TomTom MySports is iPhone-app voor GPS-horloge

TomTom MySports voor de iPhone is de app die toebehoort aan het TomTom GPS-sporthorloge. De applicatie is vooral overzichtelijk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TomTom MySports GPS-sporthorloge iPhone-appHet Nederlandse TomTom mengt zich in de strijd om je pols. De leverancier van navigatiesoftware heeft nu de iPhone-app uitgebracht die hoort bij het GPS-sporthorloge. De gratis te downloaden applicatie TomTom MySports leest de prestaties van je sportsessies uit en presenteert die overzichtelijk. Zo houd je je sportactiviteit, verbrande calorieën en afgelegde kilometers bij.

De applicatie is weliswaar gratis te downloaden: voor het horloge zelf betaal je 199 euro in de webshop van TomTom. Je kan je afvragen of het horloge de meerprijs waard is ten opzichte van sporten met een gratis applicaties als RunKeeper, Runtastic, Strava of Endomondo. De app van TomTom is vooral overzichtelijk gehouden.

TomTom activiteiten TomTom MySports activiteit zien

De hoofdweergave van TomTom MySports is een lijst met je recente sportactiviteiten onder elkaar. Een druk verschaft je inzicht over je duur, de afstand, je gemiddelde snelheid en het aantal verbrandde calorieën. De route kan je op kaart bekijken. Meer opties om je sportgedrag te analyseren zijn er eigenlijk niet, en juist dat maakt de app erg karig in verhouding tot de eerder genoemde concurrenten, waarmee je bijvoorbeeld mee kan doen met wereldwijde uitdagingen, advies kan krijgen van personal coaches of vrienden kan uitnodigen om je record te verbeteren. Allemaal functies die in TomTom MySports vooralsnog ontbreken.

TomTom MySports synchronisatieJe verbindt de iPhone-app via Bluetooth aan het TomTom MySports GPS-sporthorloge, maar de omschrijving in de App Store wijst je erop dat je het horloge voor het eerste gebruik nog aan een pc of Mac moet koppelen om een account te maken. Die heb je nodig om de applicatie te gebruiken. Tijdens het rennen geeft TomToms horloge je informatie over je huidige prestaties. Grappig daarbij is de stand waarin je tegen jezelf racet. Die is vormgegeven als een soort navigatiescherm. Of dat onderscheidend genoeg is in de strijd met al die andere smartwatches, kan je jezelf afvragen.

Downloaden: TomTom MySports (gratis, universeel, iPhone 4S+, iPad 4+, iOS 6.0+)
Informatie: TomTom GPS-sporthorloges

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:31
Categorie Uncategorized
Onderwerpen hardlopen, smartwatch, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.