Eerste iPhone 4-bestellingen ‘klaar voor verzending’, beperkte voorraad veroorzaakt door tekort aan schermen

Amerikaanse consumenten kregen gisteren te horen dat hun iPhone 4-bestelling klaargemaakt is voor verzending. Beperkte voorraden veroorzaakt door tekort aan schermen.

iPhone 4Goed nieuws voor Amerikaanse consumenten die wel op tijd hun iPhone 4 besteld hebben. Sinds gisteren hebben velen te horen gekregen dat hun toestel klaargemaakt is voor verzending en gepland staat voor aflevering op 24 juni, de dag dat de iPhone 4 gelanceerd wordt in de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Slecht nieuws is er voor de mensen die nog geen klant zijn van de Britse provider O2. De provider maakte gisteren bekend dat bestellingen voor de iPhone 4 voorlopig beperkt zullen zijn tot bestaande klanten die tenminste vanaf 24 mei klant zijn bij het bedrijf. Ook gaf de provider onderstaande verklaring, waaruit blijkt dat de voorraad iPhone 4 zeer beperkt zal zijn bij de lancering op 24 juni.

iPhone-vooraad zal zeer beperkt zijn bij de lancering in het Verenigd Koninkrijk en niet iedereen die er een wil zal er meteen een kunnen krijgen. We willen zorgen dat onze bestaande klanten prioriteit krijgen en daardoor kunnen, zeker tot eind juli, alleen bestaande O2-klanten een iPhone 4 bij ons krijgen.

Volgens Ashok Kumar, analist bij Rodman Renshaw, worden de beperkte voorraden veroorzaakt door een tekort aan beeldschermen voor het nieuwe toestel, zo meldt The Street. Kumar baseert zich daarbij op bronnen binnen Apple en de verschillende leveranciers van het bedrijf.

Kumar stelt dat de tekorten Apple en haar fabrikanten gedwongen hebben om de maandelijkse productie van de nieuwe iPhone te halveren naar 2 miljoen per maand in plaats van de beoogde 4 miljoen. Dit zal er volgens hem toe leiden dat een groot deel van de vraag naar het toestel onbeantwoord blijft. Afgelopen woensdag maakte Apple al bekend dat de iPhone 4 maar liefst 600.000 keer voorbesteld is bij het bedrijf en de samenwerkende providers en verkoopkanalen.

Nieuwe toestellen worden pas weer vanaf half juli uitgeleverd, zo staat er in de Amerikaanse online Apple Store te lezen. In Canada heeft Apple de leverdatum inmiddels aangepast naar ‘binnenkort’ en de verwachting is dat dit, als gevolg van de tekorten, ook in andere landen die behoren tot de tweede lichting gaat gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2010, 12:23
Categorie Providers
Onderwerpen bestellen, iPhone 4, o2, uk, verenigde staten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.