knoppen configureren. Het is ook mogelijk om deze knoppen in een widget te zetten, waardoor je snel vanuit het Berichtencentrum een IFTTT-recept activeert.

Do CameraDo Camera laat je net als Do Button een IFTTT-proces starten, maar gebruikt daarvoor de camera. Maak een iPhone-foto en je kunt deze meteen naar andere diensten sturen, die een door jou ingestelde procedure uitvoeren. Je slaat foto’s maken op in een Dropbox-map of uploadt ze naar Facebook. Hang Do Camera aan Evernote en je kunt een foto van je bonnetje makkelijk bewaren. Daarmee is Do Camera een foto-app voor veel specifieke situaties.

Do NotesMet Do Note is het mogelijk om notities in recepten te gebruiken. Het is hiermee in principe een notitie-app die je makkelijk verbindt met andere online diensten zoals Evernote en Google Drive. Het is daarnaast ook mogelijk om teksten in je agenda of op sociale media te plaatsen.

De algemene IFTTT-app heeft ook een kleine makeover gekregen. De app heet nu simpelweg ‘If‘, en heeft een nieuw app-icoon gekregen om deze naamswijziging te benadrukken.Het design van If sluit ook nauw aan bij het ontwerp van de drie nieuwe apps die IFTTT heeft uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 februari 2015 om 16:46
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.