ohello app met meisjes

Nieuwe Nederlandse ohello-app wil snelle, ongedwongen afspraakjes

De Nederlandse app ohello wil spontane ontmoetingen teweeg brengen, gericht op dating... of toch niet? De app kiest waar je afspreekt, jij hoeft alleen maar te komen opdagen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

OK, het idee is niet nieuw: een app waarmee je mensen in levenden lijve kunt ontmoeten. Een paar jaar geleden probeerde Highlight het immers al. Geef je zo’n app een dating-insteek, dan krijg je Tinder, waarbij het immers ook de bedoeling is om fysiek af te spreken. De Nederlandse app ohello (link) probeert het nu opnieuw, met een app die nadrukkelijk beide ideeën combineert: dating én fysieke ontmoetingen. De insteek is een app voor singles die een snelle (?), ongedwongen (!) ontmoeting zoeken. O jee…


Ohello foto's kiezen Ohello, wat een leuk meisje!
Welnee, er zitten niet alleen maar meisjes in ohello. Maar het oogt zo leuk.

Let op: voor deze app is Facebook verplicht.

Dating met ohello is niet zo serieus

Bij ohello is het niet de bedoeling om alleen foto’s te bekijken en te chatten. Het is de bedoeling dat je in no-time in de kroeg zit met een wildvreemde die toevallig in de buurt is. De makers van de app zeggen dat je gewoon op een ‘hello’ kunt gaan, zondere verdere verplichtingen. Gewoon een leuke avond.

ohello Daniel Malkin en Brian de Hond

De bedenkers van de app, Brian de Hond en Daniel Malkin (zie foto), kennen elkaar sinds ze twaalf jaar zijn en vieren met ohello hun twintig jaar durende vriendschap. Brian (zoon-van) werkte voorheen bij een bloemenexporteur, Daniel was fulltime vertaler. Inmiddels werken ze met tien medewerkers aan ohello. Er ging geen marktonderzoek aan vooraf, om te kijken of ohello zou aanslaan. In plaats daarvan gingen Brian en Daniel gingen een weekend op de Dam staan met twee kartonnen dozen en een stapel foto’s van willekeurige mensen. Voorbijgangers moesten de foto’s in een doos met hart (‘ja, wil ik wel een date mee’) stoppen, of in een doos met kruis (‘nee, laat maar’).

ohello: het draait om dating, maar hoeft niet ohello, afspraak gepland

Echt contact, waar vind je dat nog… in ohello?

Daarbij bleek dat mensen relatief weinig foto’s in de doos met het hart stopten, maar ze waren geïnteresseerd om met dubbel zoveel mensen te gaan daten. “Als er niet zoveel druk op ligt, geef je mensen blijkbaar veel sneller de kans om kennis met je te maken”, aldus de makers van de app. Met de app wordt dat extra makkelijk, omdat je zelfs niet de locatie hoeft te kiezen: die bepaalt ohello voor je, op basis van de locatie tussen jou en je afspraakje. Er is een vast lijstje van locaties die meedoen. De afspraakt duurt drie kwartier, maar als je het leuk hebt kun je het zo laat maken als je zelf wilt.

Het is misschien wat lastig om ohello te plaatsen. De makers zeggen namelijk vooral wat het niet is. Het is dating, maar toch ook weer niet, want er ligt geen druk op. De andere persoon hoeft niet de ware te zijn, maar het is ook weer niet de bedoeling dat je iemand ontmoet om je start-up te pitchen. Het is ook niet bedoeld om te chatten. Snelle spontane ontmoetingen, gewoon omdat het leuk is om met iemand af te spreken… maar toch is het ongemerkt toch wel weer bedoeld om te kijken: ‘is het wat voor me?’

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 februari 2016 om 10:27
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.