Fitbit Aria Air man in badkamer

Reacties voor: Hoe lang gaat een weegschaal mee? Gebruikers van Fitbit Aria zijn boos

Een personenweegschaal gaat bij normaal gebruik toch gemakkelijk zo'n twintig tot dertig jaar mee. Tenzij je een slimme variant zoals de Fitbit Aria hebt, want dan gaat de levensduur van de software een rol spelen.

Reacties: 4 reacties

  1. Verwachten dat een gadget met software, zonder abonnement, 10+ jaar lang blijft werken, dat is naïef (Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel). Maar zeker als Google iets overneemt, dan doen ze dat om IP eruit te vissen en later in hun eigen producten te stoppen. Google is sowieso meester in producten killen.

    Voor mij is dit ook een van de hoofdredenen alles bij Apple te houden. Apple heeft een visie en leeft deze zo lang mogelijk na, elke keer met kleine verbeteringen. Alle diensten in de iCloud bijvoorbeeld. Deze werken prachtig samen (niet foutloos overigens) op al mijn Apple apparaten. Van horloge tot Macbook. Ik kan er redelijk vanuit gaan dat over 10 jaar Apple Photos nog steeds bestaat. Ter vergelijking: Google Picasa werd gewoon de nek omgedraaid.

  2. Je kan het naïef vinden om te verwachten dat producten langer dan 10 jaar meegaan, maar ik deel deze mening niet. Wat ik naïef vind is dat fabrikanten het vandaag nog steeds doodnormaal vinden om op deze manier met grondstoffen om te springen: versleten of niet versleten, producten worden botweg afgeschreven. Als we de planeet nog sneller willen uitputten moeten we vooral zo verder doen. Om die reden weiger ik om nog ‘smart’ apparaten te kopen die mij nog afhankelijker maken van de domheid van fabrikanten. Want dat is pas naïef.

  3. @Jeroen: Ik ben het met je eens, wat betreft dat het verspilling is, al is dat soms niet te voorkomen door de snelheid waarmee hardware verandert (bijvoorbeeld hardware die nieuwere vormen van encryptie niet meer aan kan, en daarom niet meer veilig kan communiceren, met bijvoorbeeld de clouddienst waar je gewichtsdata heen moet).

    Ik ben daarom (en vanwege privacy) heel terughoudend met het kopen van dingen waar smart op staat. Tenzij het van een merk is met een goede reputatie op dat vlak. Dingen die niet smart hoeven, neem ik dan ook niet smart.

    Maar van welk geld denk je dat een product dat 10 jaar geleden is uitgebracht qua software up to date gehouden gaat worden zonder dat je daar periodiek voor betaalt? De winst die een fabrikant maakt op een stuk hardware kan niet jarenlang leeg worden gemelkt. Ik moet de eerste gratis software developer nog tegenkomen…

  4. En maar zeuren over het milieu, maar ondertussen je prima werkende luidsprekers, lichtschakelaars koelkasten, weegschalen enz bij het grofvuil zetten zodra de fabrikant dat nodig vindt.

    Lekker bezig! Ik doe er niet aan mee. Mijn luidsprekers, lichtschakelaars, koelkast enz hebben geen software nodig en mijn weegschaal al helemaal niet!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.