Happic Pokémon-armband

Nieuwe Pokémon-armband helpt je met navigeren

Happic gaat een armband uitbrengen waarmee je naar Pokémon kunt navigeren met trillingen. Maar gaat zoiets wel werken, door de beperkingen die Niantic stelt?

Het vreemde van de Pokémon-hype is dat er eigenlijk nauwelijks accessoires voor het spel zijn verschenen. Veel meer dan t-shirts en Pokébal-vormige powerbanks hebben we niet gezien. Misschien komt dat omdat de grootste hype alweer over was voordat fabrikanten iets leuks konden verzinnen. Happic durft het nu wel aan met een Pokémon-armband die eruit ziet als een fitnesstracker. Maar het is de vraag of het wel gaat werken.

Happic Pokémon-armband

Happic Pokémon-armband: trillend navigeren

De nieuwe Pokémon Go-armband gaat trillen om de weg te wijzen naar een gewilde Pokémon in de buurt. Het is een alternatief voor de Pokémon Go Plus-armband die Nintendo zelf op de markt brengt. Je kunt hiermee naar een Pokémon navigeren zonder dat je op je scherm hoeft te kijken. De armband trilt om de locatie en de zeldzaamheid van een Pokémon aan te geven. Daarna kun je op het schermpje zien dat het bijvoorbeeld om een Snorlax gaat (al zal het meestal een Pidgey zijn).

Happic Pokémon-armband met trillingen

Nieuwe functies, maar toch beperkingen
Die functies vind je nog niet op de Pokémon Go Plus en in de Apple Watch-app, dus het voegt wel degelijk wat toe. Maar het heeft ook nadelen. Je kunt er waarschijnlijk geen Pokémon mee vangen en ook het ophalen van items bij Pokéstops lijkt niet mogelijk. Met de andere twee wearables kan dat (deels) wel. Ook is Happic afhankelijk van de informatie die ze bij Niantic moeten uitlezen en dat bedrijf staat niet te trappelen om data met externe partijen te delen. De Apple Watch-app is de enige officiële samenwerking buiten Nintendo en The Pokémon Company zelf.

Happic meldt op de website niets over een officiële samenwerking met Niantic. Kaartjes met de locatie van Pokémon (zoals te zien op de websites van Happic) is nou juist iets wat Niantic bij veel appmakers heeft geblokkeerd. Dat voorspelt weinig goeds voor de goede werking van de armband.

Happic-kaartje

Happic-armband ook voor gewoon navigeren

De prijs en beschikbaarheid van de Happic-band is nog niet bekend. Wel kun je je op de website van de fabrikant inschrijven voor een e-maildienst. Toch zien we het somber in, nog even afgezien van het feit dat het aantal Pokémon-spelers drastisch is gedaald. Het is handig dat je de iPhone in je broekzak kunt houden, maar tegen de tijd dat Happic’s armband op de markt komt is het winterse weer waarschijnlijk alweer voorbij. Gelukkig kun je de armband nog wel gebruiken voor andere dingen, zoals de tijd aflezen en navigeren naar VIP-contacten uit je adresboek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2017, 16:00
Categorie Accessoires
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.