apple-maps-connect

Apple zoekt personeel voor cross-platform webversie Apple Maps

Apple Maps op een Windows computer? Deze vacature voor een webversie van de navigatiedienst wijst er wel op.

Apple Maps

Een nieuwe vacature geeft de geruchtenmolen rondom de mogelijke webversie van Apple Maps weer een flinke slinger. Apple Maps is nu nog beperkt tot iOS en OS X, maar daar lijkt in de toekomst verandering in te komen.

Volgens de vacature is Apple op zoek naar een Maps JavaScript Engineer. Deze expert moet meehelpen om “Maps vloeiend te laten werken op het web”. Hiervoor zou een grondige kennis van JavaScript nodig zijn, wat erop wijst dat het hier om een cross-platform webversie van Apple Maps gaat.

Ook voor andere platformen

De vacature impliceert dat we binnenkort op meer dan alleen iOS en OS X met Apple Maps aan de slag kunnen, zoals bijvoorbeeld op Windows. Daarnaast wordt er ook naar een kandidaat gezocht die bekend is met HTML en CSS en ervaring heeft in het uitbrengen van ‘geweldige web-applicaties’. Dit bericht sluit aan bij een soortgelijke vacature die in november 2014 opdook.

Deze mogelijke webversie van Apple Maps heeft aan Google Maps in ieder geval een stevige concurrent, die gisteren nog een nieuwe real time OV-functie in Nederland onthulde. Ook Apple zou aan een manier werken om OV-routes in de kaartendienst weer te geven. Een aankondiging op WWDC misschien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2015, 15:58
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple maps, website

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.