Reacties voor: Hands-on met de Apple iPad: zes video’s

Na de persbijeenkomst van Apple kregen diverse websites de gelegenheid om hands-on met de iPad aan de slag te gaan. In enkele video's is te zien hoe ze de iPad ervaren.
Lees het complete artikel → Hands-on met de Apple iPad: zes video’s
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. … hier heb ik dus op zitten te wachten, want ik vind de iPhone wel gemakkelijk voor onderweg, maar thuis in de luie zetel is dit een stuk gemakkelijker voor mijn ogen

  2. Ik ben bang (…) dat ik over 60 dagen de flappen uit de kontzak trek en de iPad koop. Het zal wel afhangen van de vraag of hij is aan te sluiten op een TV zodat ik video’s kan kijken op groot formaat. Op de Apple site wordt wel melding gemaakt van een VGA-out met een geschikte kabel, liever zie ik een dock met video- en audio aansluiting of een draadloze oplossing. Iemand al zoiets gevonden of gelezen? Voorts vraag ik me af of het OS de mogelijkheid zal bieden NAS-servers in een thuisnetwerk te benaderen. Dat is met de iPhone nauwelijks te doen.

  3. Hoe langer ik naar filmpjes kijk en info lees, hoe enthousiaster de iPad mij maakt. Amazing!

    Kan iemand mij vertellen in hoeverre iWork-documenten samenwerken met Office (2007) documenten? Op mijn studie en werk, moet ik gedwongen met Windows PC’s werken. Combineren met een iPhone (en iPods) ging perfect. Nu ga ik langzaam overstappen… Hoe vlekkenloos gaat dat?

  4. Straks meteen even kijken die video’s. Helaas word dat bij de klant niet gewaardeerd haha.

    Ik denk dat ik trouwens wel een van de teleurgestelde mensen ga worden. Had meer een soort pc verwacht ipv een Iphone+.

    Desalniettemin ben ik bang dat ik ‘m ga kopen.

  5. Een mooi aparaat maar niet echt wat toevoegt aan mijn macbook/iphone duo.

  6. @iHDB: Iwork heeft op dit moment ( en dan praat ik wel over de desktop versie… ik weet niet hoe dat zit met de ipad versie ) een exporteer functie voor office documenten. Dit betekent .keynote naar .ppt en .pages naar .doc.. ik hoop dat het ook op dit apparaat zo in elkaar zit.. Zodat je dit gewoon kunt mailen naar je mail adres.. en dan kunt presenteren van dit apparaat.

    Ik ben wel enthousiast over het apparaat.. Natuurlijk moeten de ontwikkelaars nog een stap gaan zetten, om volledig gebruik te maken van de iPad. Maar voor mij gaat het def een vervanging worden voor mijn macbook..

    Ik heb een desktop en ik gebruik mijn macbook eigenlijk niet zo heel veel. Dus mocht het moment aanbreken dat mijn macbook het gaat begeven.. dan gaat de ipad het apparaat vervangen.. ( al is hij daar volgens mij niet voor bedoeld ).

  7. waarom is er niemand die even stiekem in de instellingen kijkt, daar staat vast veel meer interessante informatie !

    .

  8. @iHDB: Zijn behoorlijk compatible, je kan kiezen voor opslaan als word/excel/powerpoint bestand. Alleen excel mist wat rekenfuncties, maar voor de rest vlekkeloos!

  9. Een laptop of desktop gebruik je voor het echte werk. Foto’s en video bewerking. De iPad is voor lekker op de bank of nog even je mail lezen in bed. Je kunt er bij een familie bezoek gemakkelijk je eigen foto’s laten zien. Een laptop of iPhone is daar minder geschikt voor. Ik zie het wel als een tussen oplossing voor Laptop en iPhone. Complimenten voor Apple, zij durven de wereld te veranderen. Keep on going Steve!

  10. Wow, dat google maps werkt wel verbazend goed!!
    Ik heb me voorgenomen de tablet pas te kopen als je zelf themes kan toevoegen e.d. maar ik vrees dat ik gewoon over 2 maanden voor de deur sta er 1 aan te schaffen.
    Ben benieuwd hoe dat met de verkoop gaat. Of er weer een tekort is net als bij de lancering van de iPhones.

  11. @Koen &
    @Koos:
    Dank voor jullie reactie! Kon me ook moeilijk voorstellen dat de bestanden niet uitwisselbaar zouden zijn. Deze jongen begint maar weer met sparen. 😉

  12. Ik heb vier heldere redenen beschreven waarom de Ipad een succes gaat worden en het een game changing device wordt.

    Zie: http://www.rogenica.nl/2010/01/28/vier-redenen-waarom-de-ipad-een-enorm-succes-gaat-worden/

    Creatieve groet,
    Robert van Geenhuizen

  13. Dit is zo’n gigantisch nutteloos apparaat, ik hoop dat Apple niet het slachtoffer wordt van z’n eigen succes.

  14. Nutteloos vind ik het niet, fantastisch vind ik het ook niet, maar ik vind het best een geinig ding.

    Of ik er een koop dat weet ik niet, misschien wel, misschien niet, hangt er ook een beetje vanaf wat voor apps er voor uit gaan komen.

    Vind het zeker wel goed dat apple het probeert om zo’n tablet aan de man te brengen want het heeft zeker wel potentie, maar voor mij staat of valt dat dus met de apps die er wel of niet voor gaan komen en eventuele connectivity met software op andere computers en andere hardware.

    Ik zie er iig wel een leuke controller in voor bijv Ableton live of cubase om maar ‘s wat te noemen.

  15. Als ik het eerste filmpje bekijk zitten er nog een hoop bugs in! App’s die crashen en en iTunes doet al helemaal raar als hij op cancel druk en het scherm zich niet meer aan past naar fullscreen. Verder wel een leuk ding maar heeft geen toegevoegde waarde!

  16. Dat ze dat ding maar snel jailbreaken, alleen dan zou ik kopen…

  17. Zie idd ook een hoop bugs nog.. wel jammer, maarja, ze hebben nog even voor ze, ze op de markt gaan brengen.

  18. Heel mooi wel een hoop bugs NOG 🙂

    Maar ik vraag het me nu weer af.. hoe zit het met GPS?
    Want de AR met dat Star-spul programma werkt wel heel mooi maar daar moet dan toch GPS voor aanwezig zijn? Of zie ik dat verkeerd?

  19. @Stephan: Er zit Assisted GPS in 🙂 Net als in de iPhone.

  20. @iSponge

    Thnx! Das wel mooi.. dan zou je met TomTom enigzins moeten kunnen Navigeren of zie ik dat verkeerd?
    Niet dat het handig is zo groot ding op je dash maar toch 😀

  21. Er ligt een gigantische markt open voor de Tablets. Denk maar aan al die mensen die voor hun beroep niet met een laptop rondlopen en toch informatie willen inzien of opslaan, truckers, artsen en ga zo maar door. Dit soort Tablets gaan er echt komen. Vraag me alleen af of Apple hier wel zo slim instapt. In elk geval niet revolutionair als met de iPhone. Ik mis in elk geval de camera voor skype communicatie, sd-kaart slot, standaard UMTS en iets simpels als een stylus zodat je hem als schetsbook kunt gebruiken, waar ik als ontwerper weer baat bij heb. Voor het laatste zullen derden wel mee komen. Het is nu wel erg een huis-tuin-keuken apparaat. Zit er eigenlijk wel een microfoon in?

  22. @GJW: Microfoon wel ja 🙂

  23. ik snap ook nie waarom ze er geen gps chip ingestoken hebben, hier zouden toch geweldig apps voor gemaakt kunnen worden, of zelfs tomtom erop gebruiken.
    Ik zou ook willen weten of het mogelijk is om divx erop te kunnen kijken?

  24. @hummel: standaard enkel mp4, misschien komt er een aparte app. zoiets als VLC voor iPad?

  25. Ach daar zijn Converters voor te krijgen toch? 🙂

  26. @hummel: Er zit wel GPS op (op de 3G uitvoeringen).
    Net als op de iPhone is geen divx te bekijken, dat lijkt me duidelijk en logisch. Divx is namelijk ouderwets en kost geld om als licentie te implementeren. Daar heeft Apple gewoon mp4 voor.

  27. Ik ben wel benieuwd voor de ipad wel reageert op een stylus, of dat er in ieder geval een pennetje voor komt. Dit zou wel een gemiste kans zijn voor de grafische sector. Ik zelf vind het ook leuk om te tekenen, ik heb nu een kleinw wacom tablet en het zou zonde zijn als je zon groot scherm niet kan gebruiken om te schetsen. Misschien een stomme vraag: zo Photoshop hierop kunnen draaien of moet je wachten op een app in de app store of van apple?

  28. Er zit wel een GPS chip in. En ook een kompas.

  29. ‘t is wel duidelijk dat een hoop mensen de iPad pagina van Apple niet gelezen hebben..

    http://www.apple.com/ipad

  30. @iSponge: Haha ja dat is wel beetje te merken soms.. Maar ik had zelf ook nog niet goed gekeken maar heb hem nu uitvoerig gelezen 😀

  31. @Stephan: ‘k had’m al grijs gelezen 😛 maar volgensmij snap ik nu pas dat alleen de 3G versie aGPS heeft.. hm.. zou wel jammer zijn..

  32. Ik hoop alleen dat je hiermee (via Jailbreak?) toegang kunt krijgen tot een NAS Device. Lijkt me erg handig, veel handiger dan eerst al je foto’s (Als het past met een maxium van 64 GB) via je PC over te plaatsen naar je iPad als je ze aan iemand wilt laten zien.

  33. Even voor de duidelijkheid, er zit geen GPS in de iPad zonder 3G. Alleen als je de 3G-iPad koopt krijg je er Assisted GPS bij.

  34. Origineel geplaatst door TriXal0ne
    Ik hoop alleen dat je hiermee (via Jailbreak?) toegang kunt krijgen tot een NAS Device. Lijkt me erg handig, veel handiger dan eerst al je foto’s (Als het past met een maxium van 64 GB) via je PC over te plaatsen naar je iPad als je ze aan iemand wilt laten zien.

    Dat zou inderdaag handig zijn, maar ik verwacht het niet in het begin en ook niet van Apple zelf. Met een beetje geluk komt er een App voor als ie uit is.

    Ik ga er zeker eentje kopen. Ik kan niet wachten!!

  35. Tethering zou toch ook moeten werken met een iPad WiFi/BT en een iPhone ?
    Heb dan geen 3G versie nodig ?! Werkt wel met MacBook.

  36. Ik moest even aan het idee van de iPad wennen, maar na het zien van het demo-filmpje op de Apple website ben ik echt definitief om. Wanneer ik de iPad kan bestellen ga ik dat direct doen. Ben wel benieuwd wat de Europese prijzen gaan worden. Hopelijk worden de dollars een keer niet 1 op 1 doorvertaald naar euro’s.

    Complimenten trouwens voor de website, hij is gebookmarkt!

  37. Hopelijk worden de dollars een keer niet 1 op 1 doorvertaald naar euro’s.

    Ik weet vrijwel zeker dat dat wel gaat gebeuren. Dat doet Apple altijd.

  38. Origineel geplaatst door Jet
    Hopelijk worden de dollars een keer niet 1 op 1 doorvertaald naar euro’s.Ik weet vrijwel zeker dat dat wel gaat gebeuren. Dat doet Apple altijd.

    Altijd 1 op 1? Wanneer heb je voor het laatst prijzen vergeleken tussen de US store en de NL store?
    Een paar voorbeelden: MacBook $999,– = €899,–
    iMac vanaf $1199,– = €1099,–…

  39. Wil de iPad écht meerwaarde voor mij krijgen, dan zal hij in combinatie met mijn MobileMe account toch écht met vergaderverzoeken overweg moeten kunnen. Dat vind ik nu al een zeer groot manco van de iPhone, maar als het op de iPad ook niet ondersteund wordt weet ik zeker dat ik er nooit een zal aanschaffen.

  40. Ik weet niet zeker of de iPad wel of niet een succes zal worden. Aan de ene kant denk ik van wel: de belangrijkste reden zijn de ontwikkelaars. Net zo als de ontwikkelaars de iPhone hebben gemaakt zo zal ook de iPad tot verbluffende dingen in staat zijn door de creativiteit van diezelfde ontwikkelaars.

    De reden waarom het toch geen succes zak worden is dat ik er toch meer van had verwacht. In de keynote geeft apple zelf al aan dat de ipad een aantal zaken beter moet kunnen dan de smartphone en de laptop. En daar wringt de schoen.

    Internet beter dan op de iPhone? Zeker wel. Beter dan op een laptop? Echt niet. Geen flash is al een gemis. Geen multitasking. Kortom toch een kreupel internet.

    Foto applicatie zag er echt mooi uit, maar niets haalt de charme van een goed album. Films op zich mooi maar als je echt van een film wil genieten dan kijk je op een goede tv met echte HD kwaliteit. Als je onderweg een film wil kijken is een iPod/iPhone toch stukken handzamer en een stuk minder opzichtig in bijv. openbaar vervoer.

    Kortom, ik krijg een beetje het gevoel van te klein voor het tafellaken te groot voor het servet. Het is het net allemaal niet. Alles valt of staat met de content die komt. Want waar het zicht echt in kan onderscheiden is als eReader. Daar kan het potten breken mits er genoeg content komt en dan met name ook buiten de VS. Anders blijft het een uit de kluiten gegroeide iPod.

  41. @JRB:
    $999=€714
    $1199=€857
    En de dollar is weer wat duurder geworden.

    Absoluut leuke gadget, maar niet meer dan dat. Resolutie is 1024×768 begrijp ik uit een van de filmpjes.

  42. @iHDB: Ja Office docs openen werkt gewoon. Check de specs op de apple site, staat er gewoon bij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.