Reacties voor: iCulture Weekly #4 nu online te bekijken (video)

iCulture Weekly #4 is nu ook on-demand via YouTube te bekijken. In deze aflevering: TomTom heeft het zwaar, Appsterdam en als App van de Week dicteren op je iPhone met Dragon Dictation.
Lees het complete artikel → iCulture Weekly #4 nu online te bekijken (video)
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Ahh mooi, had em al opgezocht op Youtube. Fijn ook dat ie hier in de HTML5 vorm staat en niet alleen in Flash, zoals rechts 🙂

  2. Leuk programma, jongelui, ben weer even helemaal bijgepraat. Ga zo door.

  3. @Jean-Paul Horn: als ik er 1 had, dan had ik dat gedaan :), heb alleen een windows laptop (waar, icm chrome de HTML5 video beter op draait dan de Flash versie) en iphone tot m’n beschikking, helaas…

  4. Is hij ook in de Itunes store beschikbaar als podcast?

  5. Waarom valt ieder filmpje dat ik via de ipc-app kijk op mijn iPhone uit na ongeveer 10 seconden afspelen…

  6. Blijft een goed concept:) Alleen de presentatie is om te janken, vooral HIJ!

  7. Origineel geplaatst door Chantal
    Blijft een goed concept:) Alleen de presentatie is om te janken, vooral HIJ!

    en dan ook nog eerst zichzelf noemen,voor de rest een aardig program

  8. Een leuk concept maar de uitvoering vind ik nog zeer matig.
    1. Kunnen demo’s via video uitvoer van de apparaten getoond worden ipv die er boven hang camera.
    2. Kan iemand wat strakker editen, vreemde trage overgangen.
    3. Kan iemand alsjeblieft zorgen dat de beeldverhoudingen bij camera overgang en filmpjes kloppen?
    4. Waarom worden demo’s in een vaag template gestopt zodat je het niet goed ziet? Huisstijl is mooi maar het moet niet in de weg zitten.

  9. ziet er mooi uit jongens, jammer dat jullie intro tune niet wegfade maar zo is afgekapt, ik zo’n grappige tune…

    keep up the good work! kwou eigenlijk nog weten, hoe komt OMGWTFBBQ aan z’n naam 😛

    tot volgende week he !

  10. Welk navigatiesysteem noemde Erwin?

  11. Sorry maar dat hele Lifelapse (en lifelogging etc.) idee vind ik zo’n onzin. Doet me denken aan “Rain Man”, dat ie een polaroid maakt van elk bord eten dat hij kreeg.. beetje suf

    Verder interessante aflevering, Waze kende ik nog niet.

  12. Ik heb er gevolgd, maar #4 wil niet op de Ipad. Melding dit formaat wordt niet ondersteund!

  13. Die Erwin is echt goud.
    Bij elke vraag die hij stelt, hoort hij zelf Gonny enige seconden aan, alleen maar als opzetje voor de hoofdschotel: zijn eigen uitgebreide hoorcollege.
    En dan heeft hij opeens weer “haast” (waarom eigenlijk…) als er weer iemand anders geinterviewd wordt wordt die weer kort gehouden…zodat hij weer kan parafraseren.
    Hij is helemaal baas.

  14. @Gonny: TomTom op de Iphone in de auto niet handig omdat je andere dingen wil doen? Smaken verschillen maar in deze snap ik niet waar je het over hebt. Verkeersveiligheid daargelaten kun je in principe alles tegelijkertijd doen??

  15. @Jean-Paul Horn: Het is gewoon een vreselijk omhooggevallen ventje die zichzelf voorop stelt, laat staan echt weet waar hij het over heeft. Ik, ik, ik en dan de rest heeft nog nooit zo gewerkt, ook niet als bedenker. Alle grote der aarde die iets bedenken stellen eerst andere voor en dan zichezelf. Het viel mij op maar zo te zien ook andere. Daarbij alles wordt gezegd en verteld wordt is reeds behandeld in fora of op het nieuws, dus kijken hoeft niet meer! Brengt weinig extra’s. Daarbij zijn goede bloggers nog lang geen presentatoren!! Daar zijn er al veel mee de mist ingegaan.

    Waarom trouwens gelijk zo defensief, een eigen mening geven mag niet meer hier zo te zien…
    Hij, hij heet gewoon??? En tegen mij wel je?? Wat is HIJ meer dan anderen…??

  16. @Chantal: jeeez, doe ff lekker normaal. Je hoeft het niet te zien.

  17. Net aflevering 4 bekeken.

    Goed te zien dat alle kommentaren ter harte worden genomen (opgeruimde tafel, minder ‘troep’ draadjes en kabels, betere presentatie van screendisplays van iPhone, etc.).

    Maar ook al is de opzet en het idee leuk, toch denk ik dat een dergelijke ‘podcast’ of uitzending niet echt gaat werken. Waarom niet? Omdat het een beetje preken is voor eigen parochie.

    Ik bedoel: wat is de doelgroep en wie kijken er naar? Dat zijn (IMHO) uitsluitend de lezers van IPC en iCulture. En die hebben alle ‘nieuwtjes’ al lang kunnen zien en lezen. Dus alles wat gebracht wordt is oud nieuws in feite. Okee, leuk om Gonny ‘in het wild’ te zien iedere week (daarover hoor je mij niet klagen ;-)) maar qua nieuwswaarde en vanuit informatief standpunt gezien voegt het niet veel toe.

    Wie willen jullie hiermee nu eigenlijk bereiken?

    Voor de meeste kijkers is het meer een ‘Aha-Erlebnis’ dan een nieuwsbulletin. En de interviews met die ontwikkelpiepeltjes zijn eerder storend dan leuk en informatief. Slechte beeld- en geluidskwaliteit, wat véél beter kan en ook MOET! Een goedkope webcam levert nog betere audio en video! Kom op zeg, dit is 2011 en IPC/iCulture pretendeert toch high-tech te zijn, dan kun je hier niet meer mee aankomen hoor! En heb ik het nog niet eens over de verkeerde beeldverhouding van de uitzending op zich. Alles is een beetje platgedrukt…

    Maar verder niets dan lof, haha. Op naar volgende week!

  18. @Jean-Paul Horn: Ach tuurlijk is het een pilot/beta en wat ik al eerder aangaf: het blijft een leuk initiatief, waar ik de afgelopen weken al met veel plezier naar heb gekeken. Kijk doe je niets is het niet goed, doe je iets dan is het ook niet goed. That’s life…

    Denk ook dat jullie meer gediend zijn van (terechte en opbouwende) kritiek bij deze bèta’s dan dat er alleen oh’s en ah’s zouden volgen, daar kun je ook niet veel mee als programmamaker(s).

    En wat de kwaliteit van de internetlijnen betreft: je bent idd afhankelijk van de andere kant van het lijntje, maar wat ik dan vreemd vind is dat zowel iCulture als de geinterviewden beiden toch wel internetbedrijven zijn die over het algemeen over goede/snelle lijnen beschikken. Als je dan iemand interviewt dan moet die persoon of bedrijf toch ook wel inzien dat het een flink stuk reklame is om in deze ‘iCulture weekly’ te mogen verschijnen. Dan zou ik als bedrijf zijnde ervoor zorgen dat ik even geen zware data over mijn lijntje(s) zou sturen ten tijde van het interview…

    Maar nogmaals, het kan wat dat betreft best beter ook met slechtere lijnen. Heeft misschien ook iets te maken met het per sé live willen uitzenden, wat m.i. niet echt nodig is met dit medium. Breng je een mooie podcast uit wekelijks, dan is er ook meer tijd voor nabewerking en hoeft het niet ad-hoc allemaal.

    Of er andere kijkers aangetrokken worden dan de lezers die er al zijn… tja kwestie van veel reklame maken op andere media denk ik. Maar voor de vaste lezers is het qua nieuwswaarde niet echt ‘spectaculair’. Maar misschien is mijn referentiekader wat dat betreft ook te beperkt. Denk dat ik zelf wel aardig geïnformeerd ben/word door diverse sites, blogs en fora maar geldt uiteraard niet voor iedereen.

    In ieder geval blijf ik het (uiteraard) allemaal volgen en kijk uit naar volgende week! Benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat er over een tijdje uit gaat zien!

  19. Goede format, degelijke content, misschien soms te ‘traag’ … Een half uur is best veel tijd. Ik kies graag zelf de content; op http://www.deredactie.be kan ik fragmenten kiezen die mij interesseren.
    Ga zo verder! Apple ows you!

  20. Leuk, mss goed idee om eens ervaring op te doen via de gamekings app. De manier van presenteren is hier beter.. Het editen etc..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.