Reacties voor: iCulture peilt: heb jij een alternatief toetsenbord geïnstalleerd?

Gebruik jij een alternatief toetsenbord? Of zweer je nog steeds bij Apple's eigen keyboard? We horen het graag.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 65 reacties

  1. Heb zowel Path als Swype, maar heb ze allebei niet langer dan 5 minuten gebruikt. Het werkt prima, maar kan er niet aan wennen.

  2. Geprobeerd, maar weer verwijderd!!

  3. Zelfde als 2e reactie. Vond ‘t ook niks.

  4. Ik maak met veel plezier gebruik van SwiftKey vanaf de NL toetsenbord release dag.

  5. Ik gebruik SwiftKey, heel fijn! Ik heb alleen wel het gevoel dat het een aanslag pleegt op je batterij.. 🙁

  6. Ik hebt het ook geprobeerd en weer verwijderd. Ten eerste is de iPhone toetsenbord dik in orde en ten tweede vertrouw ik die 3rd party applicaties niet omdat ze je typegegevens naar hun server sturen.

    Nee bedankt.

  7. NKey geinstalleerd. Geen succes, typt niet lekker dus snel spelfouten. Hoop op verbetering bij een update. Maar tot die tijd gewoon het standaard toetsenbord

  8. Weinig toegevoegde waarde, bij het invoeren van een wachtwoord verandert je toetsenbord weer naar het originele van Apple, dat zegt vast iets over de veiligheid van de alternatieve toetsenborden.

  9. Geprobeerd en weer afgevoerd. Geen enorme verbetering, wel groter risico. No-go voor mij.

  10. Komt Apple ook nog met ondersteuning voor het Nederlandse toetsenbord? Bij ‘t Engelse toetsenbord vind ik de voorspellende woorden erg handig.

  11. Ik zie niet de toegevoegde waarde van een 3rd-party toetsenbord. Een balkje boven het toetsenbord voor cijfers zou ik eventueel nog wel handig vinden. Maar wanneer je met een 3rd party app een emoticon wil toevoegen ben je 10 seconden bezig.

    Mij niet gezien.

  12. Ook gewoon stock 😀

  13. @meneer aart: Bij mij niet hoor werkt het zelfde als bij de standaard van Apple.
    Ik heb zelf SwiftKey en de standaard eraf gegooit prima kan typen swipen of de boven balk gebruiken.

    De privacy hierbij.
    Ach ja. Is niet anders dan de rest van internet en chatapps dus boeie. Ik zou niet meer terug willen naar de standaard.

  14. Swype is mijn hoofdtoetsenbord nu echt goed

  15. Ik gebruik Adaptxt. Swiped fijn met verschillende talen. (En is gratis.)

  16. Het moet ook met emoticons terug naar normaal enz werkt niet goed nog

  17. Swiftkey vanwege gebruik van zowel NL als EN gemixed zonder te hoeven switchen.

  18. Swiftkey is een top toetsenbord. Ik typ nu zoveel sneller en met minder fouten. Het stock toetsenbord heb ik altijd klote gevonden. Ik ben erg blij met deze toevoeging.

  19. Swiftkey loop heel vaak vast bij mij, dan verdwijnt het keyboard ineens en heb ik niets meer. Dan moet ik bijvoorbeeld safari opnieuw starten omdat het toetsenbord niet meer wil laden als je een adres intikt. Heel vervelend, staat nog wel geïnstalleerd, maar gebruik het amper meer. (iPhone 6)

  20. Ik gebruik Minuum! Lekker sloppy typing en werkt met elke versie beter en beter 😉 sinds laatste versie ook geïntegreerd emoticon toetsenbord!

  21. Ik gebruik het Minuum toetsenbord had verwacht die wel in de mogelijkheden te vinden, maar blijkbaar minder populair als gedacht

  22. Ook swype geprobeerd maar toch weer teruggegaan naar het normale toetsenbord.

  23. I rock with stock.

  24. Ik gebruik vaak het Minuum toetsenbord maar schakel vaak over naar het standaard toetsenbord.

  25. Vond swiftkey echt heel fijn. Vooral het gezamelijke NL en EN woordenboek vond ik goed werken. Heb hem eraf gehaald vanwege teveel bugs. Af en toe kwam het keyboard niet tevoorschijn en als ik spotlight wil openen duurt het met swiftkey zeker 1-2 seconden voordat het keyboard erbij komt. Lijkt een eeuwigheid vergeleken met stock keyboard. Ben er dus weer vanaf gestapt. Als de performance gelijk zou zijn aan stock keyboard zou ik swiftkey nog steeds gebruiken

  26. @Stijn: Precies daarom heb ik m er ook weer afgegooid… heel fijn toetsenbord, maar kwam de dag niet meer door zonder tussentijds op te laden…

  27. Clips. Maar niet om te typen

  28. Had er een gedownload maar heb het weer verwijdert

  29. Ik gebruik nog steeds miniuum. Het is even wennen met de woorden. Maar uiteindelijk na een week te typen snapt Minuum welke worden je veel gebruikt en kan je heel makkelijk met het kleine toetsenbord erg sloppy typen

  30. Toevallig vandaag weer teruggegaan naar stock. Altijd met veel liefde Swiftkey gebruikt op Android maar op de een of andere manier type ik er niet goed mee op iOS (swype disabled)… Krijg continu rare spaties en merk langzamer te typen. Mis ook nog de optie het keyboard groter te kunnen maken.
    Werkt op de een of andere manier nog niet zoals het zou moeten. Fleksy en Crimson beide een kans gegeven maar dat vond ik niks.

  31. Ik heb hem wel geïnstalleerd. Maar gebruik het nog weinig. Wie weet in de toekomst.

  32. Ik heb er 5 geprobeerd. Er 2 euro aan besteedt maar zit weer terug op de originele.
    Ze zijn of lelijk en onhandig, of niet in Nederlands. Het switchen tussen de borden (of talen: Nederlands en Engels). Swype werkt op iPhone maar weer niet op iPad. Of het toetsenbord laadt helemaal niet (en moet dus het originele eerst weer aangezet worden).
    Nee, Apple maakt het niet makkelijk en de toetsenborden ook niet. Jammer.

  33. Mag het niet gebruiken van mijn werk.
    Anders word mijn toestel geblokkeerd op afstand

  34. Swype. Gebruikte (volgens mij) eerder Path Input, maar daarbij stoorde de werking me nogal eens.

    Swype vind ik perfect. Typen gaat enorm veel sneller, ik maak minder fouten en door een toets lang in te houden krijg je ook een onderliggende toets (q lang ingedrukt houden wordt 1).

    Met anderen hierboven voel ik me ook niet senang bij het volledig toegang geven tot alle toetsaanslagen, gelukkig kun je dat met Swype uitzetten.

    Al met al, zeer tevreden. Ik dacht altijd dat niet een echte verbetering zou zijn, maar ik zou niet meer terug willen.

  35. Swype is leuk maar is als een minnares: even leuk om te proberen maar uiteindelijk keer je terug bij je vertrouwde vrouw. Ik miste simpele emoticons en ook het voorspellen ging vaak fout. Iedere tekst moest ik nalezen omdat er wel een paar domme fouten in geslopen waren. Zelfstandig ingevuld door Swype. Dus ben ik nu weer helemaal terug bij het originele toetsenbord.

  36. Een aantal geprobeerd. Maar ook weer verwijdert. Prima Apple toetsenbordje!

  37. Vraag: is er ook een alternatief toetsenbord met pijltjes waarmee de tekstcursor kan worden gepositioneerd?

  38. Ik gebruik nintype, dit is een soort swype alleen dan veel beter, op het moment is ie alleen als jailbreak verkrijgbaar of als beta via testflight en zal binnenkort beschikbaar zijn in de appstore. Ik zal hierover binnenkort een uitgebreide preview van geven.

  39. Alle toetsenborden uitgeprobeerd maar vind het allemaal rommel. Niet eentje is ideaal om te gebruiken, ieder toetsenbord heeft zijn eigenaardigheden. Ik hou het gewoon bij het standaard toetsenbord met Engels en Nederlands.

  40. Origineel geplaatst door jordi
    Mag het niet gebruiken van mijn werk.
    Anders word mijn toestel geblokkeerd op afstand

    Ouch! ze zijn je aan het monitoren!

  41. Swype!! Fantastisch voor de iPhone, maar ook voor de Ipad.
    Het enige nadeel is dat sommige apps en heel soms spotlight, geen toetsenbord laten zien. Alleen in die gevallen gebruik ik noodgedwongen nog wel eens het “oude” toetsenbord. Zodra dat probleem verholpen is gaat het er af!
    Swiftkey vond ik ook prettig, maar werkt niet op de Ipad en kan zien wat je typt.
    Swypen gaat zoveel sneller als je het eenmaal goed in de vingers hebt!ik ben er blij mee!

  42. @Cloverfield: Bij mij werkt Swype juist prima op de Ipad. Swiftkey helaas niet. Ben je daar niet mee in de war?

  43. Ik heb swype en swiftkey maar gebruik ze niet, er staat namelijk een irritante apostrof in azerty bij beiden :/

  44. Origineel geplaatst door steen
    Ik hebt het ook geprobeerd en weer verwijderd. Ten eerste is de iPhone toetsenbord dik in orde en ten tweede vertrouw ik die 3rd party applicaties niet omdat ze je typegegevens naar hun server sturen.
    Nee bedankt.

    Helemaal mee eens. Je gaat je mail adres en wachtwoord toch niet aan een derde partij geven…

  45. Na wat apps geprobeerd/gekocht te hebben heb ik Swype op mijn telefoon staan. Deze app respecteert tenminste je privacy (daar lijkt het op in iedergeval) en lijkt stabiel. Ik gebruik hem toch echter weinig, omdat ik met 2 handen/vingers sneller type dan met 1 vinger swype lijkt het.

    Ik hoop alleen dat Apple rap de NL voorspelling ook gaat toevoegen zoals bij het Engelse toetsenbord, dit vind ik ideaal namelijk!

    Ik ben wel benieuwd naar het Crimson keyboard, omdat deze op het standaard Engelse toetsenbord lijkt. De voorspeling lijkt me alleen aan de kleine kant, dus ik wacht nog maar even met weer een toetsenbord app kopen die achteraf tegenvalt.

  46. Swype is veruit de beste! Leuk hem gratis gedownload te kunnen hebben enkele tijd geleden…

  47. Origineel geplaatst door steen
    ten tweede vertrouw ik die 3rd party applicaties niet omdat ze je typegegevens naar hun server sturen.
    Nee bedankt.

    omdat ze je typegegevens naar hun server kunnen sturen.

    There, fixed it for you.

    Vrijwel allemaal doen ze dat namelijk niet, tenzij jij daar opdracht tot geeft. Denk eraan dat je die melding al ziet als het toetsenbord een tikgeluidje wil laten horen als je op een knop drukt!!

  48. Ik gebruik vaak Swype en vind het prima werken. Één nadeel is dat het plaatsen van emoticons beperkt is tot 1. Wil je met, dan schakel je over naar het standaard bord
    Niet handig

  49. Je hebt zeer mooie toetsenborden maar reageren te traag naar men zin

  50. Zowel Swype als Path Input werken heerlijk om te swipen op mijn iPad mini retina. Al is het kleinere toetsenbord net iets fijner met Path Input (iPad versie) met nummer toetsen ernaast. Al is het tikken van losse namen net wat fijner met Swype.

    Overigens zoals vaker al hier besproken is kunnen deze toetsenborden beide zonder volledige rechten prima werken. Je moet alleen bij Swype tijdelijk dit aanzetten om de Nederlandse taal te kunnen kiezen en daarna volledige rechten weer uitzetten.

    Qua volledige rechten gebruik valt Swiftkey voor mij sowieso af. Overigens werkt swipen juist niet met Swiftkey op iPad.

  51. Minuum! Redelijk contant maar onhandig als je soms afkortingen of dialect typt… Ook nog een paar bugs, maar al bij al vrij tevreden!

  52. Waarom? Als uw eigen toetsenbord ook heel goed werkt?!!!!
    Iphone4,alles werkt,sommige zijn wel wat traag in opstarten maar eenmaal open werkt alles snel en soepel.
    Ja, mijn toetsenbord van iphone4 werkt heel fijn.
    Ikke.

  53. Minuum. Maar ik gebruik m’n standaard toetsenbord het vaakst

  54. Jammer dat de toetsenborden zo traag gaan bij het opstarten

  55. Ik heb 5 min een ander toetsenbord er op gehad maar tikken gaat bij mij sneller dan vegen

  56. swype even geprobeerd en snel weer opgegeven.

    Ik heb ook textexpander gekocht om snel herhaalde formuleringen te kunnen reproduceren, maar het textexpander toetsenbord corrigeert fouten zoveel minder goed dan het standaard Apple toetsenbord dat ik dan meer tijd verlies dan ik met de expansies kan terugwinnen.

    Verder heb ik het probleem dat met Nederlands, Frans en Engels ik nu totaal op 6 toetsenborden zit, en dat is werkelijk een ramp om doorheen te bladeren…..

  57. De standaard voldoet prima, alleen zou ik graag een donker toetsenbord willen. Oogt mooier en rustiger.

  58. Allemaal geprobeerd op iPad mini, maar Swypen is heerlijk en dus Swype gehouden en geniet er nog steeds erg van. Met iPad staand in de hand Swypen, liggend ouderwets tikken. Verder alleen hey emoticons toetsenbord geïnstalleerd, dus ik kan wel eenvoudig emoticons plaatsen. En twee talen beschikbaar via het toetsenbord. Nu Swype steeds meer veelgebruikte woorden en mailadressen leert wordt het een hele drempel ooit weer te switchen.

  59. Ik heb Swype, Swiftkey en Path Input gebruikt. Voor mij werkt Swype het beste. Echter gebeurd het regelmatig dat bij alle genoemde toetsenborden het toetsenbord niet op komt en dan moet ik het via de instellingen weer deactiveren en weet activeren. Ik weet nou niet of dat probleem aan mijn iPhone 6 plus ligt of dat het aan de applicaties ligt. Het is wel erg irritant en hinderlijk hier moet zeker wat aangedaan worden. Hebben hier meer gebruikers last van?

  60. Ik heb zowel Swype als Swiftkey uitgeprobeerd. Ik vond ze allebei redelijk tot goed voldoen. Er dook bij beide toetsenborden echter een probleem op waarvan ik aanneem dat het inmiddels bij andere gebruikers ook bekend is. Ik kan niet meer succesvol zoeken in mijn agenda wanneer ik met een alternatief toetsenbord een activiteit heb geplaatst. Spotlight vindt de activiteit niet als ik hem niet met het standaard toetsenbord heb gemaakt. Reuze onhandig. Ook de ingebouwde zoekmachine van de agenda (ik gebruik Easy Calendar) vindt de bewuste activiteit niet. Dus ben ik weer teruggekeerd naar het standaard toetsenbord en hoop ik dat Apple binnenkort een ‘sneller’ toetsenbord levert.

  61. Ik heb ze bijna allemaal geprobeerd, ik heb nu al een tijdje Swype en ik vind dat persoonlijk de beste omdat bij de andere toetsenborden mijn iPhone (5) en stukje trager werd. Mvg Anisa

  62. Swype is best handig, verbazingwekkend dat het zo goed werkt. Grootste nadeel van Swype vind ik dat de toetsen om te wisselen van keyboard en leestekens en cijfers omgedraaid zijn tov van het normale toetsenbord. Dit is zeer irritant. Ook is het wisselen naar een ander toetsenbord moeilijker omdat je de toets ingedruk moet houden en dan een keuze moet maken. Even snel wisselen naar smileys is dan een stuk lastiger. Dat zorgt ervoor dat ik het nog niet als standaard toetsenbord gebruik.

  63. Swype, werkt erg goed.
    Ik typ nu wel 2x zo snel als normaal.
    Het was even wennen maar het gaat steeds sneller.

  64. Ik zie geen suggesties op m’n Apple toetsenbord(i6) en suggestie staat aan, mijn vrouw heeft een 5c en ook bij haar geen suggesties? Iemand een suggestie

  65. Ik gebruik Fleksy. Snel typen en ook een Nederlands toetsenbord. Enige nadelen zijn dat het typen van e mailadressen niet goed gaat. En bij landscape zitten de toetsen wel erg uitgespreid.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.