Gratis Starbucks-wifi werkt met omslachtige sms-procedure

Gratis Wi-Fi bij AT&T was al moeilijk bereikbaar voor mensen die naar de VS op vakantie willen. Maar de instructies zijn zo omslachtig, dat zelfs Amerikanen sceptisch zijn.

Starbucks Wi-FiHet klonk zo aantrekkelijk: gratis Wi-Fi op de iPhone bij verschillende AT&T-locaties in de VS. Handig als je op vakantie in de VS bent en even je e-mail wilt checken. Je hebt er wel een Amerikaans mobiel nummer voor nodig, maar daar valt met een prepaid-kaart wel iets aan te doen. Helaas, de kans dat je alles werkend krijgt wordt kleiner, nu de eerste ervaringen bekend zijn. De instructies zijn namelijk nogal omslachtig.

Allereerst moet je Wi-Fi op je iPhone aanzetten en attwifi uit het lijstje met beschikbare netwerken kiezen. Vervolgens ga je naar de browser, waar je een 10-cijferig mobiel nummer invult en gebruiksvoorwaarden moet accepteren. Daarna krijg je een sms-bericht van AT&T met een beveiligde link naar de AT&T-hotspot. Het sms-bericht kost je niets, maar je moet wel steeds opnieuw je gegevens invullen. De sms-link blijft namelijk maar 24 uur geldig voor de locatie waar ‘ie is opgevraagd. Reis je door naar een andere locatie, dan moet je opnieuw toegang vragen.

Door deze werkwijze met dubbele autorisatie-check is het niet mogelijk om applicaties zoals Devicescape te gebruiken. Ons advies is dan ook, als je voor langere tijd in de VS gaat rondreizen (zoals wij de afgelopen weken hebben gedaan): neem gewoon voor $19,95 een maandabonnement op de AT&T-hotspots en je bent dankzij Devicescape in een oogwenk meteen online, terwijl je ook gewoon je laptop kunt gebruiken. Alleen niet vergeten om tijdig je abonnement weer op te zeggen!

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2008, 21:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen starbucks, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.