iFixit teardown video.

Achter de schermen bij iFixit: hoe ze de eerste iPhone X-teardown maakten [video]

Bij elk nieuw Apple-product is het team van iFixit er als de kippen bij het nieuwe product binnenstebuiten te keren. In een uitgebreide video krijgen we een kijkje achter de schermen van zo'n teardown, wat eraan vooraf gaat en voor welke uitdagingen ze komen te staan.

Op iCulture schrijven we regelmatig over iFixit, het bedrijf dat vaak als allereerste een nieuwe iPhone, iPad of Apple Watch uit elkaar weet te halen. De teardowns van iFixit zijn vaak informatief en onthullen met regelmaat nieuwe details, vooral omdat Apple zelf meestal geen exacte specificaties geeft. Een verslaggever van Motherboard liep een tijdje met iFixit mee bij de teardown van de iPhone X en in het videoverslag daarvan krijgen we een kijkje achter de schermen van het Amerikaanse bedrijf.

Kijkje achter de schermen bij iFixit

iFixit is gevestigd in Amerika, maar zodra er een nieuwe iPhone uitkomt vliegen ze linea recta naar Australië. De voornaamste reden dat ze naar de andere kant van de wereld afreizen, is vanwege het tijdsverschil. iFixit CEO Kyle Wiens legt uit dat het belangrijk is om de eerste te zijn. Dat lukt iFixit doorgaans goed, al zijn er soms ook andere partijen die als eerste een nieuwe iPhone uit elkaar gehaald hebben. Nadat ze de iPhone X opgehaald hebben, vraagt de verslaggever of Wiens gespannen is. “Ik ben gespannen voor de teardown, niet omdat er weer een nieuwe telefoon uit is”, zo vertelt hij.

In een speciale fabriek in Australië wordt de iPhone X vervolgens uit elkaar gehaald en worden de foto’s gemaakt. Met behulp van röntgenfoto’s worden alle details bekeken, zoals welke schroefjes er gebruikt worden. Na een uur is het ze gelukt om de iPhone X open te maken. Ze gaan daarbij erg zorgvuldig te werken, omdat ze geen schade aan willen richten. Uiteindelijk draait het bij iFixit maar om één ding: de eerste zijn bij de teardown van een nieuwe iPhone.

In de video zien we ook wat van het kantoor en de werkplaats van iFixit. Het kantoor is niet open voor publiek, maar is vooral een plek waar de benodigde spullen liggen om zelf een iPhone uit elkaar te halen. iFixit bestaat vooral door de verkoop van onderdelen en gereedschap. Batterijen en schermen zijn de meestverkochte onderdelen, zo legt de CEO uit. Eén van de eerste producten die ze uit elkaar haalden was de iBook G3, vooral uit frustratie dat Apple wilde voorkomen dat mensen zelf leren hoe ze hun spullen moeten repareren. Vanuit deze teardown werd het bedrijf steeds populairder en is het uitgegroeid tot het bedrijf dat we nu kennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2018, 9:33
Bron Bron Motherboard
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ifixit, teardown
Device iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.