WWDC 2014 uitgelicht: vooruitblik op Healthbook

Apple zal vermoedelijk Healthbook in iOS 8 introduceren op WWDC 2014. iCulture vertelt je alles over de mogelijke aankondiging.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Healthbook spotlightAlle geruchten wijzen er op: Apple zal in iOS 8 Healthbook introduceren, waarin alles over je gezondheid wordt verzameld. Maar wat wordt er precies van Healthbook verwacht? We hebben de nieuwe iOS 8-functie in geruchten voorbij zien komen, maar hoe betrouwbaar zijn deze berichten precies? In deze editie van de korte serie ‘WWDC 2014 uitgelicht‘ geven we je een beter idee van wat te verwachten tijdens Apple’s WWDC-presentatie om 19:00 uur vanavond.

Wat is Healthbook?

healthbook-weibo-2De belangrijkste nieuwe toevoeging in iOS 8 is hoogstwaarschijnlijk Healthbook. Deze nieuwe app lijkt qua interface op Passbook, maar verzamelt informatie over je gezondheid. Op de ene kaart zie je jouw gemiddelde hartslag, terwijl een andere kaart je gemaakte stappen toont. Op deze manier biedt Apple een verzamelplek voor alles over je gezondheid.

Lees ook: Dossier Healthbook

Healthbook kan wel eens Apple’s eerste stap richting een iWatch zijn. Geruchten wijzen er op dat de iWatch sensoren krijgt om je gezondheid in de gaten te houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een hartslagmeter. De verzamelde informatie zou via Bluetooth aan Healthbook worden doorgegeven. Of de iWatch tegelijk met Healthbook wordt aangekondigd, is echter niet heel waarschijnlijk. Apple zou zich op WWDC 2014 voornamelijk op software richten.

Wat kunnen we verwachten?

Introduceert Apple geen iWatch, dan zal Healthbook zijn gegevens moeten verzamelen via andere bronnen. Gelukkig heeft je iPhone daarvoor in elk geval één mogelijkheid: de M7-coprocessor in de iPhone 5s houdt bijvoorbeeld al bij hoeveel stappen je op een dag loopt. Het is echter nog de vraag hoe Apple verdere informatie wil verzamelen. Wij speculeerden eerder al over twee manieren waarop dit kan: Apple zou met losse iOS-apps en accessoires van derden een hoop data kunnen vergaren, zonder dat er een iWatch aan te pas komt.

Concepten en mockups Healthbook

Er kwamen al vrij snel mockups van Healthbook naar buiten: conceptbeelden gebaseerd op een testversie van iOS 8, waarin Healthbook werd getoond zoals beschreven door anonieme bronnen. Deze afbeeldingen geven daarom een aardig idee van hoe Healthbook er uit komt te zien. Vlak na het verschijnen van deze mockups doken er al snel concepten op, die Healthbook in beweging laten zien. Eén van deze concepten is zelfs interactief, zodat je de iOS 8-app nu alvast op je iPhone kunt uitproberen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Waarschijnlijkheid: 80 procent

Inmiddels is het bestaan van Healthbook al via zoveel bronnen naar buiten gelekt, dat het zeer waarschijnlijk is dat deze nieuwe functie in iOS 8 zit. Daar komt bij dat Apple de afgelopen maanden ontzettend veel gezondheidsexperts in huis heeft gehaald. Apple bereidt zich voor op een groot offensief in de fitness- en gezondheidsindustrie. En de geruchten over Healthbook sluiten daar perfect op aan. De kans dat Healthbook wordt aangekondigd is volgens ons 80 procent.

Eerder verschenen:

Vanavond livestream volgen? Hier vind je de link!

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.