Reacties voor: ‘Nieuwe Apple TV komt in september, draait op iOS 9’

De nieuwe Apple TV komt steeds dichterbij. Volgens zeer betrouwbare bronnen wordt hij in september aangekondigd. Met behulp van iOS 9 doorzoekt de Apple TV al je videobronnen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 31 reacties

  1. Geweldig, kan haast niet wachten!! Eindelijk een nieuwe versie 😉

    Iemand een idee of er op die dag ook een nieuwe router zal worden gepresenteerd?? Moet een nieuwe hebben en vraag me af of ik deze al kan kopen of moet wachten tot 9 september.

  2. Meerdere websites schreven de afgelopen maanden dat er een Apple TV in september zal worden getoond.

    Dit doen meerdere websites al jaren. 3 jaar gekeden wachte ik nog met kopen van een ATV3 wegens geruchten voor een nieuw model. Ondanks geruchten bij elk event de geruchten nu toch echt een nieuwe komt is die er nog altijd niet. Maar ja ooit zullen al die site’s goed gokken.

  3. Origineel geplaatst door Marc
    Geweldig, kan haast niet wachten!! Eindelijk een nieuwe versie 😉

    Iemand een idee of er op die dag ook een nieuwe router zal worden gepresenteerd?? Moet een nieuwe hebben en vraag me af of ik deze al kan kopen of moet wachten tot 9 september.

    Ik hoop eigenlijk dat er een router bij zit ingebouwd zoals ik ergens heb gelezen.
    Ben zeeeer benieuwd!

  4. Origineel geplaatst door Marc
    Geweldig, kan haast niet wachten!! Eindelijk een nieuwe versie 😉
    Iemand een idee of er op die dag ook een nieuwe router zal worden gepresenteerd?? Moet een nieuwe hebben en vraag me af of ik deze al kan kopen of moet wachten tot 9 september.

    Origineel geplaatst door the
    Ik hoop eigenlijk dat er een router bij zit ingebouwd zoals ik ergens heb gelezen.
    Ben zeeeer benieuwd!

    Ik verwacht het niet hoor, denk maar na: dat heeft bijna net zoveel (lees: weinig) nut als een router in je iPhone inbouwen. Dat maakt de Apple TV onnodig veel duurder en als de specs zoals ze nu naar buiten gebracht worden ook kloppen, dan wordt de Apple TV sowieso al duurder.

    Over een nieuwe losse router: waarom zou je? Ik heb een paar maanden geleden een ASUS RT-AC66U gekocht, puur omdat ik de AC87U en Apple Airport Extreme 802.11ac te duur vond, maar dat zijn nog steeds dé topmodellen en dé te verslaan modellen. Ik zou niet kunnen bedenken wat je dan nog beter wilt?

  5. Ik weet niet waar de foto boven het artikel vandaan komt, maar ik mis de optische uitgang? Ik hoop dat deze er wel op blijft zitten!

  6. Hopelijk komt hij inderdaad! De spacegrijze (als ze in kleurtjes komen) zou mooi in m’n nieuwe kamer staan. Nu hopen dat hij dan niet te duur wordt!

  7. Origineel geplaatst door Patrick
    Ik weet niet waar de foto boven het artikel vandaan komt, maar ik mis de optische uitgang? Ik hoop dat deze er wel op blijft zitten!

    Dat zal wel een render zijn. Dit stapeltje ziet er namelijk metaal uit, terwijl de voorlaatste alinea juist rept over een kunststof behuizing…

  8. Als het echt volledig ios9 is zou wel top zijn.
    Apple music, icloud photo library, app store…
    No need om te airplayen meer!

  9. Mooi om te horen dat er een volwaardige iOS op komt (aldus de geruchten)… Ik vraag me dan meteen af; zullen de apps in de huidige AppStore meteen werken? Zo ja, *O* Plex eindelijk op een betrouwbare manier *O*. En natuurlijk alle andere apps die ik gebruikt.

    Hopelijk hebben ze ook AirPlay verbetert, want die valt hier nog regelmatig uit midden in een video…

  10. Een aankondiging zou nog kunnen maar als de productie gestart is zou er al meer naar buiten gekomen zijn denk ik

  11. Misschien een enorm domme gedachte, maar zal er een mogelijkheid opzitten om een externe HD op aan te kunnen sluiten om bv films af te spelen ? Mijn wd. begint het langzaam aan te begeven nl.. En mijn tv heeft nog niet zulke ingangen

  12. Met deze specs zal hij wel een tikkie duurder gaan uitvallen. Ik verwacht ergens tussen €299 en €499, afhankelijk van hoeveelheid interne opslag.

  13. Origineel geplaatst door HaJee
    Met deze specs zal hij wel een tikkie duurder gaan uitvallen. Ik verwacht ergens tussen €299 en €499, afhankelijk van hoeveelheid interne opslag.

    Ja, de tijd van €99 (en nu nog minder) is dan wel afgelopen lijkt me.

  14. Ik heb in dit meer interesse dan in een nieuwe iPhone ;). En ik zit niet zo goed in het geld nu dat de nieuwe iPhone hoogst waarschijnlijk zal moeten wachten.

  15. Origineel geplaatst door HaJee
    Met deze specs zal hij wel een tikkie duurder gaan uitvallen. Ik verwacht ergens tussen €299 en €499, afhankelijk van hoeveelheid interne opslag.

    Als Apple daadwerkelijk dit soort prijzen gaat vragen zullen de verkoopcijfers ernstig tegen gaan vallen gok ik. De meeste STB’s en media spelers zijn stukken goedkoper dan dat. Apple zal zichzelf volledig uit de markt prijzen.

  16. iOS9 prima. Maar dan: USB-C of Lightning? Wie denkt wat?

  17. @HugoW: Wat dacht je van gewoon HDMI?!

  18. Allemaal prima; Zolang je maar met verschillende iCloud account kunt inloggen op de Apple TV. Ik denk dat in de afstandbediening TouchID zal verschijnen om dit mogelijk te maken.

  19. 32 Gb opslag…. Pfff Apple gaat hier min 299 voor vragen. Als je dan gewoon mt2s kan streamen dan lijkt het me nog wel wat.

  20. Ik hoop en verwacht dat HomeKit beter zal gaan werken met de nieuwe Apple TV. Voornamelijk door betere Bluetooth antennes. En ik ga echt een gat in de lucht springen als er meerdere protocollen zullen worden ondersteund zoals bijvoorbeeld Z-wave, ZigBee, 433.92MHz of PowerLine.

  21.  zal nooit de mogelijkheid bieden om bv HDD te koppelen of bv andere formaten te streamen. Aangezien de meeste smart tv’s al apps hebben zoals Netflix, uitzending gemist en Plex.
    Wat voor een apps verwachten we dan nog op een tv, games?

  22. Origineel geplaatst door Rob
    32 Gb opslag…. Pfff Apple gaat hier min 299 voor vragen. Als je dan gewoon mt2s kan streamen dan lijkt het me nog wel wat.

    Ben ook bang voor een fors steviger prijskaartje, apple vraagt flink €’s voor GB’s anders zouden iPhone’s en iPad’s allang meer dan die gênante 16GB standaard hebben. Hoewel 299 wel erg dicht bij een iPad mini2 uitkomt, en die heeft ook nog ‘s een 8″ touchscreen waar apple vast wel meer dan €50 voor wil vangen… iPod touch 32G komt qua hardware dichter in de buurt, die kost €279. Hopelijk (net) nog daaronder ivm ‘t kleinere touchscreen in de TV AB (pakweg €199-249)

    Origineel geplaatst door AddVariety
    Ik verwacht het niet hoor, denk maar na: dat heeft bijna net zoveel (lees: weinig) nut als een router in je iPhone inbouwen. …

    Ehm, niet om het één of ander, maar die zìt al een paar generaties (minstens 4) in de iPhone. Alleen heet het daar ‘Personal Hotspot’ maar omdat je er meer dan één ander wifi device tegelijk mee kunt verbinden moeten er wel degelijk router features in zitten…En daarin heeft het wel degelijk heel veel zin, als je al een iPhone met behoorlijk data-abonnement hebt hoef je bijvoorbeeld geen iPad met 4G meer te kopen, scheelt tegenwoordig al gauw eventjes 120 snel verdiende €’s per iPad plus een extra data-abo. En je kunt er ook je MacBook (of andere laptop) onderweg internettoegang mee geven. Bij een Apple TV heeft het meestal wat minder nut, maar zou ‘t je een extra wifi accesspoint op kunnen leveren als je ‘m zelf met een UTP kabeltje aansluit. Kan bv net weer een losse wifi range extender of airport schelen…

  23. @Rob: waarom zouden ze het product de prijs geven die bijna komt bij de prijs van een mac mini… lijkt mij niet maar I could be wrong…

  24. Als het ding te duur wordt, verwacht ik niet dat het een succes wordt. Je kunt dan net zo goed een goedkoper apparaat van een ander merk er tussen hangen, denk ik.

  25. Ik hoop dat de nieuwe ATV, naast de bestaande mogelijkheden (iCloud, photostream enz.) ook andere bestandsformaten aankan dan .m4v. Installatie van apps van mijn NAS zou fantastisch zijn.

  26. Een remote à la harmony om alles te regelen met het ontwerp van Apple zou top zijn.

  27. @kbm_: Natuurlijk HDMI maar als aansluiting voor de voeding of voor externe schijven bedoelde ik vanzelfsprekend.

  28. Ik verwacht € 149,00 Euro (zojuist m’n glazen bol weer eens uit de kast getrokken en opgepoetst!).

  29. Origineel geplaatst door Ron E.
    Ik verwacht € 149,00 Euro (zojuist m’n glazen bol weer eens uit de kast getrokken en opgepoetst!).

    Gelukkig iemand die nog een glazen bol heeft, nu weten we eindelijk de verkoopsprijs. Mijn waarzegster is namelijk op vakantie, bedankt voor jou hulp.

  30. Geen vervanger voor mijn Mac mini late 2012. Toch stiekem interesse vanwege iOS apps die je wellicht mag draaien via Apple tv. Ik ben dan ook benieuwd naar de nieuwe remote..

  31. Leuk en aardig allemaal maar: kan het zo zijn dat alle nieuwe functies straks alleen op de nieuwe Apple TV werkzaam zijn? Ik hoop namelijk dat ook de oudere Apple TV’s eindelijk eens een update krijgen met o.a. Safari en een App-Store, heb nu zelf de huidige laatste Apple TV en doe er vrij weinig mee buiten zo nu en dan een sportwedstrijd streamen naar m’n tv scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.