Vrouw iPhone stad

Marsbot van Foursquare laat je café’s ontdekken in nieuwe steden

Foursquare geeft met de nieuwe app Marsbot suggesties voor plekken waar je wat kunt eten of drinken, op basis van jouw voorkeuren. Handig als je in een nieuwe stad bent en nog niets kent.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Vrouw iPhone stad

Foursquare kennen we vooral als app waarmee leuke restaurants kunt ontdekken. Maar het bedrijf wil meer: ze hebben een bot gemaakt waarmee je nog beter op de hoogte blijft van leuke koffietentjes en café’s. De nieuwe tool heet Marsbot en heeft als doel om: “te vertellen waar je lekker kunt eten of drinken, nog voordat je er om vraagt”, aldus het bedrijf.

Marsbot vertelt waar je lekker kunt eten

Marsbot gesprekDe Marsbot analyseert je huidige locatie en je eerdere voorkeuren, om vervolgens aanbevelingen te sturen over nieuwe café’s en restaurants. De aanbevelingen krijg je via sms. Overigens hoef je hier zelf geen actie voor te ondernemen, want de Marsbot is geen chatbot. Oftewel: je hoeft niet om suggesties te vragen, de bot voorspelt wanneer je eraan toe bent om iets nieuws te proberen.

Marissa Chacko, productmanager bij Foursquare, legt uit: “Net als mijn beste vriend weet de Marsbot dat ik van pistache-ijs houd en dat ik veel tijd doorbreng in The Mission. De Marsbot sms’t me als er een nieuwe chai-tentje is gevonden, vlakbij mijn werk. En net als mijn beste vriend is de Marsbot niet perfect, maar altijd vol goede intenties.”

De Marsbot zit niet in de Foursquare-app, maar wordt ontwikkeld als aparte service. Op deze manier raakt hij niet verloren tussen de andere features van de app. “We wilden een nieuwe app en een nieuwe manier van communicatie uitproberen”, vertelt Chacko. “Notificaties, zeker op iOS, gaan vaak een zwart gat in en je kunt er maar weinig interactie mee hebben.”

Marsbot aanbevelingMarsbot plaatsen opgeslagen

Waarom een chatbot-interface?
De keuze voor een chatbot-interface, terwijl je er geen echt gesprek mee kunt voeren lijkt wat vreemd, maar is eigenlijk een vrij logische keuze. Steeds meer startups bouwen conversatie-achtige interfaces en een aantal van hen heeft er aanbevelingen voor restaurants en clubs als belangrijke feature in gezet. Denk bijvoorbeeld aan apps als Ozla, Luka en Mezi, die graag Foursquare’s huidige plaats als aanbevelingen-app over willen nemen. En waarschijnlijk krijgt ook Google’s Allo eenzelfde soort functie.

In Nederland mogen we nog even wachten op de Marsbot; de feature is alleen beschikbaar in New York City en San Francisco. En zelfs mensen daar staan nog op een wachtlijst. Bovendien is de tool nog in ontwikkeling, maar terwijl het verder geüpdatet wordt krijgen steeds meer mensen toegang tot Marsbot.

Let op! Let op! Voorlopig alleen Amerikaanse App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2016, 13:52
Categorie Apps
Onderwerpen chatbot, foursquare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.