Goophone i5: Chinese iPhone 5-kloon draait op Android

De Goophone i5 is een Android-telefoon die als twee druppels water lijkt op de iPhone 5. De smartphone is gebaseerd op alle spelende iPhone 5-geruchten.

Goophone achterkantVoordat Apple de nieuwe iPhone überhaupt heeft aangekondigd, werkt een Chinees bedrijf al aan een kopie. De Goophone i5 is gebaseerd op alle hardwarefoto’s van de nieuwe iPhone die de afgelopen maanden voorbij kwamen, maar draait gewoon Android. Dit is niet de eerste keer dat een Android-telefoon de iPhone nadoet: vorig jaar verscheen nog de GooApple 3G, een iPhone 4 die op Android draait.


Goophone voorkantDe achterkant van de Goophone i5 lijkt in grote lijnen op de achterkant die in eerdere foto’s voorbijkwam. Een paar verschillen zijn er wel: zo heeft de Goophone een ander logo, is de naam ‘iPhone’ nergens te bekennen en lijkt het gebruikte materiaal ook iets te verschillen. Dit is bij de voor- en zijkant van de smartphone ook het geval: er lijkt gebruik te zijn gemaakt van plastic, in plaats van glas en metaal.

De Goophone i5 heeft gewoon een 3,5-inch scherm, terwijl geruchten erop wijzen dat de nieuwe iPhone juist een 4-inch scherm zal bevatten. Daarnaast maakt hij gebruik van een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een 1,3-megapixelcamera aan de voorkant. Wanneer de smartphone precies te koop zal zijn is nog niet bekend.

Onlangs dook er nog een casemod op, waarmee je van de iPhone 4S een iPhone 5 kunt maken. Deze moest van Apple echter van de markt gehaald worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.