Google Foto's portretfoto's

Deze Google Foto’s-functie vind je wel op de iPhone maar niet op de Pixel 4

Onbeperkt foto’s in originele kwaliteit
Met een eenvoudig trucje kunnen iPhone-gebruikers onbeperkt foto's opslaan in hoge resolutie via Google's foto-app. Voorheen werkte dit ook bij de Pixel-telefoons, maar bij de nieuwe Pixel 4 is dat gek genoeg niet meer het geval. Hoe zit dit?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 21 oktober: Google laat aan Android Police weten dat het onbeperkt opslaan van foto’s in hoge kwaliteit op de iPhone een bug betreft. Binnenkort komt er een update voor Google Foto’s die dit onbeperkt opslaan tegen houdt. Hoe Google dit gaat doen is niet helemaal duidelijk. Mogelijk worden afbeeldingen gecomprimeerd, waarbij de kwaliteit iets achteruit gaat.

Oorspronkelijk artikel
Met Google Foto’s kun je je foto’s backuppen via de cloud. Ook bevat de app allerlei handige functies, zoals een uitgebreide zoekfunctie en bewerkingsopties. Eén van de voordelen is dat je met de app gratis onbeperkt foto’s kan bewaren, maar voorheen leverde je daar wel iets in op kwaliteit om ruimte te besparen. Maar door vernieuwingen bij Apple is dat niet meer nodig. Je bewaart dan niet alleen onbeperkt foto’s, maar ook nog eens in de originele kwaliteit.

Google Foto’s bewaart onbeperkt foto’s in originele kwaliteit op iPhone

Dit werd ontdekt door Reddit-gebruiker u/stephenvsawyer. Het zit zo: standaard gebruikt Apple sinds iOS 11 haar eigen formaat genaamd HEIF. Het grote voordeel met dit bestandsformaat is dat foto’s minder ruimte innemen. Normaal gesproken past Google bij het uploaden van foto’s in de Google Foto’s-app compressie toe, die ervoor zorgt dat de foto kleiner wordt en dus minder ruimte inneemt op de servers. Maar als Google compressie toevoegt aan de HEIC-foto’s, worden ze niet kleiner maar juist groter.

Daarom worden de foto’s die met de juiste instelling op de iPhone genomen worden zonder kwaliteitsverlies geüpload. Je kunt zelf controleren in welk formaat foto’s op jouw toestel geschoten worden via Instellingen > Camera > Structuren. Kies hier voor de optie High Efficiency. Een kleine kanttekening is dat 4K-video’s wel naar beneden bijgesteld worden naar 1080p.

Bekijk ook

Alles over HEIF en HEVC, de standaard foto- en videoformaten in iOS

Wat zijn HEIF en HEVC, de foto- en videoformaten die in iOS standaard worden gebruikt? In deze gids praten we je bij over de voordelen van HEIF en HEVC en waarom Apple hiervoor gekozen heeft.

Pixel-gebruikers blijven achter
Tot voor kort profiteerden Google Pixel-gebruikers ook van dit voordeel van onbeperkte opslag in de originele kwaliteit. Maar tijdens het recente Google-event liet het bedrijf weten dat de Pixel 4 en de Pixel 4 XL deze mogelijkheid niet krijgen. Ook stopt deze functie in 2022 voor gebruikers van de Pixel 3. Het extraatje van onbeperkt foto’s opslaan in de originele kwaliteit was één van de grote pluspunten van de Pixel-telefoons, maar nu is dit dus alleen voorbehouden aan iPhone-gebruikers. Of hier binnenkort nog verandering in komt via een software-update is nog de vraag.

Onlangs vergeleken we de Pixel 4 met de iPhone 11 Pro. We kijken naar de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee toptoestellen.

Bekijk ook

Google Pixel 4 vs iPhone 11 Pro: de verschillen zijn niet zo groot als je denkt

Met de Google Pixel 4 laat Google zien waar het bedrijf technisch gezien toe in staat is. De Pixel 4 en Pixel 4 XL gaan rechtstreeks concurreren met Apple's nieuwste toestellen, de iPhone 11 tot en met de iPhone 11 Pro Max. Wij zetten ze daarom tegenover elkaar in deze vergelijking van de Pixel 4 vs iPhone 11.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 21 oktober: Reactie van Google toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.