Meer details iPhone OS 3.2 SDK bekend

Voor ontwikkelaars die hun iPhone-applicaties ook op de iPad beschikbaar willen maken heeft Apple de iPhone OS 3.2 SDK beschikbaar gesteld.

iPhone 3.2 SDKVoor ontwikkelaars die hun iPhone-applicaties ook specifiek op de iPad willen aanpassen heeft Apple de iPhone OS 3.2 SDK beschikbaar gesteld. Deze update van de SDK is alleen voor de iPad te gebruiken; op de iPhone en de iPod touch werkt deze (nog) niet. De documentatie van de nieuwe SDK bevat enkele details over wat iPhone OS 3.2 mogelijk moet gaan maken. Eén ding zit er in ieder geval niet in: ondersteuning voor Flash.

Delen van bestanden
De mogelijkheid om een gedeelde map op je Mac of PC aan te maken die je vanuit applicaties kan benaderen wordt mogelijk met de nieuwe iPhone OS 3.2. Applicaties als Dropbox of de nieuwe iWork kunnen hierdoor snel bestanden die op de iPad zijn aangemaakt synchroniseren naar je Mac en PC.

Externe schermondersteuning
Met de nieuwe 3.2 SDK krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om met hun iPad-applicaties bepaalde inhoud op externe schermen te tonen. Op deze manier kan er dus vanuit bijvoorbeeld de iPad direct op beamers productpresentaties en productdemonstraties gegeven worden. Dit was voorheen niet mogelijk.

Universele applicaties
Met de nieuwe SDK gaat het mogelijk worden om specifieke elementen voor de iPhone, iPod en de iPad te activeren als jij als gebruiker de applicatie in de App Store aangeschaft hebt. Op deze manier hoef je niet meerdere applicaties te kopen als je meerdere apparaten bezit.

Multitasking
Helaas nog steeds geen goed nieuws hierover. In de documentatie van de nieuwe iPhone OS 3.2 SDK staat nadrukkelijk dat deze geen multitasking gaat ondersteunen.

Camera-ondersteuning
Er zijn op dit moment geen camera’s aanwezig op de iPad. Toch is er in de nieuwe SDK ondersteuning voor een camera. In de simulator die de ontwikkelaars kunnen gebruiken kan in Contacten gekozen worden om een nieuwe foto te maken die niet uit je bibliotheek komt.

start developing your ipad apps

In iPhone OS 3.2 SDK zijn er nog genoeg andere dingen die ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om nog meer van beide omgevingen optimaal te kunnen gebruiken. Toch mogen iPad-ontwikkelaars nog niets hierover zeggen, omdat er een NDA (Non Disclosure Agreement) geldt. Eerder werd al bekend dat de nieuwe SDK ook VoIP gaat ondersteunen. Hopelijk later meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2010, 11:06
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.