iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: de WWDC 2014-verwachtingen van iCulture-lezers

Maandag 2 juni om 19:00 uur houdt Apple een presentatie op WWDC 2014. Wat verwachten de lezers van iCulture-lezers?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

wallpaper-wwdc-2014We zijn nog maar enkele uren van WWDC 2014 verwijderd: om 19:00 uur vanavond begint Apple’s jaarlijkse presentatie, waarbij vermoedelijk iOS 8, Healthbook, OS X 10.10 en nog veel meer worden besproken. Maar wat verwachten de lezers van iCulture eigenlijk? We hebben het jullie afgelopen week meerdere malen gevraagd in polls. In dit artikel zetten we jullie verwachtingen op een rij. De bevindingen zijn opmerkelijk: zo denkt 10 procent dat Apple met een iWatch zal komen, ook al wijzen geruchten op het tegendeel.

Verwachtingen WWDC 2014

We vroegen in een poll welke aankondigingen Apple volgens jullie zeker zal maken. De meerderheid blijkt aan te sluiten bij onze verwachtingen: het is zowat vanzelfsprekend dat Apple op WWDC een grote, nieuwe iOS-versie aankondigt, en iets meer dan de helft rekent ook op iOS 8. Volgens ruim 17 procent zal OS X 10.10 worden geïntroduceerd, en bijna 11 procent rekent op een iWatch. Dat laatste is interessant: bronnen hebben eerder namelijk beweerd dat er geen Apple-horloge op WWDC wordt geïntroduceerd. De ontwikkelaarsconferentie zou voornamelijk gaan om software. De Mac Mini is al sinds 2012 niet meer vernieuwd waardoor een nieuwe versie op WWDC enigszins waarschijnlijk is, maar hier rekenen de lezers van iCulture nog minder op: zo’n 5 procent. Minder dan de 7 procent die op een Apple TV rekent, weer een apparaat dat volgens bronnen niet aan bod komt. Overigens had minder dan 5 procent het bij het verkeerde eind: zij dachten dat Apple de overname van Beats zou aankondigen, maar dit gebeurde afgelopen week al.

Bekijk grafiek.
Grafiek met verwachtingen niet goed zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

Meest gewilde iOS 8-functies

Siri iOS 7Apple introduceerde Siri in 2011, en sindsdien staat een Nederlandse versie bovenaan het verlanglijstje van Nederlandse iOS-gebruikers. Dit jaar hoopt dik 44 procent dat Apple een Nederlandse Siri zal introduceren op WWDC 2014. Daarmee overschaduwt Siri andere veelbesproken iOS 8-functies zoals Healthbook en vernieuwde multitasking voor de iPad. Deze twee nieuwe toevoegingen worden beide door 13 procent van de lezers verwacht. Een kleine 11 procent zit te wachten op de Smart Home-integratie. Wellicht is dat niet zo gek: we hoorden afgelopen week pas voor het eerst over deze nieuwe functie. De nieuwe Smart Home-functie lijkt vooral Siri-fans te interesseren: begin mei wisten we nog niks over Smart Home en vroegen we ook naar jullie wensen. Toen stemde maar liefst 53 procent voor de Nederlandse Siri.

Bekijk grafiek.
Grafiek met verwachtingen niet goed zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

Uitgestelde iPhones, Macs en Apple TV’s

Het is ieder jaar een moeilijke keuze om te maken: wacht je Apple’s volgende presentatie af voordat je een nieuw product koopt? Hoewel Apple’s WWDC-conferenties voornamelijk over software gaan, hoopt een flinke groep iCulture-lezers kennelijk toch op een nieuwe iPhone, iPad, Mac of een ander Apple-product. Afgelopen weekend vroegen we aan jullie wie een aankoop heeft uitgesteld wegens een Apple-product en de resultaten waren overdonderend. Slechts 16 procent zei niet te hebben gewacht met aankopen tot de WWDC-presentatie. Er wordt het meest gehoopt op een nieuwe iPhone, ook al is de kans hierop ontzettend klein: de iPhone heeft al jarenlang een eigen evenement, dat de afgelopen twee jaar plaatsvond in september. Ook dit jaar wijst alles op een iPhone-onthulling in september. Wellicht wil een deel van de stemmers aangeven dat ze wachten met de aanschaf van een nieuwe iPhone tot het eerstvolgende iPhone-evenement, in plaats van tot WWDC. Verder: 14 procent heeft nog geen Apple TV gekocht wegens WWDC 2014, en een kleine 13 procent wacht met de koop van een smartwatch in de hoop op een iWatch tijdens de presentatie vanavond.

Bekijk grafiek.
Grafiek met verwachtingen niet goed zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

Vanavond livestream volgen? Hier vind je de link!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2014, 19:32
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.