iCulture Weekly #4 nu online te bekijken (video)

iCulture Weekly #4 is nu ook on-demand via YouTube te bekijken. In deze aflevering: TomTom heeft het zwaar, Appsterdam en als App van de Week dicteren op je iPhone met Dragon Dictation.

iCulture Weekly leaderiCulture Weekly is de wekelijkse webcast van iPhoneclub/iPadclub en The Crowds. Wekelijks bespreken presentatoren Erwin Blom en Gonny van der Zwaag de ontwikkelingen rondom iPhone, iPad en Apple. Zoals we al eerder lieten weten hebben we voor de pilot-afleveringen die we deze zomer maken een sponsor gevonden: KPN (waarvoor dank!). Wie niet in de gelegenheid was om afgelopen woensdag om 16:00 uur live mee te kijken, vindt hieronder de samenvatting en de YouTube-versie.


Mike Lee - mayor appsterdamIn deze vierde aflevering de volgende onderwerpen ter tafel: TomTom heeft het financieel erg zwaar en heeft een forse winstwaarschuwing moeten afgeven. Is er nog een rol voor hun in de navigatiemarkt nu steeds meer navigatie gratis beschikbaar is en steeds beter wordt?
Dit weekend officieel aangekondigd en nu al heel veel internationale belangstelling: Appsterdam, de hub voor Nederlandse en buitenlandse app-ontwikkelaars in Nederland (en dus niet alleen voor Amsterdammers!). Waarom was er een Amerikaan (Mike Lee, ex-Tapolous) voor nodig om dit van de grond te krijgen?



De app van de week is de gratis dicteer-applicatie Nuance Dragon Dication. Gonny laat zien hoe snel (en accuraat) de spraakherkenning werkt en toont ook Dragon Search, waarmee je met gesproken zoekopdrachten informatie kunt vinden. Een andere officiële aankondiging was Lifelapse; een project van drie jonge, Nederlandse ontwikkelaars. We spraken via Skype met één van de drie initiatiefnemers, Glenn Wolters (@glnn) om meer over deze bijzonder app en de bijbehorende Lifelapse Pouch te weten te komen. Want waarom zou je de hele dag met een iPhone om je nek lopen? Glenn laat de motivatie achter The Lifelapse Experiment horen.


Fruity Loops Studio MobileBij de interessante apps drie suggesties die je zeker eens moet uitproberen of die actueel interessant zijn:

  • Fruity Loops Studio Mobile (€11,99) en de gelijknamige versie met HD-toevoeging voor iPad (€15,99); een supergaaf – maar prijzig – muziekpakket om beats te maken.
  • 2011 Official Tour de France (€0,79) – zoals de naam al aangeeft – de officiële app van de Tour de France die aanstaande zaterdag voor de 98e keer van start gaat.
  • IGGIS (gratis, universeel), waarvan helaas de demo door onze fout niet goed werkte. Met IGGIS kun je vergunningen en andere open gemeentelijke informatie opvragen.

Tesco Korea - QR-codeIn Buzz bespreken we eerst de Infinite Loop, een oprolbare stevige kabel die in alle vormen te kneden is en daardoor dienst kan doen als standaard voor je iPhone of iPad. Ten slotte laten we zien hoe er in Korea tegenwoordig boodschappen wordt gedaan. Door grote posters met supermarktproducten in stations op te hangen kunnen Koreanen door de corresponderende QR-codes te scannen boodschappen doen terwijl ze op de metro of trein staan te wachten. Dichter bij huis maakt de Belgische supermarktketen Colruyt het onze zuiderburen steeds makkelijker met een handige iPhone-app en ophaalservice.

Het komt allemaal langs in aflevering 4 van de iCulture Weekly!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dienstmededeling: de webcast is ingediend in de iTunes Podcast-directory. Nog even geduld a.u.b.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.