Sleep-Cycle-logo

Word nu ook uitgerust wakker met Sleep Cycle op de iPad

De populaire Sleep Cycle Alarm Clock is vanaf vandaag ook te gebruiken op de iPad. Daarnaast kun je zien hoe een andere locatie je slaap beïnvloedt. Wat is er nog meer nieuw in versie 5.2?

Sleep-Cycle-logo

Sleep Cycle Alarm Clock, een van de populairste iOS-apps om je slaapritme te meten en uitgerust wakker te worden, is vanaf vandaag ook beschikbaar voor de iPad. Tot voorheen kon je Sleep Cycle alleen op de iPhone gebruiken, maar nu je het toestel ook sinds kort niet meer in bed hoeft te leggen, is iPad-ondersteuning geen gek idee.


Versie 5.2 van Sleep Cycle (link) zorgt ervoor dat ook mensen met alleen een iPad en geen iPhone hun slaap kunnen analyseren en op het ideale moment wakker kunnen worden. Door trillingen en geluiden te registreren, weet Sleep Cycle precies in welke fase van de slaap je bent, en stelt de app hier de wekker op af. Zo word je iedere ochtend op het ideale moment gewekt.

Sleep Cycle Alarm Clock op de iPad. Sleep Cycle Alarm Clock analyseert je slaap op de iPad.

Sleep Cycle voegt locatievergelijking toe

Daarnaast voegt de update voor Sleep Cycle ook wat nieuwe functies en verbeteringen toe aan de iPhone-app. Er zijn nieuwe gegevens toegevoegd waarmee je kunt zien hoe jouw locatie je slaapkwaliteit kan beïnvloeden. Zo wordt jouw slaapgemiddelde vergeleken met dat van de rest van Nederland, België en Rusland.

Als je Sleep Cycle al langer gebruikt, weet je waarschijnlijk precies hoe je het apparaat weg moet leggen. Sleep Cycle voegt daarom (eindelijk) de optie toe om deze instructie uit te schakelen, die normaal gesproken iedere keer in beeld verschijnt.

Mocht je alsnog tegen problemen aanlopen, dan kun je voortaan terecht in de vernieuwde FAQ- en Help-sectie van Sleep Cycle. Tot slot zet versie 5.2 de gemiddelde slaaptijd weer terug in het tabblad met statistieken.

Sleep Cycle op de iPad zou bijvoorbeeld een uitkomst kunnen zijn voor mensen die nog iets lezen op hun iPad voor het slapengaan, en hun iPhone niet in de buurt van het bed hebben liggen. Om Sleep Cycle effectief je slaap te laten analyseren zul je een iDevice namelijk op je nachtkastje moeten laten liggen. Als je meer wilt weten over hoe Sleep Cycle precies werkt, dan kun je terecht bij onze uitgebreide gids over de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2016, 21:00
Categorie Apps
Onderwerpen slapen, sleep cycle
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.