ios 9 logo

Apple: ‘Helft van alle iDevices draait al iOS 9’

Meer dan vijftig procent van alle iOS-gebruikers heeft iOS 9 geïnstalleerd, aldus Apple in een persbericht. Het is de snelste uitrol ooit.

ios 9 logoMeer dan vijftig procent van alle iPhones, iPads en iPods maakt op dit moment gebruik van iOS 9. Dit heeft Apple bekendgemaakt in een persbericht. Het gaat volgens Apple om de “snelste uitrol ooit voor een iOS-update”.

Apple heeft gekeken naar de hoeveelheid App Store-bezoekers die iOS 9 heeft geïnstalleerd, ten opzichte van bezoekers met andere iOS-versies. Een exact percentage wordt niet genoemd, maar het gaat volgens Apple om meer dan vijftig procent. De meting werd op 19 september gedaan in de App Store.

Afgelopen week werd nog beweerd dat slechts 12 procent van de iOS-gebruikers na 24 uur was overgestapt naar iOS 9. Dit was gebaseerd op onderzoek van Mixpanel. Apple had op dat moment nog geen data naar buiten gebracht. Op de App Store-supportwebsite staat altijd een taartdiagram, met daarin de hoeveel iOS-gebruikers die op een bepaalde update zit. Op het moment van schrijven laat deze pagina echter nog iOS 8 zien als nieuwste versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2015, 14:57
Categorie iOS
Onderwerp ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.