Reacties voor: Hyperlapse is Instagram’s nieuwe app voor timelapse-video’s

Hyperlapse is een nieuwe timelapse video-app van Instagram. Er zitten geen videofilters in, maar wel slimme beeldstabilisatie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ben héél benieuwd! Volgens mij heeft Instagram een tijdje terug de geweldige app ‘Luma’ opgekocht (en daarna meteen uit de Appstore verwijderd) en de know-how in deze app verwerkt. Gelukkig heb ik de ‘oude’ Luma app nog kunnen redden als ipa en is mijn favoriete filmapp. Dus hoop dat dit geen geweld is aangedaan…

  2. Supervet! Ben benieuwd.

  3. Hyperlapse al gedownload! Jammer dat je geen bestanden video kan toevoegen.

  4. Wauw, wat een app!!

  5. Hele simpele maar mooie app. Wat ik jammer vind is dat je niet video’s aan elkaar kan zetten of te wel een pauze. Stel je gaat met vakantie:

    1 schiet thuis koffers inpakken en dan pauze
    2 inladen auto en dan pauze
    3 reis op zich steeds stukjes en dan pauze
    4 aankomst en dan pauze

    etc etc dan zou je aan het eind een geweldige timelapse hebben zonder heel veel gedoe. Zou de app heel goed doen.

  6. Dit filmpje wat ik op youtube tegenkwam van een gebruiker en vermoedelijk vanuit de hand vanuit een auto is geschoten mag er trouwens ook best zijn!
    Zie

    Doordat deze Hyperlapse from Instagram app gebruik maakt van de gyroscoop en bewegingssensoren van iPhone en iPad zou het trouwens best wel eens zo kunnen zijn dat deze app veel minder of helemaal niet gaat werken op veel Android smartphones en tablets die onderling sterk verschillen qua hardware.

    Nog even een toevoeging m.b.t. problemen om deze app te laten werken op Android devices die ik tegenkwam in dit uitgebreide artikel over Hyperlapse from Instagram op Wired.

    “Instagram hopes to develop an Android version soon, but that will require changes to the camera and gyroscope APIs on Android phones.”

  7. En de effecten kun je achteraf met Instagram toevoegen!

  8. @iCulture Hyperlapse is niet echt een merknaam maar de term die wordt gebruikt in de fotografie/cinematografie voor een timelapse die naast het verstrijken van tijd ook een afstand aflegd. Zie WikiPedia.

  9. Geweldige app! Werkt super gewoon!!

  10. Origineel geplaatst door Petra
    Hyperlapse is niet echt een merknaam maar de term die wordt gebruikt in de fotografie/cinematografie voor een timelapse die naast het verstrijken van tijd ook een afstand aflegd.

    Klopt! Mooiste voorbeeld hiervan vind ik Tom Lowe’s Timescapes.

  11. Doordat je Hyperlapse opnames ook in de fotorol komen, kon ik meerdere shots achteraf in iMovie monteren tot dit flitsende filmpje van 1 minuut over een bezoekje aan de Efteling.

    Om het originele geluid te behouden, dien je de hyperlapse opname op de snelheid van 1 x in de filmrol op te slaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.