Apple brengt iOS 6.0 voor Apple TV uit: iTunes Radio, AirPlay from iCloud en meer

Apple heeft een software-update voor de Apple TV uitgebracht met ondersteuning voor iTunes Radio.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVApple heeft vandaag een software-update uitgebracht voor de Apple TV. Na deze update biedt de Apple TV toegang tot iTunes Radio, een dienst die Apple met iOS 7 heeft geïntroduceerd. iTunes Radio creëert een gratis online radiostation op basis van een artiest of nummer dat je leuk vindt. Hoewel iTunes Radio in de update zit verwerkt, is de dienst nog niet met Nederlandse accounts te gebruiken.

De update maakt het mogelijk om content gekocht via iTunes op andermans Apple TV’s af te spelen via AirPlay. Dit maakt het makkelijker om elkaars Apple-televisies te gebruiken. De toevoeging doet enigszins denken aan een mogelijkheid van Google’s Chromecast. Met de nieuwe Apple TV-software is het ook mogelijk om muziek rechtstreeks vanuit de iTunes-winkel te kopen en af te spelen. Podcasts in de Podcast-app voor iOS worden nu gesynchroniseerd met de Apple TV.

Apple heeft de Apple TV 6.0 firmware teruggetrokken omdat er klachten waren over het vastlopen van de Apple TV en netwerkproblemen bij het downloaden van content.

Je kunt de nieuwe Apple TV-software installeren via Instellingen > Algemeen > Werk software bij. Omdat de update pas net is verschenen kan het even duren voordat hij ook voor jou opduikt.

Geruchten wezen er op dat de update al op 18 september zal verschijnen, tegelijkertijd met iOS 7. Dit gebeurde echter niet. Hoewel iPhones, iPads en iPods inmiddels al op de zevende grote software-versie draaien, draagt de Apple TV-versie van iOS nog steeds versienummer 6.0. Toen de update werd getest werd hij echter 5.4 genoemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2013, 18:00
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.