Instapaper-ontwikkelaar gaat podcast-app Overcast uitbrengen

Instapaper-ontwikkelaar Marco Arment heeft zijn nieuwe podcast-app Overcast aangekondigd, uit ontvredenheid met het huidige aanbod.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Overcast podcast-app aankondiging iPhone“Ik houd van podcasts, dus natuurlijk maak ik een podcast-app.” In die strekking kondigde Marco Arment, de ontwikkelaar achter Instapaper zijn nieuwe applicatie Overcast aan. De aankondiging komt voort uit het feit dat Arment ontevreden is over de kwaliteit van de huidige podcast-apps die verkrijgbaar zijn op de iPhone. Hij verwijt zowel Apple’s eigen podcast-app als de andere spelers op de markt een gebrek aan kwaliteit. De applicatie moet ‘misschien nog later dit jaar’ uitkomen.

Over de nieuwe podcast-app is inhoudelijk nog niks bekend. Daardoor lijkt de aankondiging van een podcast-app misschien geen groot nieuws, maar Marco Arment is niet de eerste de beste die er van plan is een uit te brengen.

Arment was hoofd ontwikkeling van het blogplatform Tumblr en daarna bracht hij eigenhandig Instapaper uit, een toepassing waarmee je artikelen van het web kan bewaren om ze later offline terug te lezen. Dat idee vond navolging in onder andere Readability en de populaire app Pocket. Vanaf oktober had Arment ook The Magazine, een inmiddels verkocht weekblad met tech-artikelen die je in de Kiosk van iOS kan lezen. Instapaper is ook verkocht, aan ontwikkelaar Betaworks.

Foto: John Biehler/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2013, 11:58
Categorie Apps
Onderwerpen instapaper, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.