Gerucht: ‘Witte iPod touch in oktober, nauwelijks anders dan z’n voorganger’

MacRumors denkt dat er in oktober een witte uitvoering van de iPod touch komt, die nauwelijks verschilt van de huidige vierde generatie iPod touch. Alleen een vetafstotend scherm en betere lichtsensor zouden de vernieuwing zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipod-touch-witAls Apple voorop wil blijven lopen met de iPhone, zullen ze steeds iets nieuws moeten introduceren. Bij de iPod touch is er nauwelijks concurrentie. De markt voor mp3-spelers is vrijwel verzadigd en van mediaspelers zoals de Samsung Galaxy Player hebben maar weinig mensen gehoord. Misschien is dat de reden waarom er geen grote vernieuwing bij de iPod touch te verwachten valt. MacRumors heeft informatie ontvangen, waaruit blijkt dat de volgende generatie iPod touch eigenlijk niets nieuws bevat. De enige ‘vernieuwing’ is dat er een witte uitvoering van de iPod touch komt. Wat de hardware betreft zijn maar kleine veranderingen te zien, bijvoorbeeld het toevoegen van een vuilafstotende laag op het scherm en een vernieuwde lichtsensor. De website verwacht dat de overige specificaties hetzelfde blijven als de vierde generatie iPod touch.

De geruchten bevestigen eerdere informatie van Concord Securities, waar analist Ming-Chi Kuo beweerde dat de iPod touch nauwelijks iets nieuws te bieden zal hebben. Al sinds juli circuleren er onderdelen voor een witte iPod touch in de toeleveringsketen. Als het toestel op de markt komt, zal deze een witte homeknop hebben (en geen zwarte, zoals op foto’s die op internet circuleren). De kans is groot dat de witte iPod touch tegelijk met de iPhone 5 wordt aangekondigd, tegelijk met een iets vernieuwde versie van de iPod nano. Een aankondiging in de eerste of tweede week van oktober lijkt het meest waarschijnlijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.