HomePod 2023 Handoff

Reacties voor: 10 details die je over de nieuwe HomePod moet weten

De nieuwe tweede generatie HomePod komt eraan. Apple brengt komende maand de HomePod 2023 uit, maar welke feitjes, details en ontdekkingen mag je niet missen?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Benieuwd welke aansluiting achterop zitten!

  2. Ben dan toch wel benieuwd of er nu wel een mogelijkheid gaat komen om twee mini’s te koppelen als achter speakers. Lijkt van niet, want staat nergens. Maar wellicht in de toekomst…

  3. Erg voorstander van het nieuwe model.

  4. (Red.) Gecorrigeerd dat 802.11n minder goed is dan 802.11ac. Dank voor de meldingen! Gebruik een volgende keer s.v.p. de artikelrapportage, dan komt het sneller bij ons binnen.

  5. (Red.) We hebben het artikel uitgebreid met nog 2 ontdekkingen: de mindere chip en het feit dat er geen poorten op zitten.

  6. “Ook te gebruiken als speaker voor Apple TV en televisie (via ARC op de Apple TV 2021 of nieuwer)” In de video van de homepod zie ik maar 1 snoer uit de homepod komen. Betekent dit dat hij niet via hdmi (arc) met een tv te verbinden is? (Of zit er toch een hdmi poort op?)

    Als het alleen via een Apple TV kan dan is dit in mijn ogen een grote failure van Apple. Ik zie het nut totaal niet van de Apple TV.
    – TV apps voor reguliere tv werken slecht
    – van alle streamingsdiensten zijn apps beschikbaar voor elk tv platform
    – airplay zit tegenwoordig op bijna alle tv’s

    dus wat is de meerwaarde en waarom zoveel geld uitgeven voor dit kastje?

    Ik had echt gehoopt op een vervanger voor de Sonos rommel. Dat bedrijf is een grote teleurstelling door hun klantonvriendelijke beleid, ongewenste reclame bij radiozenders en omslachtige app.

  7. Origineel geplaatst door VxP
    “Ook te gebruiken als speaker voor Apple TV en televisie (via ARC op de Apple TV 2021 of nieuwer)” In de video van de homepod zie ik maar 1 snoer uit de homepod komen. Betekent dit dat hij niet via hdmi (arc) met een tv te verbinden is? (Of zit er toch een hdmi poort op?)
    Als het alleen via een Apple TV kan dan is dit in mijn ogen een grote failure van Apple. Ik zie het nut totaal niet van de Apple TV.
    – TV apps voor reguliere tv werken slecht
    – van alle streamingsdiensten zijn apps beschikbaar voor elk tv platform
    – airplay zit tegenwoordig op bijna alle tv’s
    dus wat is de meerwaarde en waarom zoveel geld uitgeven voor dit kastje?

    Meerwaarde is dat het kastje jaren ondersteuning heeft, veel tv’s hooguit een jaar. Gevolg is dat apps geen updates meer krijgen/nieuwe worden toegevoegd. Neem bijvoorbeeld Videoland (toegegeven dit is ook wel erg slecht van hun kant) die hun oude app langzaam aan het uitfaseren zijn en iedereen overzetten op hun nieuwe. Echter is de nieuwe app nog op veel oude tv’s niet te installeren en gaat dat waarschijnlijk ook niet gebeuren. Of neem Amazon prime, de oude interface is vrij lastig te navigeren, erg onoverzichtelijk. Het nieuwe design helpt hier best wat mee maar daarvoor moet de app wel te updaten zijn. Maar bijvoorbeeld Netflix op AppleTV gebruikt nog steeds best een oude interface ook al word die app toch regelmatig bijgewerkt. Daarnaast zijn veel smart tv’s (zoals vele smart apparaten) toch wel een beveiligingsrisico, door het matige support. Daarnaast zijn ook niet altijd alle apps beschikbaar op zo’n tv. Neem NLZiet. Niet op alle platformen beschikbaar maar toch erg handige app. In mijn ervaring werkt de ziggo go app gewoon goed, het foutje met HomePods daargelaten. En is er geen lag (bij gebruik van apps) zoals op veel smart tv’s of bijvoorbeeld de Next van Ziggo.
    Daarnaast krijg je vrijwel altijd de beste audio/beeld —-> ondersteuning voor Dolby Atmos. Dit dan weer als pluspunt boven de Chromecast met GoogleTV waarbij je soms of de app moet gebruiken of moet casten voor het optimale resultaat. Of de oudere apps waar deze functie nog niet is geïntegreerd.

    In de toekomst zit er ook veel potentie in met smart homes.

  8. Heb hem net besteld. Wordt 3 Feb geleverd. Heb nu 8 HomePod min’s in huis. Alle als stereo paar in verschillende ruimtes.

  9. @Jojo: Wat betreft de tv apps ervaar ik die problemen helemaal niet en worden ze een aantal keer per jaar ge-update.
    Heeft de EU inmiddels niet bedongen dat de updatetermijn langer moet zijn?

    Verder zie ik de meerwaarde nog steeds niet om minimaal €180 uit te geven om nog een stroom-etend apparaat met een extra afstandsbediening aan te schaffen waarmee ik hetzelfde kan doen als op tv (nee ik speel geen games).

  10. @Stefan: Tja, koop dan voor al dat geld een goede receiver met airplay en een paar goede boxen. Ik heb een homepod mini voor achtergrond muziek op mijn werkkamer maar in de huiskamer heb ik als liefhebber voor goed geluid nog ouderwets een goede Denon receiver en een paar goede boxen. Nu heb je 8 x iets gekocht waar matig geluid uitkomt

  11. Zelf heb ik ook meerdere HomePod mini’s, voor achtergrond geluid in de kamers, Siri (oa weer opvragen, timers instellen) en vooral aansturing HomeKit (lampen en verwarming). Daarnaast geluid, muziek, maar ook voeren van telefoon gesprekken via de speaker. De kwaliteit van geluid vind ik super als ik het vergelijk met speakers tot circa 109 euro.

    Overal in huis kan ik Siri wat vragen of een opdracht geven en de dichtstbijzijnde HomePod Mini pikt het op en voert het uit.
    Zeker voor de relatief lage prijs vind ik het een fantastisch apparaat.

    Voor de woonkamer zou ik graag de grote HomePod 2 in een pair willen neerzetten om aan te sluiten op de Apple TV.
    Alleen de hoge prijs van 2 HomePod’s 2 houd me tegen (698 euro).

    Nu heb ik 5.1 geluid en dat zou ik wel missen. Het zou handig zijn als je 2 HomePod mini’s achter je kan zetten en op die manier 5.1 hou kunnen simuleren (zodat er geluid van achteren komt).

  12. @Lars: Ik heb 5 HomePod mini’s 4 in stereo paar. Ik heb gisteren 2 grote besteld voor de Apple TV 4K 2021. De overige HomePods gaan naar de zolder en badkamer en 1 voor mn dochter.

  13. Op de “oude” Homepod kun je de stekker er wel uittrekken hoor. Gewon stecvig vastpakken en PLOP, hij is los en daarna weer terug te plaatsen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.