Kan de iPhone multitasken of niet?

De iPhone kan multitasken, maar niet bij alle applicaties. Alleen de eigen applicaties van Apple, zoals bellen en muziek luisteren, staan het toe.

multitaskingEr schijnt nogal wat verwarring te zijn over de vraag of de iPhone kan multitasken: je kunt geen applicaties op de achtergrond geopend houden, maar bijvoorbeeld wel muziek afspelen terwijl je een spelletje speelt. Kan de iPhone nu eigenlijk multitasken of niet? Het antwoord is ja. Tijdens het muziekluisteren kun je telefoongesprekken ontvangen, Safari openen, foto’s doorsturen, een diashow bekijken of e-mailen.

In sommige gevallen stopt de muziek (bijvoorbeeld tijdens het bellen), in andere gevallen speelt de muziek gewoon door (tijdens het gamen). Dat er toch nog steeds verwarring over de multitasking-mogelijkheden van de iPhone is komt, omdat Apple het alleen toestaat voor eigen applicaties: (push-)e-mail, telefoon en muziek bijvoorbeeld. De SDK verbiedt ontwikkelaars om gebruik te maken van multitasking waardoor je geen instant messaging-applicaties zult zien die je op de hoogte houden van nieuwe berichten terwijl jij iets anders aan het doen bent. De ontwikkelaars hebben een omweg gevonden, door je bijvoorbeeld een sms te sturen wanneer een vriend een berichtje stuurt terwijl de benodigde iPhone-applicatie niet actief is.

De oplossing om het wel mogelijk te maken is Apple’s push notificatie-dienst, die al vorig jaar werd aangekondigd maar nog geen realiteit is geworden. Daarbij wordt het probleem met achtergrondprocessen omzeild omdat statusberichten vanaf een Apple-server naar de gebruikers worden gestuurd. Sinds de aankondiging in september 2008 heeft Apple op dit punt niets meer van zich laten horen.

Bron: The iPhone Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2009, 11:00
Categorie Apps
Onderwerp multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.