Reacties voor: Gemeenteraad Nijmegen gaat experimenteren met iPad

In de gemeenteraad van Nijmegen is gestemd om het hele gemeentebestuur een iPad te geven om kosten op papier te gaan besparen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Doe mij ook zo’n zetel.

  2. Ik wil opeens de politiek in!

  3. Ben benieuwd wat het doel van deze sexy actie is. Als het is bomen sparen heeft het misschien zin. Als het is de carbon en chemical footprint verkleinen is de remedie mogelijk erger dan de kwaal.

  4. Een D66-raadslid, dus dat zal wel vooral een kwestie van bezuinigen zijn. Stel dat een iPad in 3 jaar economisch wordt afgeschreven. Als de investering (voor elke ambtenaar 1 iPad) lager is dan 90.000 euro (daar koop je zo’n 180 iPads voor), dan levert het geld op.

  5. Origineel geplaatst door footloose
    Een D66-raadslid, dus dat zal wel vooral een kwestie van bezuinigen zijn. Stel dat een iPad in 3 jaar economisch wordt afgeschreven. Als de investering (voor elke ambtenaar 1 iPad) lager is dan 90.000 euro (daar koop je zo’n 180 iPads voor), dan levert het geld op.

    Sorry, ik zie dat het niet om de ambtenaren gaat maar alleen om de raadsleden. Tel uit je winst!

  6. Ik ben een groot voorstander van de iPad, maar dit is verspilling van gemeenschapsgeld. Alsof ze op een veel goedkopere netbook niet hetzelfde kunnen doen, voorzover het al nodig is.

  7. Ik gebruik de iPad nu al tijdje op t werk om tijdens vergaderingen alle docs bij me te hebben en het is best te doen. Wat ik alleen nog heel erg mis is om soort van post-it notes op een pdf te maken of word-doc. Of op een andere manier aantekeningen in een doc.

    Belangrijk dat je na de meeting je aantekeningen kunt zien en switchen tussen apps is dan niet echt handig omdat je wel in het “lees” document wilt blijven door lezen.

    Maar verder bevalt t erg goed.

  8. @ Gabrie : het aanbrengen van post its zal in de nieuwe versie van iBooks standaard aanwezig zijn en je zal er ook PDF’s in kunnen lezen en bijhouden.

    Ikzelf ben schepen (wethouder voor de Hollandse vrienden) en gebruik mijn iPad nu ongeveer anderhalve maand en ik gebruik geen papier meer op vergaderingen. Ik laat alle dagordes en stukken doormailen . Het volgen op de iPad gaat zeer goed en het papier dat normaal nadien in de papierbak gaat, is verleden tijd (en dat is er nogal wat). Bovendien hou je je verslagen en dagordes ook gewoon bij zodat je ze altijd bij je hebt !

  9. Origineel geplaatst door Gabrie
    Wat ik alleen nog heel erg mis is om soort van post-it notes op een pdf te maken of word-doc. Of op een andere manier aantekeningen in een doc.

    Met iAnnotate kan het nu al. Zie ook dit filmpje http://www.youtube.com/watch?v=k3g_wYr-vDI

    Het programma is pas ook nog zijdelings genoemd in een recent artikel op ipadclub over Goodreader. De eerste reactie op dit artikel vermeldt overigens dat ook Goodreader het maken van aantekeningen gaat ondersteunen.

    Dus straks is er sowieso al te kiezen uit drie apps (iAnnotate, iBooks en Goodreader) om aantekeningen te maken op een PDF.

  10. Laten we het artikel wel even wat nuanceren. “in het gemeentehuis jaarlijks voor 30.000 euro aan papier wordt verbruikt.” Dus als je de gehele gemeenteraad een iPad kado wilt doen kan je beter uitrekenen voor hoeveel euro de gemeenteraad aan papier verbruikt ipv het gehele gemeentehuis met alle ambtenaren.

  11. @bartje: … Sterker nog, dat kan ook zonder ipad (hoe mooi het ook zou zijn als alle mensen in dienst van de overheid zo’n geweldig apparaat ter beschikking kregen): ik werk nu 3 jaar bij de gemeente Rotterdam, en heb de gewoonte bijna alles diglitaal te communiceren. Ook de stukken die ikzelf schrijf worden alleen geprint als dat echt noodzakelijk is. werkt prima, ik sta nu ook bekend als’ die persoon met dat lege bureau die alles digitaal doet’. Mijn USB-stick (en backup daarvan natuurlijk) zijn heilig verklaard.

  12. @Gabrie: volgens mij bestaat er een pdf-reader waarmee je behalve lezen ook aantekeningen kunt maken, tekst kunt markeren e.d. Het heet iAnnotate. Ik maak er zelf (nog) geen gebruik van, maar overweeg het wel. Hieronder staat een review van een medicus (voor- en nadelen):
    http://www.imedicalapps.com/2010/05/iannotate-pdf-app-review-ipad-medical/

  13. bij ons op school gaat jaarlijks 25miljoen aan papier er doorheen. misschien ook een goed idee ?:D wahaha

  14. Rare actie en toont maar weer aan hoe korte termijn er in de politiek wordt gedacht.
    Zelf heb ik een iPad besteld in de US en haal deze volgende week op dus kan niet wachten om ermee aan de gang te gaan. Ik zie het echter als device naast de laptop. Het bekijken van content is natuurlijk super op een iPad maar echt beheer van documenten, typen, verslagen maken en het beheer in een netwerk is natuurlijk niet geschik voor een iPad. Er bestaan al jaren zeer goede PC/laptop oplossingen die geen papier nodig hebben. Het gaat erom hoe je omgaat met het beheer en opslag van documenten en deze beschikbaar stelt voor alle gemeenteraadsleden. Het oplossen van dit probleem los je niet op met een iPad.

  15. Ik vind het geen slecht plan, iemand moet toch
    Testen of een systeem met iPad goed werkt.
    Ik denk namelijk dat een iPad vele malen goedkoper is dan een laptop of netbook. Bij de iPad moet je mischien wel je wifi netwerk uitbreiden, maar verder is hpet plug and Play.

    Dat het werkt moeten we nog maar zien, bij mij werkt het op school ieder geval fantastische!

  16. Zit nu dus te twijfelen. GoodReader heb ik al gekocht en de demo’s van iAnnotate zien er erg goed uit. Maar lees ook veel over hoe slecht import/export van documenten is, waar ik GoodReader weer heel sterk in vind.

    Wachten op de GoodReader update of toch maar iAnnotate kopen, die trouwens aardig aan de prijs is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.