iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: veel batterijproblemen onder gepeilde iOS 7-gebruikers

Lezers van iCulture.nl melden veel batterijproblemen onder iOS 7. Een grote meerderheid zegt een sterk verminderde batterijduur te ervaren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Batterij iOS 7Het is één van de meest gehoorde klachten na een grote iOS-update: eenmaal geïnstalleerd is de accu opeens een stuk sneller leeg, waardoor een iPhone of iPad sneller aan een oplader gehangen moet worden. Maar op hoeveel iOS-apparaten speelt dit nou eigenlijk? We vragen het ons al langer af, een vraag die we twee dagen na het verschijnen van iOS 7 maar eens aan jullie hebben gesteld in een nieuwe poll. Wat bleek: zo’n 31 procent van de gepeilde iCulture-lezers zegt dat zijn of haar batterij veel sneller leeg is.

Hoewel een flink percentage zegt last te hebben van batterijproblemen, is de groep die nergens last van lijkt te hebben afgerond net zo groot: ook 31 procent. 23 procent zegt dat de accu slechts een klein beetje sneller leegtrekt na het installeren van iOS 7, waardoor in totaal 54 procent een probleem constateert. Respectievelijk 5 procent en 10 procent denkt dat hun iDevices het veel of een klein beetje langer volhouden.

AlexT heeft de beta van iOS 7 getest en kon met twee iPhones testen:

Lastig te zeggen. Tijdens de beta’s slurpte hij echt mijn iPhone 5 leeg. Nu heb ik sinds kort een nieuwe iPhone 5 (verzekering) met nu dus de GM en ik merk dat hij véél langer meegaat.

XIII gebruikte een week de Golden Master:

In een weekje 7.0 GM geen verschil gemerkt.

Nu wordt het pas echt interessant: wat gaan al die Apps met background fetch voor het batterijgebruik betekenen?

En aangezien iOS 7 dat “al lerend” optimaliseert is het waarschijnlijk te vroeg om er nu al iets zinnigs over te zeggen.

Meijer570 denkt dat het constante gespeel met iOS 7 ook effect kan hebben op zijn accu:

kan er op dit moment na een dag gebruik ook nog niet een duidelijk idee over krijgen, ben gisteren namelijk meer als anders aan het “spelen”geweest (denk bijna iedereen) met m’n iphone 4s dus is het logies dat hij sneller leeg is.

Bij een korte test merkte Liocorno een verschil op:

Gisterenavond ging ik sporten, batterij was toen op 99% bijna volgeladen (iPhone 5), na 105 min nog maar 82%. En dat voor 16 whatsapp berichten, 1 mailtje en muziek. Normaal bleef toch echt iets meer over 88-91% (voor +/-zelfde gebruik).

Ook bij Ron trok de batterij sneller leeg:

Gisteren update gedaan. Vanochtend van de lader gehaald. Staat nu (12:45 uur) op 48%. Dit is het percentage dat ik normaal rond 17:00 uur verwacht.

RP merkt het effect op zijn iPhone 5 en iPad mini:

Zowel mijn iPhone 5 als iPad Mini lopen in rap tempo leeg na iOS 7 install. Ook na uitschakelen functie “ververs apps op achtergrond” Rond de middag moeten de boel bijgeladen worden. Verder zeer tevreden met iOS 7.

Uiteraard zijn al deze bevindingen op basis van een paar dagen gebruik. Wellicht dat de situatie nog een klein beetje zal veranderen naarmate iOS 7 langer geïnstalleerd staat. Het is echter interessant dat meerdere lezers van iCulture nu al veranderingen in batterijduur weten te constateren.

De resultaten

Bekijk grafiek.
Diagram niet zichtbaar? Gebruik deze directe link.

Verantwoording

De hierboven besproken cijfers zijn gebaseerd op onze poll van vandaag 20 september, waarbij tussen 10:00 uur en 20:00 uur iCulture-lezers hun stem hebben uitgebracht. De grafiek is gemaakt op basis van de situatie toen er 3.044 stemmen binnen waren.

Uitleg

In de rubriek iCulture peilt plaatsen we een poll, waarna we later op de dag de resultaten onder de loep nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2013, 21:49
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apollo, batterij, iculture peilt, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.