Google Maps verkeersproblemen melden

Google Maps krijgt optie om verkeersproblemen te melden

Google Maps krijgt binnenkort de mogelijkheid om aanrijdingen, wegafzettingen en ander ongemak op de weg te melden. Het is dezelfde functie waarmee Waze zo populair is geworden.

Waze en Google Maps staan steevast bovenaan in de lijst met populairste navigatie-apps op de smartphone. Zowel Android- als iPhone-gebruikers navigeren graag met de kaarten van Google. Het bedrijf heeft net een vernieuwde versie van Google Maps voor Android uitgebracht met een nieuw design. Maar ook voor iOS-gebruikers komt er iets nieuws aan: de mogelijkheid om samen met andere gebruikers de kaarten en verkeersinformatie te verbeteren.

Verkeersproblemen melden in Google Maps

In Waze is dat al mogelijk: je kunt allerlei ongemakken op de weg melden, zoals wegafzettingen, politiecontroles en ongevallen. Hoe meer mensen Waze gebruiken, hoe beter jij geïnformeerd bent wat er op de weg vóór jou gebeurt. Dat komt nu ook in de Google Maps-app. Google heeft inmiddels bevestigd dat de functie eraan komt. Sommige Google Maps-gebruikers op Android zien al de mogelijkheid om incidenten te melden en de schermen doen daarbij erg denken aan Waze.

Google Maps met verkeersproblemen melden

Je ziet op de kaart om wat voor incident het gaat en wanneer het is gemeld. Eventueel kun je een update sturen als de stremming inmiddels is opgelost. Het werkt eigenlijk hetzelfde als in Waze. Op de screenshots zijn alleen wegafsluitingen en wegwerkzaamheden te zien, maar het zou ook moeten werken voor aanrijdingen, mobiele snelheidsmetingen en flitspalen. Google nam Waze vijf jaar geleden over en heeft daarmee nu twee populaire navigatie-apps in handen. Waze wordt daarbij veel gebruikt door automobilisten, terwijl Google Maps geschikter is voor wandelen, openbaar vervoer en fietsen. Ook kun je er goed informatie over lokale bedrijven mee vinden.

Apple zit ondertussen ook niet stil en heeft beloofd Apple Kaarten van de grond af opnieuw te bouwen met eigen kaartmateriaal. Daarvoor gebruiken ze (geanonimiseerde) data van iPhones, drones en auto’s, maar het kan wel even duren voordat je daar de resultaten van ziet. Deze zomer komen de nieuwe kaarten van Noord-Californië beschikbaar en volgend jaar is de rest van de VS stapsgewijs aan de beurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2018, 9:05
Bron Bron The Verge
Categorie Apps
Onderwerpen file, google maps, verkeer
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.