Reacties voor: Filmpje van de Parrot AR.Drone in actie

Een filmpje waarin de AR.Drone wordt gedemonstreerd. De AR.Drone is een helicopter van Parrot, die je op afstand kunt bedienen. De helicopter is te bekijken op de CES.
Lees het complete artikel → Filmpje van de Parrot AR.Drone in actie

Reacties: 50 reacties

  1. super tof!

  2. Ding ziet er echt geweldig uit. Komen noch wel tich vragen over. Wat er bijvoorbeeld gebeurd als wifi verbroken wordt of iphone uitvalt (komt op hetzelfde neer) dondert het ding dan naar beneden, etc. Iemand al een idee wat ie moet gaan kosten?

  3. Puur een reklame filmpje.
    Net als met die schoonmaak filmpjes.
    Ze vegen alles in 1 veeg schoon zo goed moet dat spul zijn.
    Heb jaren gevlogen met helikopters en vliegtuigjes en kan mij niet voorstellen dat het vliegen met zo`n ding zo makkelijk gaat.

    No way…..

  4. Waar haal je die 6 meter vandaan? ik lees alleen dat die sensors 6 meter berijk hebben. dus als je op 6 meter hoogte zit je niets aan die sensors hebt 😉 Je kunt het nog wel besturen dan!

  5. hebbe hebbe 😮

  6. Origineel geplaatst door Erwin
    Puur een reklame filmpje.
    Net als met die schoonmaak filmpjes.
    Ze vegen alles in 1 veeg schoon zo goed moet dat spul zijn.
    Heb jaren gevlogen met helikopters en vliegtuigjes en kan mij niet voorstellen dat het vliegen met zo`n ding zo makkelijk gaat.No way…..

    Ik heb er minder verstand van, maar vlieg jij ook met helicopters met 4 rotoren? Hij schijnt ook gyroscopen te hebben voor stabilisatie en een camera die meet of hij wel of niet recht hangt (hoe dat werkt vraag ik me wel af).

    Als je genoeg computersnufjes in zo’n ding bouwt moet hij aardig stabiel te vliegen zijn denk ik zelf.

  7. HEBBEN HEBBEN HEBBEN HEBBEN!!!!
    Wat zou zoiets nou moeten kosten?
    En moet je er altijd een draadloos netwerk zijn of is de verbinding tussen jou iphone en de drone een soort van netwerk?

    EDIT: Heb het al gelezen.. Hij genereert zijn eigen WiFi netwerk.. Ik vind hem zoooooooooo cool!

  8. Dit is inderdaad wel een tof speeltje.
    Ik weet niet waar ik meer naar uitkijk, deze helicopter of die nieuwe tablet van Apple.

  9. sommige stukjes in het filmpje vind ik er een beetje fake uitzien. Maar het is wel vet. Even de buurman bespioneren. hahha

  10. @Miakel:
    Eerder de buurvrouw 😛 haha..

    Wat zou zoiets nou moeten kosten?
    Ik kan ook niks vinden op hun eigen site over het bereik hor..
    Tablet stond gisteren heel stuk over in de krant..

  11. Geweldig :”D ben bang dat dat niks voor hier is we hebben nogal eens een uitval van WIFI dat kan niet ten goede kome 😛

  12. @Danny
    Dat maakt niet uit want de copter genereert zijn EIGEN wifi kanaal..

  13. wil ik oook

  14. En wat als je gebeld wordt? Lol 🙂

  15. @stephan
    Oja tuurlijk, dom van me. (tis nog vroeg)

    Ik denk dat als de verbinding weg valt dat ie dan zelf naar benenden komt. of dat ie stabiel blijft hangen in de lucht. of als je nog verder gaat kan je hem nog terug laten komen totdat ie het signaal weer oppakt.

  16. Als je gebeld wordt dan land hij zichzelf of hij houd zichzelf stabiel tenminste dat denk ik want op de site staat dat bij verlies van signaal of iets dergelijks dat hij zichzelf stabiel houd of zichzelf land..

    Staat allemaal op de site..

    @Maikel:
    Maakt niet uit haha

  17. @Paz:

    vliegtuigmodus aan? hah-hah :’)

  18. Vet! Hoe mooi is dat, een quadrocopter met ingebouwde gyroscoop… Er is wel een manier om de data (film, vliegdata zoals hoogte en snelheid) achteraf weer uit te lezen, en op te slaan, toch?

  19. Zit wel een USB aansluiting op maar die is voor toekomstige updates ofzoiets..
    Heb niks gelezen over uitlezen van gegevens..

  20. Wat een te gek apparaat. Ik wacht wel op de eerste recenties maar het ziet er al futuriek uit!

  21. Super vet lijkt mij dit. Als je nog een beetje kunt tunen door het bereik van wifi op te schroeven heb je gewoon je eigen UAV.
    Allicht ook in te zetten voor beveiligingsdoeleinden. De video feed wordt via wifi verstuurd, moet dus ook op te slaan zijn met een beetje programmeer werk.
    Kan ook handig zijn om hoge gebouwen te inspecteren wanneer er ergens iets kapot lijkt te zijn.

    @Erwin:

    Het ding kan zichzelf in balans houden. Het enige wat je doet is sturen en richting aangeven.
    Normaal zou je zelf je heli in balans moeten houden.

    P.s. die bumper zorgt er natuurlijk niet voor dat vazen ineens magisch niet meer vallen als je er tegenaan stoot. Dat is meer tegen schade wanneer je regelmatig botst of om te voorkomen dat je met je propellors fijn in de haren van je vrouw vliegt als je haar loopt te irriteren, zoals in het filmpje.

  22. bumper is er idd meer voor om de rotoren te beschermen. Houd er wel rekening mee dat het gewicht van die bumper zeker 20+ % van de batterijduur gaat vreten. Elk grammetje telt.

    4 rotoren is van nature stabiel, daarom worden die juist gebruikt voor luchtfotografie / filmen omdat je mooi stabiel je beelden vast kunt leggen.

    Als het bereik wegvalt zal de heli via de accelerometer, gyroscoop en mogelijk door IR sensor in de camera (de grond is warmer dan de lucht, daardoor zou dat ding de horizon kunnen ‘zien’) weer recht zetten en rustig afdalen. Of hij blijft gewoon 20-30 sec hangen zodat je de iPhone in bereikt kunt brengen.

    Er zou een GPS ontvanger in moeten zitten zodat hij zelf zn route uit kan lezen en terug kan vliegen naar een punt, maar dan praten we weer over flink wat reken vermogen en extra kosten.

    Al met al kun je het zo gek maken als je wilt, maar alle functies die ik hierboven beschrijf kan ik nu al op mijn model heli plakken, maar dan ben ik 500+ euro kwijt voor alleen dat systeem. De heli zelf, zender etc kost ook snel al 300+

  23. @Paz:
    “En wat als je gebeld wordt? Lol ”

    Denk dat je dan een automatisch bericht krijgt van de automatische piloot . . . 😀
    Ben even bezig, bel straks terug, of zo iets.

  24. Ze moeten er ook een 3G/GPRS ontvanger inzetten zodat je het overal kan besturen 😛

    Het ziet er leuk uit, en deze persoon lijkt wel een heel groot wifi bereik te hebben 😛

  25. wireless N 🙂 heeft al een groter berijk 🙂
    denk meer die richting in

  26. stomme iphone crap , nu nog een iphone bestuurbare dildo en we hebben alles gehad. Imasturbate

  27. @bitfreak:

    Gatver ja,

    Ga dan lekker naar een andere site!

  28. Nu nog aantal kilo kunnen trekken voor mijn dSLR 😀
    Kan ik mooie kiekjes maken 🙂

  29. in die gaten van die bumper kun je mooi bier vervoeren.

  30. Ziet er mooi uit … maar het geeft , zoals te zien is in het filmpje , geen schaduw op de grond …

    Tja…. reclame….

  31. dacht dit al gepost te hebben maar duidelijk niet…
    Hebben ze nog nergens schattingen of ruwe prijzen bekent gemaakt? Op 1 filmpje (op hun site dat met de sneeuw) is te zien dat hij na 1minuut 52 seconden gewoon neergaat … t lijkt me eig net te had voor een landing dus ik gok dat het de batterij was lol…

  32. moest iedreen eens de specs lezen van die ar.drone dan zouden we allemaal weten:
    – 15 minuten op baterij te werken, oplaadbare baterijen (en aan de hand van de beschrijvingen versta ik dat deze op te laden zijn met een externe oplader … na dat je deze uit het toestel haalt)
    – genereert eigen wifi b/g … hetgeen een iphone ook verstaat … dus als je mee loopt gaat dat heel ver … (voor de cardio freaken: je moet maximaal 18 km/uur lopen en maximaal gedurende 15 minuten).
    – toekomstige updates mogelijk … (via usb of via wifi … whatever …) hetgeen de toepassing van dit toestel sterk uitbreidt … er is een programma van parrot waar je als ontwikkelaar kunt inschrijven om zelf toevoegingen / toepassingen te bedenken …
    – heeft twee infrarood sensoren die +- 6 meter bereik hebben langs onder … dient voor hoogte te meten (vermoed dat dit nuttig is voor de auto pilot voor landen en take off)
    – heeft een high speed camera langs onder om beweging te detecteren (60 frames per seconde … vergelijk de technologie met die van een optische muis om te zien of er beweging is). Er is een fimlpje op youtube over hoe deze camera echt werkt (20 punts meting met auto detectie van contrastrijke punten in het beeld en volgen van die punten) … zeer interessant … (en je kan wel zelf uitmaken dat aan de hand van dit er tegenbewegingen kunnen gemaakt worden voor stabilisatie en snelheid en richting – samen met de reeds 3 andere sensoren zoals twee gyroscopen en een accelerometer … )
    – OS draait zelf op linux in een geheugen van 128 Mb
    – heeft een echt wel sterke processor (>400Mhz ARM processor) aan boord voor zo’n ding. Is ook wel nodig voor het analyseren van 60 beelden per seconde met patroon herkenningen en …
    – heeft een front camera met life streaming naar de iphone (15fps … VGA resolutie … maar dat is ruim voldoende … )
    – als je je vinger van de iphone / ipod houdt dan gaat het toestel zelf automatisch in stationary mode (versta, stil hangen in de lucht).
    – Als wifi connectie verloren wordt, dan gaat het toestel eerst in stationary mode om dan te landen (zacht dalen tot landing) … kwestie van dat het niet direct stuk valt
    – …

    alez, allemaal specs om te zeggen dat dit niet direct voor onder ieders kerstboom is …

  33. @vincefra: is deze ook zo slim dat als het zijn WiFi verbinding verliest Boven het water dan boven het land gaat landen?

  34. Origineel geplaatst door Dinesh
    @vincefra: is deze ook zo slim dat als het zijn WiFi verbinding verliest Boven het water dan boven het land gaat landen?

    daar vrees ik voor… :p

  35. @Licensed2chill:

    haha, ik weet niet of ik zo graag m’n DSLR eronder hang.. Heb nog niet zoveel vertrouwen dr in…

  36. @Dinesh:

    als je kunt programmeren … mischien deelnemen aan dat programma om dergelijke verbeteringen te doen ???

    Anders, even knutselen met drijvers …

  37. Wil ik zeker hebben, maar tOch kriebelt de vraag:
    “en wat is daar het praktisch nut van?” 😉

  38. Ziet er interessant, goedkoop zal het wel niet worden.. 🙁

  39. Geloof me, heb zelf thuis al uren met helicoptertje van piepschuim gevlogen (van gadgetwinkel), echt superleuk! Dit is zeg maar de vergrotende trap 🙂

    Origineel geplaatst door Bart
    Wil ik zeker hebben, maar tOch kriebelt de vraag:“en wat is daar het praktisch nut van?”

  40. Origineel geplaatst door Bart
    Wil ik zeker hebben, maar tOch kriebelt de vraag:
    “en wat is daar het praktisch nut van?”

    eeuchm… Kijken waar precies je dakgoot lekt ? 😛

  41. Prijsspeculatie… 350 euro?

  42. Origineel geplaatst door Bart
    Wil ik zeker hebben, maar tOch kriebelt de vraag:
    “en wat is daar het praktisch nut van?”

    wat is het praktisch nut van willekeurig iedere game?

    Gewoon vermaak en dat voorkomt stress.

  43. Leuke animatie. Nu nog een real video.

  44. Ligt het aan mij of lijkt dit gewoon op een 3D gerenderd filmpje?!

  45. Ben benieuwd wat het gaat kosten 🙂 , wel interesse hier 🙂 .

  46. Origineel geplaatst door Pieter
    Ligt het aan mij of lijkt dit gewoon op een 3D gerenderd filmpje?!

    en @ Michel: Op hun site en youtube staan filmpjes van in de ontwikkelingsfaze… Ziet er daar ook nog leuk uit :p

  47. WAUW!
    Dit is pas een app-accessoire 😀

  48. vet man.
    en de prijs valt wel mee. boven de maisvelden in combinatie met de camera brengt hij zichzelf op haha.

  49. ik ben zelf ook heli bestuurder en geloof hier geen fuck van met een bereik van 6 meter is egt niks dan moet je achter da ding aan gaan hollen wil je bereik blijven houden. Dit is gewoon een crapy zoetmakertje die iedereen wil hebben maar qua qualiteit niks voorstelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.