Logitech Harmony Link maakt van je iPad een universele afstandsbediening

De Logitech Harmony Link is een nieuwe oplossing om de iPad, iPhone of een Android-toestel als universele afstandsbediening te gebruiken. Het apparaat werkt met infrarood en Wi-Fi.

logitech harmony linkUniversele afstandsbedieningen kun je bij Logitech al langere tijd kopen. Een Logitech Harmony One (met touchscreen!) koop je rond de 100 euro. Maar als je toch al met de iPad op de bank zit, is het wel zo handig als je voor het bedienen van de tv ook meteen de iPad kunt gebruiken. Het bedrijf heeft nu de Harmony Link ontwikkeld, een accessoire dat met een prijskaartje van zo’n 80 euro iets goedkoper is.

Het bestaat uit een infrarood-schijf die is voorzien van Wi-Fi. Met de bijbehorende app kun je tot 8 apparaten in huis bedienen, van home cinemaset tot televisie. Na het downloaden van de app, die ook verkrijgbaar is voor Android, kun je de Logitech Harmony Link als een universele remote gebruiken.

iPad-gebruikers hebben als extraatje dat je ook nog een persoonlijke tv-gids te zien krijgt, al is het nog even de vraag of dat in Europa ook werkt. In de VS levert Rovi de gegevens voor de persoonlijke tv-aanbevelingen. Een draadloze dongle heb je niet nodig en een ander pluspunt is dat je meerdere iPads met de Harmony Link kunt verbinden. Zo kunnen meerdere mensen bepalen wat er op de televisie te zien is. Het apparaat is in pre-order te bestellen en komt in oktober op de markt.

harmony link

Meer info: Logitech

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2011, 13:10
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.