Reacties voor: Apple: ‘Helft van alle iDevices draait al iOS 9’

Meer dan vijftig procent van alle iOS-gebruikers heeft iOS 9 geïnstalleerd, aldus Apple in een persbericht. Het is de snelste uitrol ooit.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 37 reacties

  1. Hoe kan ik controleren of ik op de GM draai of de beta versie??

  2. @mar: Dat weet je zelf toch wel een GM of beta komen niet uit zich zelf, heb je gewoon ota van 8 naar 9 gegaan of heb je je voor een beta ergens ingeschreven en wat handelingen moeten doen om hem te krijgen.

    Ontopic: Het zou best kunnen veel mensen wachten een aantal dagen, dan is het rustiger of kijken eerst of andere problemen hebben.

  3. Maar voor mij is dit wel de laatste keer dat ik snel update. Ios9 zit nog vol fouten en is gewoon niet af. Van kleine visuele bugs tot missen van opties zoals bijvoorbeeld ‘t uitzetten van nieuws (lees: een bepaalde bron) in spotlight. Ook is mijn iPad traag met de nieuwe Siri ingeschakeld. En als je andere bronnen mag geloven. Dan ben ik schijnbaar nog goed weggekomen.
    Nee, dan liever langer wachten en een fatsoenlijke versie.

    Waar zijn de mee bezig bij ? De grootste plus is, of moet ik zeggen; was dat dit soort gedoe niet of nagenoeg niet voorkwam.

  4. Apple heeft gekeken naar de hoeveelheid App Store-bezoekers die iOS 9 heeft geïnstalleerd, ten opzichte van bezoekers met andere iOS-versies.

    Geeft misschien toch wel een héél klein beetje een vertekend beeld?😏

    Iedereen die naar iOS9 heeft geüpdatet is nu natuurlijk via de store app driftig op zoek naar updates voor alle apps die sinds de update niet goed meer werken, terwijl mensen met een oudere versie nergens last van hebben en dus niet zo nodig de app store hoeven te bezoeken… 😁

  5. Dat hun dat niet op andere manieren kunnen bekijken.. Ipad 2 is er een portie traag op geworden. En veel features heeft de ipad 2 niet.

  6. @Dennis: ja ik heb dus de GM gedownload en geinstalleerd dacht ik, maar kreeg een paar dagen geleden alsnog een melding dat ik moest updaten, dus weet het niet.. (ik zat eerst op de beta versie)

    Oh ja, en heeft iOS 9 niet een enorme ‘security flaw’? Want als je Siri vraag om iets te googlen vanaf je lockscreen, dan wordt Safari voor je geopend en ben je binnen zonder dat je een pincode oid moet invoeren.

  7. @mar: heb je de knop niet ingedrukt met een geregostreerde vinger?

  8. @mar: Heb het zelf getest > helaas. 👍 voor jou.

    @Justin w: idd 😇

  9. Dit is wel een opmerkelijk nieuwtje. Want Apple’s >50% bewering is veel hoger dan wat MixPanel op dit moment aangeeft, namelijk 36%.

    Het verschil kan em zitten in dat Apple meet via App Store gebruikers en MixPanel via allerlei websites. Het zou natuurlijk kunnen dat er een groot aantal iOS gebruikers is die nooit de App Store openen maar wel browsen, en dat zijn precies de gebruikers die ook niet updaten.

  10. Op iphone 6 plus is het drama, vanavond even weer downgrade naar 8.4.1. Jammer!

  11. @mar: De uiteindelijke versie van iOS 9 is niet gelijk aan de GM.
    Dus updaten is aan te raden.

  12. Origineel geplaatst door Mehmet
    Op iphone 6 plus is het drama, vanavond even weer downgrade naar 8.4.1. Jammer!

    Er gebeuren de meest vage dingen. Mijn 6 hapert, blokkeert, opent vanzelf apps en gaat vanzelf typen. Begrijp er niets van.. Meer mensen last van?
    Denk ook maar downgrade want dit is super irritant.

  13. Er zijn helaas wel bij iOS 9 apps zoals van de NMBS dat tekst verloren gaat en het beeldformaat niet meer correct weergegeven wordt. Verder mooie update en nu maar hopen dat watch os 2 beschikbaar komt

  14. Nee moet zeggen dat ik weinig tot geen problemen heb met iOS 9 op m’n 6 plus.

    Hier en daar een App die crashed maar dat zal snel door de developers opgelost worden.

    Vindt niet alles handig aa de 9 maar ben overal wel tevreden. Vooral de batterij gaat langer mee nu.

  15. Ik heb hier een representatieve steekproef genomen waaruit blijkt dat nul procent van alle iPhones, iPads en iPods op dit moment iOS 9 gebruikt.
    Als ik mijn nul procent combineer met de beweerde vijftig procent van apple, dan resteert nog vijfentwintig apple-procent.

    Omdat ik de uitkomst van mijn representatieve steekproef van nul procent erg weinig vond, heb ik mijn representatieve steekproef hier uitgebreid naar een honderd procent proef. Daaruit bleek eveneens dat 0 procent van alle iPhones, iPads en iPods op dit moment iOS 9 gebruikt.

    Vijfentwintig apple-procent gecombineerd met mijn 0 procent geeft 12,5 rest-procent. Maar 12,5 rest-procent is veel te hoog, want ik kom echt uit op NUL procent.

    Dus de bewering “Apple: ‘Helft van alle iDevices draait al iOS 9’”, slaat helemaal nergens op.
    (Evenmin als de door apple en mij gehanteerde rekenwijze.) 🙂 🙂

  16. Wisten jullie dat je als in safari een filmpje kijkt. Dat als je op een knop drukt onderaan dat je de video overal kan kijken in bv een app als je die site maar open laat!

  17. ik ben wel tevreden met ios 9 enkel op mijn iphone 5S heb ik soms bij sms beantwoorden een grijs vlak met 0:00 erin. Iemand die dit nog heeft??? en een oplossing hiervoor heeft

  18. Hartstikke leuk allemaal maar de batterij op mijn iphone 6 gaat echt snel leeg…

  19. Origineel geplaatst door cros
    Er gebeuren de meest vage dingen. Mijn 6 hapert, blokkeert, opent vanzelf apps en gaat vanzelf typen. Begrijp er niets van.. Meer mensen last van?
    Denk ook maar downgrade want dit is super irritant.

    Niet gewoon een restore aan iTunes doen, dit weekt bijna altijd wel .

  20. Ik draai iOS 9 op een iPhone 4S en moet zeggen dat het best goed draait. Niet trager dan 8.1.4. Ook niet echt sneller maar goed

  21. Origineel geplaatst door Mehmet
    Op iphone 6 plus is het drama, vanavond even weer downgrade naar 8.4.1. Jammer!

    Origineel geplaatst door cros
    Er gebeuren de meest vage dingen. Mijn 6 hapert, blokkeert, opent vanzelf apps en gaat vanzelf typen. Begrijp er niets van.. Meer mensen last van?
    Denk ook maar downgrade want dit is super irritant.

    Gewoon ff je telefoon herstellen naar fabrieks instellingen.

  22. Hij wordt automatisch naar je idevice gedownload.
    Of je hem nou installeert of niet.
    Das niet echt zuiver meten.
    Zag dat hij bij mij ook al ruimte innam terwijl ik wou wachten tot de bugs er een beetje uit waren. Gewoon weer verwijderd.

  23. Afgelopen week ios9 op de nieuwe 5s gezet voor moeder icm met Tele2. Na twee dagen ineens geen bereik in het netwerk. Wordt door Tele2 verteld dat dit een bekend issue is, veroorzaakt door ios9(?) Zijn er meer gebruikers die deze ervaring hebben? We worden van het kastje (tele2) naar de muur (Apple) gestuurd en niemand heeft de oplossing

  24. Mijn batterij op de 6Plus gaat echt uren minder lang mee… Via iTunes geüpdatet, hersteld, alles geprobeerd… Iemand een idee?

  25. Man man, wat een geluk hebben wij! We draaien ios9 op 6 idevices en alles draait als een zonnetje….

    Wat een geluk hebben wij zeg 😇😇😇

  26. Origineel geplaatst door Mehmet
    Op iphone 6 plus is het drama, vanavond even weer downgrade naar 8.4.1. Jammer!

    Origineel geplaatst door cros
    Er gebeuren de meest vage dingen. Mijn 6 hapert, blokkeert, opent vanzelf apps en gaat vanzelf typen. Begrijp er niets van.. Meer mensen last van?
    Denk ook maar downgrade want dit is super irritant.

    Dit had mijn vrouw (iPhone 6) ook nadat ze het scherm had laten vervangen….was dus een hardware probleem: weer ander scherm er op (garantie) en nooit meer last van gehad.

    Voor de rest draaien er hier verscheidene iDevices probleemloos op iOS 9 …zelfs mijn oude 4S.

  27. Ik heb sinds iOS 9 op mijn iPad air staat steeds vastlopers met bepaalde apps. Hier valt iculture ook onder. Meer mensen hier last van? Ik ben betatester en toen ik iOS 9 beta en beta 9.1 erop had, had ik dit niet. Met deze final versie wel?

  28. Bij mij, en ook bij de familie draait alles geweldig! Alleen iCulture loopt steeds vast…

  29. Ik heb ios 9 zowel op iphone 5 als ipad air 2 geinstalleerd. Wat mij opviel is dat de batterij sneller leegraakt. Dit tegen alle berichten in.

  30. Origineel geplaatst door Marianne: Bij mij, en ook bij de familie draait alles geweldig! Alleen iCulture loopt steeds vast…

    idd als je de app nog open heb staan en je wilt er weer in moet je eerst schermpje weg duwen

  31. @Marianne: hallo, Iculture loopt na elke 2 de keer vast. Ik moet de iPad mini3 dan helemaal afsluiten, dan met opstarten kan ik Iculture wel gebruiken en weer geen 2 de keer, dit na de update IOS 9.

  32. Kan iemand mij helpen. Mijn vader heeft vandaag iOS 9 op zijn iPhone 4s gezet. Allen nu blijft de telefoon hangen op het beeld waar in alle talen hallo staat. Ik had al opgezocht via internet hoe je het kon oplossen maar iTunes kan de telefoon niet vinden er staat dan dat we de scherm moeten aan raken maar dan doet die niks. De telefoon opnieuw opstarten kan kok niet omdat de aan/uit knop kapot is. Kan iemand mij helpen?

  33. @Marianne: hallo, Iculture loopt na elke 2 de keer vast. Ik moet de iPad mini3 dan helemaal afsluiten, dan met opstarten kan ik Iculture wel gebruiken en weer geen 2 de keer, dit na de update IOS 9.

    Hoe kan ik weer terug naar de vorige?

  34. @John.: Via taakbeheer/multitasking ‘oude stijl’ de app echt afsluiten is (op mijn Air2 iig) goed genoeg, iPad steeds helemaal opnieuw opstarten (hoogstwaarschijnlijk) niet nodig…
    (2x de homeknop indrukken of viervingerswipe omhoog, en de app miniatuur wegvegen omhoog; dan app opnieuw opstarten, et voilà…)

    Over terugzetten van de vorige iOS versie heeft iCulture dit artikel geschreven.

  35. Ik geloof er niets van. Apple probeert via een raar onderzoek de cijfers positiever te krijgen. Iedereen die ik ken als die hard Apple fans wachten allemaal tot er een bug vrije versie is. Nou is dat ook niet representatief maar het zegt wat dat die mensen voorheen altijd als eersten nieuwe update installeerden en nu niet.

  36. @Ferryman: Het is nog veel waanzinniger
    100% van de Apple Music gebruikers zit op 8.4 or hoger !!!!

  37. @Ferryman: Bedankt. Heeft geholpen met de 4 vingersswipe omhoog vegen. Nu nog een update van Apple om dit onnodig te maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.