macOS Sierra op een MacBook

Tweede Golden Master voor macOS Sierra verschenen

Apple heeft de tweede Golden Master van macOS Sierra uitgebracht, een paar dagen voordat de publieke release verschijnt.

macOS Sierra komt op 20 september beschikbaar voor iedereen, maar eerst is Apple nog even bezig met testen. Geheel onverwacht kwam er vanavond nog een tweede Golden Master van macOS Sierra uit voor ontwikkelaars, waarin nog wat last-minute bugs zijn opgelost.

macOS Sierra op een MacBook

Tweede Golden Master macOS Sierra

De Golden Master verschijnt een week na de eerste Golden Master van het evenement en het gaat om een ander buildnummer: die van vorige week had nummer 16A320, deze heeft nummer 16A323. Het is te downloaden via het Apple Developer Center en mogelijk later vanavond ook via de Mac App Store.

Voor gewone gebruikers heeft deze nieuwe GM-versie helemaal niets te betekenen. Zij kunnen blijven uitkijken naar volgende week dinsdag als de publieke versie beschikbaar komt. macOS Sierra is een grote update waarmee je voor het eerst Siri op de desktop kunt gebruiken. Daarmee heb je alle Siri-functies die je al van de iPhone kent, plus allerlei mogelijkheden om je bestanden te doorzoeken. Voor bezitters van een Apple Watch is de Auto Unlock-optie een aantrekkelijke nieuwkomer: daarmee kun je namelijk je Mac ontgrendelen via je Apple Watch. Het universele klembord zal ook veel mensen aanspreken: daarmee kopieer je test van het ene Apple-apparaat naar het andere.

Iedereen met een geschikte Mac kan macOS Sierra vanaf 20 september installeren. Het zal ook meteen het tijdperk inluiden van macOS, de nieuwe naam van OS X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2016, 21:22
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen golden master, macos sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.