Green Riding Hood.

Moderne versie Roodkapje Green Riding Hood is Apple’s gratis App van de Week

Green Riding Hood is een moderne interpretatie van het bekende sprookje Roodkapje, gegoten in app-vorm. In de app beleef je het verhaal van Groenmutsje en haar oma, die tegelijkertijd ook nog yogalerares is.

Green Riding Hood.
In Apple’s rubriek App van de Week vind je vaak games of nuttige apps die je een week lang gratis kunt downloaden. Deze week is het een interactief kinderboek dat helemaal gratis beschikbaar is. Apple heeft namelijk Green Riding Hood (link)uitgeroepen tot de nieuwe App van de Week. Green Riding Hood is een kinderboek en is daarom geschikt voor alle leeftijden.

Green Riding Hood: moderne Roodkapje is interactief

In Green Riding Hood beleef je het verhaal van Groenmutsje die op bezoek gaat bij haar oma. Maar niet zomaar haar oma, want zij is de yogalerares van het complete bos waardoor alle bewoners erg fit en lenig zijn. Er is echter één dier dat nooit op kwam dagen bij de yogales, namelijk de boze wolf. Hij kan het niet goed vinden met de andere dieren, maar omdat zij veel fitter zijn dan hij, wekt dit bij hem des te meer irritatie op. Het verhaal van Green Riding Hood is dan ook een moderne vertaling van het bekende sprookje Roodkapje.

Je speelt het interactieve verhaal door goed naar het verhaal te luisteren. Terwijl het verhaal verteld wordt, zijn er allerlei elementen waar je op kunt tikken. Hierdoor komt het verhaal tot leven en dankzij de grappige animaties is het nog leuk om te zien ook. De interactie heeft verder geen invloed op het verhaal zelf, maar het zorgt ervoor dat de app wel een stuk leuker is. Behalve het verhaal vind je in het spel ook nog een kookboek met recepten voor een vegetarische salade, een perensandwich en meer.

Het enige nadeel van de app, is dat Green Riding Hood niet beschikbaar is in het Nederlands. Je kunt uit allerlei talen kiezen, behalve de Nederlandse taaloptie. Het spel kan daardoor wellicht wat minder goed te volgens zijn voor de allerkleinsten, maar met de juiste hulp kan ook die leeftijdsgroep van de app genieten. In plaats €2,99 is de app nu helemaal gratis te downloaden. Green Riding Hood bevat geen in-app aankopen, waardoor je ongelimiteerd van de app gebruik kunt blijven maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2017, 18:30
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.