Reacties voor: iCulture vergelijkt: technische specificaties iPhone 5s, iPhone 5c en iPhone 5

Alle technische specificaties van de iPhone 5s, de iPhone 5c en de huidige iPhone 5 vergeleken in deze infographic van iCulture.nl.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 70 reacties

  1. Supermooi overzicht!

  2. Nice! Maar kan de iPhone 4S er niet ook bij? Die is per slot van rekening ook nog verkrijgbaar…

  3. Mooi overzicht maar een matige S upgrade. Ik stap over vanaf een iPhone 4 dus het verschil is groot, maar voor mensen boven de 4 lijkt me dit niet de grote klapper.

    Zit ook nog te twijfelen over Xiaomi trouwens.
    Het twijfelen word steeds erger met de updates eerlijk gezegd.

  4. Hmmm toch wel erg veel overeenkomsten.

  5. Origineel geplaatst door Kaas
    Mooi overzicht maar een matige S upgrade. Ik stap over vanaf een iPhone 4 dus het verschil is groot, maar voor mensen boven de 4 lijkt me dit niet de grote klapper.
    Zit ook nog te twijfelen over Xiaomi trouwens.
    Het twijfelen word steeds erger met de updates eerlijk gezegd.

    Waarom vind je dit een matige S upgrade? Vergeleken met de eerdere 3GS en 4S upgrades is deze wel een stuk groter met de vingerafdrukscanner, M7 en een extra kleur optie, dat inclusief de gebruikelijke camera en CPU upgrade

  6. Ja er zitten we een aantal foutjes in, net als dat de iPhone5 wit als kleur heeft en de 5s zilver terwijl het exact dezelfde colorway is en de frontcamera volgens mij inmiddels inderdaad is geüpgraded naar 1,9 etc.
    Verder mooie infographic daar niet van.

  7. Heel mooie tabel, waarvoor dank (dat mag ook al eens criticasters)

  8. Mooie tabel, daar hebben we veel aan! Ook namens mij bedankt!

  9. iphone 5C is gewoon iPhone 5 maar de behuizing is anders? Of zie ik het verkeerd?

  10. Een oude telefoon in een goedkoop plastiek jasje verkopen voor nog €100 minder? Wat mis ik hier?

  11. Ik ga waarschijnlijk een domme vraag stellen,
    maar M7?

  12. Origineel geplaatst door Laszlo_
    Ik ga waarschijnlijk een domme vraag stellen, maar M7?

    Zie dit artikel op Arstechnica.

  13. vraag me echt af wanneer de iphones naar NL komen?

    Maybe 27 sept? Ergens ben ik bang dat het later wordt dan 27 omdat ze zeiden voor eind december in meer dan 100 landen.

    Ik heb nu iphone 5 wit en ik ga voor de 5S black/grey

  14. @Laszlo_: We hebben een uitleg in ons dossier iPhone 5s. Morgen een uitgebreid artikel 🙂

  15. Erg mooie overzicht. Mijn complimenten!

  16. @Jean-Paul Horn: misschien heb ík het wel weer fout maar in die tabel is de rechtse rij de iPhone 4S, die wel in het zwart en wit te verkrijgen is… Persoonlijk vind ik de witte (zilveren) iPhone 5 en 5S hetzelfde qua kleur.

    Voor de rest is de tabel fantastisch!!

  17. @imakker: Hoezo goedkoop? Ik kan mij mijn 3G en 3GS nog herinneren, met zijn kunststof achterkant. Daar was ik zeer tevreden mee.
    De binnenzijde van de 5C heeft een verstevigd metalen frame, waardoor de behuizing zeer stevig zal aanvoelen. Het metalen frame dient tevens als antenne.

    Daarbij heeft iedereen het over een goedkoop instapmodel, maar dat waren alleen maar geruchten. Ik heb Apple daar niets over horen zeggen. Als een 5C met abo €99 kost, dan is dat niet veel anders als andere telefoons met een kunststof behuizing.

  18. Lagen ze maar al in de winkel dan zou ik gelijk een 5s kopen .
    Maar in plaats van de 5c zou ik liever een 5 kopen

  19. Mooi overzicht. Wat betekent de functionaliteit M7?

    O wacht, ik zie het al. Die bewegingssensor.

  20. Overzicht is heel mooi en duidelijk. De verschillen zijn er goed uit te halen.
    De plastic 5C is naar mijn idee echt te duur, jammer dat ze zo hoog in de markt blijven zitten. Daarnaast is de geheugen upgrade ook veel te duur, van 16 naar 32 kost 100 euro en van 32 naar 64 nog eens 100 euro.
    De 5s vind ik wel een heel mooi geslaagd toestel, vooral de camera vind ik interesant, ik ben niet op zoek naar meer megapixels (nu heb ik 13 mp van Sony) maar ik zoek betere foto’s in matig licht, hopelijk werkt dat echt zo goed als ze zeggen.

    Laten ze de 5C (plastic kleurtjes) voor 449 euro verkopen, lijkt me een veel betere prijs voor dat toestel.
    Nu is het geen budget maar een dure Plastic iPhone.

    Ps. ik krijg net over mijn schouder te horen dat mijn meisje die kleurtjes toch wel erg leuk vind en wanneer we er een gaan halen, lmao

  21. Ben ik de enige die de 5C duur vind voor de kwalificatie “middenklasser”?

  22. @Kaas: Absoluut wel. Alleen al de processor en camera zijn enorm verbeterd. Dan nog de vingerafdrukscanner erbij. En alle 4g netwerken. Dikke update zou ik zeggen.

  23. iPhone 5S: geen 128GB, geen wezenlijk langere batterijduur, geen NL Siri, wél extra duur. Ik blijf nog minstens een jaar bij mijn 4S!

  24. Top overzicht! Hulde! Iedereen roeptoetert over de hoge prijs van de 5C, terecht of onterecht laat ik even in het midden. Waar de 5C mogelijk wel de concurrentie mee aan kan is icm een abo. Mogelijk is de prijs wat providers betalen significant lager waardoor het bijbetalen een stuk lager uitvalt dan de huidige situatie.

    We weten het niet. Afwachten maar 🙂

  25. Mooi overzicht.
    Als opmerking over de 5c. Een mooi instap toestel. Ben blij dat Apple niet een goedkoop wegwerp toestel heeft gemaakt, maar voor een goede middenklasse heeft gekozen.

  26. Mooi! Vingerafdruk sensor en iets betere accu. Geweldige verbetering….
    Thump down!

  27. Die plastic is wel eeeeeeeerg duur. Voor 100 euro meer heb je toch echt een geiler toestel.

  28. Het blijven alletwee instappertjes vergeleken met de nieuwe generatie android phones.

  29. Alle iPhones zijn te duur. Simpel! Juist die prijsverschillen van 100 Euro voor een 16-32-64 GB geheugentje spreken al boekdelen. Maar ja, miljarden winsten moeten toch ergens vandaan komen.
    Toch verkopen ze als broodjes en ja: ik ga m’n 4 ook veranderen in een 5s. Waarom? Omdat ze toch niet goedkoper worden en je dus wel moet. Android en W8 hoeven voor mij allebei niet, zeker nu de 5s 64-bit wordt en zo’n beetje iedere Europese 4G frequentie aankan. Kan ik eindelijk eens richting m’n 10GB per maand komen, wat op een 4 met 3G totaal onhaalbaar is.

  30. @HDJ: Was van plan een te kopen nu toch maar nokia lumia kopn. liever een lumia dan een droid. Ik hoopte echt op iets rond 400 euro maarja kan dat ni verwachten van apple. Wachten tot iPod touch 6 dan maar :S
    Van een 16-jarige applefanaat

  31. De camera van de 5s had toch stabilisatie?

  32. @Rik: Ja heb ik gisteren ook gezien en btw nice schema

  33. Hoeveel Ghz is de nieuwe processor?

  34. Die mensen die zitten te zeggen dat ze een andere markt willen bereiken met de Iphone 5C dan wil ik wel weten welke markt?

    De markt waar mensen graag met een regenboog telefoon lopen?

    Want hij is niet bepaald goedkoop om überhaupt een middenklasse telefoon te zijn.

    Het is gewoon een high end plastice iphone 5.

  35. Tabel op de iPhone via de app. niet te lezen. Zoomen kan ook niet. Scherm kantelen ook niet. Fijn…

  36. Waarom is die 5c zo duur?
    Die gaat toch niemand kopen zo?

  37. Wel jammer dat we nu niet meer tegen gasten als Henk kunnen zeggen dat android goedkope plastic rommel is aangezien Apple ze nu ook maak (maar dan wel met een Apple prijsje)

  38. @Jean-Paul Horn: Heeft Apple nou beweerd dat ze een budgettelefoon zullen uitbrengen of niet? Iedereen klaagt dat de 5C niet goedkoop is, maar ik denk zelf dat het niet als budgettelefoon bedoeld was, dus verwacht ik ook geen lage prijs.

  39. Is camera van de 5 s geen 12 MP CAMERA?

  40. @MMG: Dat hebben ze nooit gezegd, maar vreemd blijft het wel. Ook in combinatie met een abbo in USA: 5C vanaf 99 USD, 5S vanaf 199 USD. Oftewel 75 euro verschil, dan ben je toch niet lekker bezig als je het daarvoor laat liggen?

    De 5S is neem ik aan duurder te maken dan de 5 gezien de vingerprint sensor maar toch dezelfde prijs, daar verdienen ze dus minder aan, de 5C is goedkoper te maken maar verschilt amper, een goedmakertje wellicht?

  41. Origineel geplaatst door imakker
    Een oude telefoon in een goedkoop plastiek jasje verkopen voor nog €100 minder? Wat mis ik hier?

    Ten eerste ondersteunen de nieuwe toestellen nu snel mobiel internet in Nederland (zie de 4G banden). Als kleine interne updates zijn er de verbeterde facetime camera en de wat grotere batterij. Verder zijn vanaf nu alle iOS apparaten inclusief de apps Pages, Numbers, Keynote, iPhoto en iMovie.

    Wat de behuizing betreft, die wordt vrij algemeen geprezen om zijn robustheid en solide ‘feel’, hoewel de ‘premium’ kwaliteitsbeleving wel wat minder zal zijn dan bij de aluminium versie. Ik denk dat deze kwaliteit plastic meer voordelen heeft dan alleen de mogelijkheid een kleur uit te kiezen: je hebt meer grip dan op aluminium en het voelt minder koud aan. Het is ook steviger vermoed ik, in ieder geval krijg je niet van die butsjes in het aluminium zoals bij de iPhone 5.

    Zou ik zelf moeten kiezen dan zou ik desalniettemin die extra €100 op tafel leggen voor de 5S.

    Overigens, de 4S die nu als ‘budget’ in de plaats is gekomen voor de iPhone 4 is met €399 toch ook zeker niet onaantrekkelijk. Duidelijk betere specs dan de 4 (plus de gratis apps) en die was voor dat bedrag ook al niet slecht.

  42. Jammer dat ze de iPod Classic laten doodbloeden trouwens. Ondanks dat ie ‘verouderd’ is, blijft het mijn voornaamste muziekspeler. Hoop echt dat ze ooit voor een leuke upgrade zorgen!

    Origineel geplaatst door aRi
    @MMG: Dat hebben ze nooit gezegd, maar vreemd blijft het wel. Ook in combinatie met een abbo in USA: 5C vanaf 99 USD, 5S vanaf 199 USD. Oftewel 75 euro verschil, dan ben je toch niet lekker bezig als je het daarvoor laat liggen?De 5S is neem ik aan duurder te maken dan de 5 gezien de vingerprint sensor maar toch dezelfde prijs, daar verdienen ze dus minder aan, de 5C is goedkoper te maken maar verschilt amper, een goedmakertje wellicht?

    Nou ik denk dat Apple ervoor wil zorgen dat ze een groot assortiment hebben aan telefoons. Dus ze waren nooit van plan om goedkope plastic telefoons te maken. Ze willen gewoon meer keus bieden voor de klanten (vooral jongeren). Vooral de kleurtjes zullen wat meer klanten aantrekken.

    Zelf zou ik inderdaad voor de 5S kiezen, maar over smaak valt veel te zeggen. Er zijn denk ik genoeg mensen die liever de 5C willen hebben. Dit heb ik zelf namelijk ook vernomen in mijn omgeving.

    En de prijs zelf is ook geen probleem, aangezien de meesten van ons toch een abonnement nemen of gewoon een tijdje wachten en het 2e hands kopen.

  43. Origineel geplaatst door Joost
    Ben ik de enige die de 5C duur vind voor de kwalificatie “middenklasser”?

    Het is dan ook gewoon een high end smartphone.

    @MMG: Apple heeft dat nooit in die woorden gezegd. Lees ook

  44. Al dat gemekker over goedkoop plastic. Al eens goed gekeken hoe het gemaakt wordt!
    Ik gebruik sinds 2008 nog dagelijks mijn 3G naar alle tevredenheid. En ja niet de snelste. Maar voor mij goed genoeg. Het ligt er aan wat de aanbieding wordt bij de providers en dan ga ik kiezen.

  45. Origineel geplaatst door Henk
    Het blijven alletwee instappertjes vergeleken met de nieuwe generatie android phones.

    Je bedoelt dat nieuwe generatie hi-end Android phones voornamelijk van het formaat onhandige surfplank zijn?
    En maken ze een keer een compact formaat (Galaxy Mini e.d.) dan vallen ze qua specs gelijk terug naar het jaar 2010.

  46. Origineel geplaatst door Ron E
    Alle iPhones zijn te duur. Simpel! Juist die prijsverschillen van 100 Euro voor een 16-32-64 GB geheugentje spreken al boekdelen. Maar ja, miljarden winsten moeten toch ergens vandaan komen.
    Toch verkopen ze als broodjes en ja: ik ga m’n 4 ook veranderen in een 5s. Waarom? Omdat ze toch niet goedkoper worden en je dus wel moet. Android en W8 hoeven voor mij allebei niet, zeker nu de 5s 64-bit wordt en zo’n beetje iedere Europese 4G frequentie aankan. Kan ik eindelijk eens richting m’n 10GB per maand komen, wat op een 4 met 3G totaal onhaalbaar is.

    Sorry, maar Samsung heeft op hun ‘top’-laatmenietlachen toestellen nog 150€ méér winst hoor ! Daar krijg je peanuts voor je geld, én een scherm die naar een jaar waardeloos is (het ONverkoopbare goedkope amoled met korte levensduur van de rode fosfors)

    Origineel geplaatst door Apple740
    Je bedoelt dat nieuwe generatie hi-end Android phones voornamelijk van het formaat onhandige surfplank zijn?

    Broodplankjes.

    Origineel geplaatst door Henk
    Het blijven alletwee instappertjes vergeleken met de nieuwe generatie android phones.

    Hiervoor zit je op een verkeerde site jongen! Aan de andere kant geloven ze dat misschien.

  47. Blijf toch mooi bij mijn iPhone 4S en 1 maand oude iPhone 5. De iPhone 5C vind ik persoonlijk mooier qua uiterlijk. Alleen vind ik het jammer dat het een uitstraling heeft van plastic. Ik wacht wel een jaartje en neem dan wel de opvolger van de 5C/5S.

  48. De 5s is zuiniger op 4g dan op 3G of zie ik dag verkeerd? Van 8 naar 10 uur vind ik al een verbetering aangezien mijn 4s het al vaak wel de hele dag uithoudt..

  49. Ik vind het wel flauw, de iPhone is weer eens duurder geworden!

    Ik wil niet zeiken maar ze zijn al duur genoeg en blijven altijd duur tot er een nieuwe komt, dus nog duurder maken is flauw.

  50. @Jean-Paul Horn: Volgens mij klopt Apple’s website ook niet helemaal. De camera van de 5S kon toch 1080p met 60 fps opnemen? Op de website staat wederom 30 fps.

    Overigens vind ik de prijzen hoog voor de iPhone 5, maar die hebben jullie waarschijnlijk ook van de Apple webshop gehaald? Bij PDAshop bijvoorbeeld (geen goedkope) kost de 16 GB variant “slechts” €629. In de praktijk is weinig verschil te merken tussen de 5C en 5 denk ik, ik zou dan ook gaan voor de 5 boven de 5C.

  51. Mooi om te kunnen vergelijken! Ik ha voor de gold iPone 5s 🙂

  52. Bedankt voor het overzicht. Het lijkt zo of het maar weinig verschilt maar ik mis dan ook de video optie om vertraagd te kunnen filmen en het feit dat die lenzen echt verbeterd zijn, bv automatisch het beste beeld kiezen en de eenvoudige burst functie en ook de facetimecamera is verbeterd.
    Dus voor de fanatieke iPhone fotograaf erg aantrekkelijk!

  53. Het is allemaal misgegaan in de media door de iphone 5c als goedkope iPhone te positioneren. Iedereen (inclusief ik) dachten allemaal dat Apple een toestel ging uitbrengen van ronden de 400.

    Feit is, dat de iPhone 5c een high-end toestel is. Het is een verbeterde iPhone 5! Een toestel wat qua specificaties gelijk gesteld kan worden aan de high-end Samsung telefoons. Laten we niet vergeten dat Samsung polycarbonaat voor al zijn toestellen gebruikt!

    Neemt niet weg dat ik het slimmer van Apple had gevonden als ze de 5C iets aantrekkelijker hadden geprijst. Ik vrees dat vanwege het kleine prijsverschil met de 5S, toch iedereen voor dat toestel zal kiezen.
    We zullen het zien …

  54. Helemaal top!

    Beetje lastig om te zien wat nou het verschil is tussen “wit” en “zilver” (lijkt me hetzelfde) en “zwart” en “space grey” (alleen de rand grijs, overig hetzelfde)

    Jammer dat er geen 128GB versie bij is gekomen, dan had ie meteen m’n iPod Classic vervangen..nu ga ik voor de 64GB, dan maar een muziekselectie maken 😉

    Hoe dan ook een fantastische upgrade van m’n 3GS..werd wel ‘s tijd! Ik hou het nu echt geen jaar meer uit tot de volgende upgrade 😉

  55. Ik heb de 4S, helaas zie ik niet flinke verbeteringen. Ik hoor veel over de Samsung Galaxy S4 en heb hem ook gezien. Is toch de moeite waard om eens te bekijken. Heb er ook al mee gespeeld en is echt de moeite waard.
    Ik heb altijd iPhone’s gehad en het is misschien niet eens verkeer om een andere te nemen.
    Ik kan altijd daarna weer terug stappen naar de iPhone.

  56. Ik hoop dat apple zich niet laat verleiden tot het huis-tuin en keuken nivo van andoid of w8. de iphone is en was altijd een exclusieve hi-end telefoon, de voorloper van allesd wat zich nu smartphone noemt. De uitstraling, het merk, de degelijkheid, de stabiliteit, daar betaal ik graag wat extra’s voor. Dat is denk ik ook altijd het sterke punt geweest van apple, hun eigen weg gaan en zich van niemand anders wat aantrekken. Ik denk dat Steve Jobs zich omdraait in zn graf bij het zien van een roze iphone.

  57. De 5c is gewoon een iPhone 5 met 4g als je de specs ziet. Alleen vind ik persoonlijk de iPhone 5 mooier dan de 5c.
    Maar ik ga de iPhone 5s halen! Heb er zin in!

  58. Mijn iPhone 5 doet het echt nog prima voorlopig.
    En ach, of de 5s nu mooier is of niet doet er straks niet toe als de iWatch komt.
    Daar wacht ik op!

  59. @aRi: In La France gaat de 5C 16 GB 599,- kosten en de 5S 16GB 699. Ik had de 5C wel wat goedkoper verwacht.

  60. Vraag aan de kenners: ik heb nu een 4s en kan mijn vakantie kiekjes niet eens op canvas laten afdrukken door het kleine en onscherpe formaat.. Is dit met de 5 veel beter of moet ik aan andere toestellen gaan denken voor een normale foto?

    Thanks

  61. Origineel geplaatst door demzie
    Vraag aan de kenners: ik heb nu een 4s en kan mijn vakantie kiekjes niet eens op canvas laten afdrukken door het kleine en onscherpe formaat.. Is dit met de 5 veel beter of moet ik aan andere toestellen gaan denken voor een normale foto?Thanks

    Als je kleine onscherpe foto’s hebt met de 4S heb je hem ofwel laten vallen, is je lens smerig of neem je fotos met de Frontcamera. 8 Megapixels en haarscherp zijn ze met de 4C. De canera op de 5 is nagenoeg identiek.

  62. Ik ben niet omgevallen van de specs van de 5s t.o.v. de 5. Ik geloof dat ik met mijn iPhone 5 nog wel even vooruit kan.

  63. ‘t Ziet er naar uit dat ik mn abbo rustig ga uitzitten…(dus kan wachten op de 6)

  64. Even over de afmeting van de 5C, is het niet zo dat deze in de grafiek groter wordt aangegeven omdat het plastic frontje er op zit? Of zijn deze niet los te maken

  65. Origineel geplaatst door Memo
    iphone 5C is gewoon iPhone 5 maar de behuizing is anders? Of zie ik het verkeerd?

    de camera aan de voorkant is beter, de batterij heeft meer capaciteit en hij kan met meer netwerkfrequenties overweg. Voor de rest is het een iPhone 5 in een polycarbonaat jasje dat iets dikker is dan de 5.

  66. Kan het zijn dat de 5c andere geluidjes krijgt dan de 5 en 5s ???
    Nu ios 7 op mijn 5 en de geluiden hebben een metalen klank gekregen
    goed gedaan maar wel wennen het klinkt wat onwennig
    Zou de 5c een zeg maar goedkoper geluid krijgen ?
    De echte iphone geluidjes kenners horen het verschil vast duidelijk
    Het ploep geluid van het opladen is ook niet leuk

  67. Echt een schande dit voor Apple. Als Steve Jobs nog in leven was, dan zou heel deze staf ontslagen worden. Apple is altijd voorloper geweest op de markt, althans toen Jobs nog de leiding had. Nu beginnen ze wel achter te lopen op Android, waar is de innovatieve karakter van Apple gebleven?! De mensen van Apple nu teren nog steeds op het succes van Jobs, schande!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.