Apple brengt iOS 6.0 voor Apple TV uit: iTunes Radio, AirPlay from iCloud en meer

Apple heeft een software-update voor de Apple TV uitgebracht met ondersteuning voor iTunes Radio.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVApple heeft vandaag een software-update uitgebracht voor de Apple TV. Na deze update biedt de Apple TV toegang tot iTunes Radio, een dienst die Apple met iOS 7 heeft geïntroduceerd. iTunes Radio creëert een gratis online radiostation op basis van een artiest of nummer dat je leuk vindt. Hoewel iTunes Radio in de update zit verwerkt, is de dienst nog niet met Nederlandse accounts te gebruiken.


De update maakt het mogelijk om content gekocht via iTunes op andermans Apple TV’s af te spelen via AirPlay. Dit maakt het makkelijker om elkaars Apple-televisies te gebruiken. De toevoeging doet enigszins denken aan een mogelijkheid van Google’s Chromecast. Met de nieuwe Apple TV-software is het ook mogelijk om muziek rechtstreeks vanuit de iTunes-winkel te kopen en af te spelen. Podcasts in de Podcast-app voor iOS worden nu gesynchroniseerd met de Apple TV.

Apple heeft de Apple TV 6.0 firmware teruggetrokken omdat er klachten waren over het vastlopen van de Apple TV en netwerkproblemen bij het downloaden van content.

Je kunt de nieuwe Apple TV-software installeren via Instellingen > Algemeen > Werk software bij. Omdat de update pas net is verschenen kan het even duren voordat hij ook voor jou opduikt.

Geruchten wezen er op dat de update al op 18 september zal verschijnen, tegelijkertijd met iOS 7. Dit gebeurde echter niet. Hoewel iPhones, iPads en iPods inmiddels al op de zevende grote software-versie draaien, draagt de Apple TV-versie van iOS nog steeds versienummer 6.0. Toen de update werd getest werd hij echter 5.4 genoemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.