Gerucht: Apple biedt Obama een iPhone aan

Volgens geruchten heeft Apple Obama een iPhone aangeboden, als vervanger van zijn geliefde BlackBerry. Obama moet in deze economische moeilijke tijden juist Amerikaanse producten promoten, is het idee erachter.

obamaHet is maar een gerucht: Apple zou de komende Amerikaanse president Barack Obama een iPhone hebben aangeboden om zijn BlackBerry te vervangen. Volgens een insider bij Apple was Apple van plan om de telefoon gratis beschikbaar te stellen. Obama zou als Amerikaan juist in deze economische moeilijke tijden moeten kiezen voor een Amerikaans product en niet voor de Canadese BlackBerry.

Er is de afgelopen dagen nogal wat gedoe over de BlackBerry van de president. Obama wil het toestel houden als hij het Witte Huis betrekt maar dat is volgens de voorschriften niet toegestaan, onder andere omdat alle communicatie van de president moet worden vastgelegd volgens de Presidential Records Act en omdat de NSA (National Security Agency) eist dat al het presidentiële telefoonverkeer versleuteld moet zijn. Obama zegt op zijn beurt de BlackBerry nodig te hebben om in contact te blijven met de “echte Amerikanen”. Waarom Apple meent dat de iPhone wel aan de voorwaarden voldoet is niet helemaal duidelijk, want versleuteld telefoneren is ook met de iPhone nog niet mogelijk.

Afgelopen vrijdag was de presidentiële BlackBerry bijna aan vervanging toe: het toestel viel op de grond toen Obama uit een limousine stapte, maar de BlackBerry bleek nog te werken en werd door een beveiligingsagent snel opgepakt voordat iemand ermee vandoor kon rennen.

Via: Digg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2009, 12:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, obama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.