Nederland goedkoop, België duur blijkt uit internationale prijzen iPhone 4S

De iPhone 4S gaat vandaag in de verkoop in Nederland, België en diverse andere landen. Wij maakten een tabel waaruit je kunt aflezen in welke landen je het goedkoopst uit bent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-prijzen-internationaalDe iPhone 4S is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in Nederland, België en een reeks andere landen. De meeste mensen zullen hun iPhone 4S al in pre-order bij de operators hebben gekocht, of hebben een bestelling bij de Apple Store geplaatst. Hoe doen Nederland en België het ten opzichte van andere landen wereldwijd?

Dat is een vraag die Eduard van der Zwan wel eens beantwoord wilde zien. Hij maakte een overzicht van de lokale prijzen in de diverse landen. Wat opvalt is dat Nederland gunstig afsteekt ten opzichte van andere landen. Tegelijk blijkt België een erg onaantrekkelijk land om een losse iPhone 4S te kopen. Alleen in Italië ben je nóg duurder uit.

N.a.v. van reacties van lezers even de volgende aandachtspunten:

  • De prijzen van de Apple Store staan in deze tabel. Dus niet de prijzen van alle lokale retailers.
  • De VS staat NIET in de tabel omdat de toestellen die momenteel verkrijgbaar zijn in de VS, nog niet internationaal gebruik kunnen worden en met abonnement worden aangeboden. Pas in november komt er een versie die je probleemloos kunt kopen.
  • De prijzen staan vermeld in lokale valuta, dus bij Mexico gaat het om Mexicaanse peso.
  • In de tabel is GEEN rekening gehouden met lokale salestax, douanekosten en andere heffingen, omdat die kunnen wisselen.

Hieronder vind je de tabel die Eduard voor ons opstelde:

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.
In de tabel is geen rekening gehouden met lokale salestax en douanekosten bij het importeren, omdat dit nogal kan wisselen.

Deze en andere tabellen vind je in ons artikel ‘iPhone kopen in Nederland‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 15:09
Categorie Providers
Onderwerpen europa, internationaal, iPhone 4s, prijzen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.