Hugo Boss Smart Classic

Hugo Boss brengt horloge met iPhone-app uit

Modemerk Hugo Boss brengt twee herenhorloges op de markt, met ingebouwde stappenteller en analoge wijzerplaat. Half digitaal dus, voor mensen die een smartwatch te overdreven vinden.

Als je liever een klassiek horloge met analoge wijzerplaat hebt, kun je niet bij Apple terecht. De vierkante klokjes zien er niet uit als de horloges waar we decennialang mee hebben gelopen. Wil je liever iets opvallend en hoef je al die notificatieteksten niet, dan heeft modemerk Hugo Boss het antwoord: klassiek uitziende horloges die vanaf september in de winkel liggen. Maar er hoort wel een iOS-app bij.

Hugo Boss Smart Classic

Hugo Boss Smart Classic

Het is de eerste collectie Smart Classic-horloges van Hugo Boss, die ze onder het merk BOSS Watches gaan uitbrengen. Je kunt kiezen uit twee varianten voor mannen: in staal en roségoud, passend bij je roségouden iPhone. Beide zijn voorzien van een lederen bandje met krokoprint en kosten £300. De prijs in euro’s is nog niet bekendgemaakt.

Veel digitale functies hoef je niet te verwachten van dit Hugo Boss-horloge, net zoals bij de smartwatches van andere traditionele horlogemerken zoals Mondaine en Fossil. Het horloge trilt als er een berichtje binnenkomt en het telt ook je stappen. Verder is het vooral een analoog horloge met fysieke wijzers en een zwarte wijzerplaat. De wijzerplaat is niet digitaal en al helemaal niet aanraakgevoelig. Wil je geen notificaties meer wilt, dan ontkoppel je het horloge gewoon van je iPhone en kun je het als normaal horloge blijven gebruiken om alleen de tijd af te lezen. Zo heeft low-tech toch nog wat voordelen.

Ook horloges van Tommy Hilfiger en Lacoste
Mocht je zo’n horloge willen hebben maar is Hugo Boss niet ‘jouw’ merk, dan kun je binnenkort ook bij allerlei andere modemerken terecht. Boss maakt de horloges namelijk niet zelf, maar laat ze maken door Hewlett-Packard en Movado. Movado zal soortgelijke horloges maken voor merken als Tommy Hilfiger, Lacoste en Coach.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, mode, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.