‘Geen datacenter Apple in Groningen’

Apple is toch niet van plan om een datacenter in Groningen te vestigen. De directeur van het industrieterrein ontkent.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Het huidige datacenter in Maiden, North CarolinaApple is niet van plan om een datacenter te bouwen in de Groningse Eemshaven. Dit stelt Harm Post, directeur van het Seasport-industrieterrein waar het datacentrum volgens geruchten komt te staan, tijdens een uitzending van BNR. De eerste berichtgeving over het Groningse-datacentrum zou volgens Post niet kloppen. Er is volgens de directeur op het moment “geen sprake van vestiging van Apple in [de] regio”.

Het is onduidelijk waar de geruchten uiteindelijk op waren gebaseerd. Dagblad van het Noorden baseerde zich op niet nader genoemde bronnen en ook andere tipgevers wezen op de plannen. Het is hoe dan ook jammer voor de regio: eerder hoorden wij nog dat het Apple-datacenter ruim 150 banen op zou leveren.

In de Eemshaven is al sinds 2007 een ander datacenter gevestigd. Google is de belangrijkste huurder van dit datacenter ter grootte van zo’n 10.000 vierkante meter. De provincie Groningen gaf in 2012 al toestemming voor de bouw van een tweede datacenter ter grootte van veertig hectare.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2014, 17:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, datacenter, groningen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.