ontdek-nemo-icoon

OntdekNEMO stuurt het hele gezin op onderzoek uit

Ga je binnenkort NEMO bezoeken? Het science center heeft een app uitgebracht die haar tentoonstelling voor het hele gezin leuker en interactiever maakt.

ontdek-nemo-icoonMisschien heb je wel eens gehoord van museum NEMO in Amsterdam. Het is het grootste science center van Nederland, waar jong en oud de fascinerende wereld van wetenschap en technologie kunnen ontdekken. Waar je in traditionele musea nergens aan mag komen, draait NEMO juist om zelf dingen uitproberen, aanraken en ervaren. Voor de populaire tentoonstelling Fenoma heeft het museum nu een gratis app uitgebracht die de onderzoekjes nog interactiever en leuker moeten maken.

Met de OntdekNEMO app kun je met het hele gezin op onderzoek uit. De tentoonstelling laat zien hoe alledaagse natuurverschijnselen als licht, geluid en statische elektriciteit in elkaar zitten. Hier horen verschillende leerzame opdrachten bij, die te vinden zijn in de app. Elke opdracht bestaat uit drie onderdelen. Per onderdeel worden instructies gegeven en kun je een foto knippen van de uitvoering. Dit werkt snel en eenvoudig. Door samen te werken kom je achter het antwoord op vragen als ‘Kun je gefluister over 17 meter verstaan?’ en ‘Kun je in je eentje een bank optillen?’.

OntdekNEMO screenshot

Aan het eind van een experiment verschijnt een illustratie met korte uitleg over de oplossing. De app heeft geen vaste volgorde, tijd of route, waardoor je de app vrijblijvend kunt gebruiken.

Ga je binnenkort zelf met het gezin de tentoonstelling beleven, vergeet dan niet van te voren de OntdekNEMO app te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2015, 17:00
Categorie Apps
Onderwerpen museum, wetenschap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.