Geruchten over 6-inch iPad en iPad 3 met Retina Display

Apple zou volgens geruchten werken aan een 6-inch versie van de iPad of iPod touch en van plan zijn in de iPad 3 een Retina Display in te bouwen.

iPad-miniNa eerdere geruchten over een 7-inch iPad cirkelen er nu weer nieuwe geruchten: Apple zou bezig zijn om 6-inch versies van de iPad te ontwikkelen. Dat schrijft de Tsjechische site SuperApple.cz. Mogelijk gaat het om een model met 5,7 inch tablet, te vergelijken met een uit de kluiten gewassen iPod touch. De huidige iPad heeft een 9,7 inch touchscreen. Daarnaast zijn er geruchten over een derde generatie iPad, voorzien van een Retina Display met dubbele resolutie. Analist Ming-Chi Kuo van Concord Securities leverde de website AppleInsider eerder tips over componenten en productieverhoudingen van de iPad 2. Nu beweert hij dat de iPad 3 een 9,7 inch IPS-scherm met FFS-technologie (fringe-field switching) krijgt.

Je hebt daarmee een grotere kijkhoek en kunt het scherm bij direct zonlicht makkelijker aflezen. Het scherm van de iPad 3 krijgt volgens de analist een resolutie van 2048 x 1536, dus viermaal zoveel als de huidige iPad. De iPad 2 krijgt een dergelijk scherm nog niet, omdat er te weinig geproduceerd kan worden. Het productievolume en de kosten zijn voor Apple niet haalbaar. Wel krijgt de iPad 2 een dunner schermpaneel met antireflecterende werking.

Wat de kleinere iPad betreft: Apple was eerder geen voorstander van een kleiner model, maar is wellicht op andere ideeën gekomen na de aankondigingen van de HTC Flyer en de RIM PlayBook. Eén optie is dat Apple geen kleine iPad uitbrengt, maar een uit de kluiten gewassen versie van de iPod touch, meer gericht op gaming.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2011, 19:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, Geruchten, ipad, kopen, retinascherm, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.