Reacties voor: Geen gebrek aan iPhones in Rusland en China

In Rusland en China is de iPhone 3G makkelijk verkrijgbaar - als je maar wel ruim 1000 dollar meebrengt. De meeste Russen en Chinezen laten de iPhone echter door vrienden en familie het land binnensmokkelen.
Lees het complete artikel → Geen gebrek aan iPhones in Rusland en China

Reacties: 12 reacties

  1. pfffff….ik kan er maar niet overuit wat voor impact die phone heeft. als een dikke 1200 dollar betaald voor een telefoon..ongeacht hoe oed of byzonder die is, dan heb je toch een byzonder product in handen.

    wat ik echter niet snap, is de belofte van steve jobs om het ding betaalbaar te houden, lijkt hiermee ognedaan gemaakt te zijn…735 Dollar is vrij veel. Al neem ik aan dat dit zonder koppel verkoop is.

  2. @Paul

    Het gaat hier niet over legale iPhones maar om dor mensen zelf geimporteerde. Hij wordt nog niet officieel verkocht in Rusland en China geloof ik.

  3. ja, dat weet ik,

    Terwijl handelaren in een winkelcentrum van Beijing voorspelden dat het toestel zo’n $735 zou gaan kosten.

    doet mij alleen aan als de legale versie..Tenminste, voor mij staat het geschreven als: handelaren in een winkelcentrum voorspellen dat de iphone 735 $ gaat kosten bij de officiele introductie, en daarom is het zo vreemd dat er 1200 euro op het illegale circuit voor betaald word.

    dat die 1200 illegaal is was mij duidelijk, al vind ik het nog een enorm bedrag!

  4. @paul:

    1200 dollar ≠ 1200 euro, hoor. Welcome to the year 2008

  5. apoZ: ja, foutje in mijn typvaardigheid. gellukig onderschat je me niet verder :S

  6. 1 200 U.S. dollars = 760.263558 Euros … .. .

    ik weet niet hoor? gheghe:P

  7. 1.200.000 iPhones (.!.) Zowel in de VS als in de EU is er vrijwel niet een meer te krijgen. Tja, dan kan je toch niet anders dan denken dat er wat officiële handelaren zijn die lekker geld verdienen en de voorraden hier laten voor wat ze zijn… right… in NL zijn er tot nu toe hoeveel geleverd? 20.000?

  8. De eerste levering in NL bestond uit 7.000 iPhones. Volgensmij is de tweede levering na het weekend pas gekomen. Tussenstand zou ik niet weten.

  9. Ofschoon ik graag alles geloof, lijkt dit een wel erg smeuiig verhaal, zo een van de halve waarheid-type. Zo’n andere halve waarheid is dat S. Jobs $1 verdient.
    Omgerekend zou hij, als hij in Rusland woonde eens in de 1275 jaar een iPhone had kunnen scoren…

  10. @Bacillus
    Het is vrij normaal in de VS dat topmanagers het symbolische bedrag van $1 als salaris verdienen. Daarentegen krijgen ze bij goede bedrijfsresultaten een gigantische bonus bijgeschreven op hun rekening. Dit loopt dik in de tientallen miljoenen.
    Lijkt mij geen verkeerde constructie die op resultaat gebaseerd is.

  11. Vreemd? Ik kan ze gewoon inkopen voor 235euro in China bij de overburen waar de fabriek staat die voor ons producten produceren. Vervolgens kost het nog 30euro om het in Nederland te krijgen per vliegtuig. Ik heb er nu tien liggen sommige moeten wel geunlockt worden en sommige niet.

  12. @Thomas,

    Dan wil ik er wel 1tje van je kopen 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.