Reacties voor: ‘iCloud-synchronisatie een nachtmerrie voor appontwikkelaars’

iCloud werkt na twee jaar nog steeds niet goed. De synchronisatie tussen iOS-apparaten via iCloud levert nachtmerries op voor ontwikkelaars. Het probleem ligt bij Apple.

Reacties: 16 reacties

  1. Pages geeft op mijn Mac en iPhone niet dezelfde artikelen, niet dezelfde inhoud bedoel ik daarmee. Ik durf ze niet meer op mijn Mac te openen.

  2. Ik vind iCloud erg goed werken!
    alle onderdelen zijn op mijn iPad, iPhone en Macbook Pro hetzelfde!

    Geweldige uitvinding & de enige in zijn soort!

  3. Ah, zou dat verklaren waarom app data op m’n iPad en iPhone bijna nooit gesynct wordt met elkaar?

    Het is een grote gemiste kans, want nu is er weinig voordeel om zowel een iPhone als iPad te hebben. Ik zou net zogoed een iPhone en Android tablet kunnen hebben, want de apps werken toch volledig los van elkaar.

  4. @Mark: @Jan: Ja klopt, voor de GEBRUIKER werkt iCloud als een zonnetje. Dat is niet waar dit artikel over gaat. Het gaat over hoe makkelijk het voor de ONTWIKKELAAR is om iCloud synchronisatie te gebruiken in apps. Blijkbaar is dit een nachtmerrie om goed te krijgen. Ze krijgen het uiteindelijk na honderden uren prutsen blijkbaar wel voor elkaar. Maar ja, voor zoiets “simpels” had dat niet zo moeilijk hoeven zijn.

  5. Ik heb hetzelfde, ik vind iCloud nog steeds een matige service.

  6. Mijn contacten zet hij ook niet goed over Zowel op mijn iMac als op mijn iPhone 5

  7. Ik heb iCloud altijd een fijne oplossing gevonden. Het werkt gewoon (Steve Jobs zei niet voor niets “it just works”). Maakt altijd netjes iedere dag een backup van mijn iPod touch en zorgt daarnaast dat alle opgeslagen content goed bewaard blijft.

    Love iCloud!

  8. Wel vreemd dat het voor apple apps foutloos werkt en bij thirdparty apps niet. Als icloud als service niet goed werkt zou het ook voor apple apps niet moeten werken.

  9. @Jeroen Swets: Ik denk dat dat komt omdat Apple de dienst zelf beheert en daarom ook véél meer kennis heeft wat betreft de integratie met apps. Maar ontwikkelaars moeten het doen met de handleidingen die het bedrijf beschikbaar stelt (of hoe dat ook gaat).

    Maar goed, ik ben ook een leek op dat gebied. Leek me alleen de meest logische reden. 😛

  10. @Tom: Die honderden supporturen zijn tussen ontwikkelaars en Apple 😉

  11. @Bubbly: Ja leuk, maar dat is wel waar dit artikel over gaat. Niet hoe goed of slecht iCloud is voor de gebruiker. En dat is waar bijna iedereen hier denkt dat het over gaat.

  12. Bij mij wordt iCulture niet gesynchroniseert tussen de iPhone en iPad. Is daar een instelling voor oid?

  13. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Martin: Nee. Dat hoort automatisch te gaan als je iCloud (op alle devices!) goed is ingesteld.

    En hoe is jullie ervaring met iCloud voor de app Jean-Paul? Is het echt zo lastig als beweert in het artikel van de Verge?

  14. Origineel geplaatst door Tom
    @Jeroen Swets: Ik denk dat dat komt omdat Apple de dienst zelf beheert en daarom ook véél meer kennis heeft wat betreft de integratie met apps. Maar ontwikkelaars moeten het doen met de handleidingen die het bedrijf beschikbaar stelt (of hoe dat ook gaat).

    Origineel geplaatst door Bubbly
    @Tom: Die honderden supporturen zijn tussen ontwikkelaars en Apple

    Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @Bubbly: Ja leuk, maar dat is wel waar dit artikel over gaat. Niet hoe goed of slecht iCloud is voor de gebruiker. En dat is waar bijna iedereen hier denkt dat het over gaat.

    Ik zeg nergens dat ik het over de gebruikerservaring heb. Ik herhaal enkel een passage uit het artikel, waaruit blijkt dat ontwikkelaars het niet alleen met handleidingen moeten doen maar dat ze ook direct gebruikmaken van de kennis onder het Apple personeel.

    Dus ik betwijfel of het aan problematische of tekortschietende handleidingen ligt, je zult m.i. als ontwikkelaar geen tientallen of meer contacturen nodig hebben als zo’n support ticket of topic binnen twee weken al je problemen met iCloud oplost.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.