Nieuw boek over design van succesvolle iPhone-applicaties

Een nieuw boek van Apress beschrijft hoe je een mooie iPhone-applicatie kunt maken. Het richt zich daarbij op design, waarbij de winnaars van de Apple Design Awards centraal staan. Ook lees je ervaringen van ontwikkelaars bij veelvoorkomende designkeuzes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone designOntwikkelaars in spé die graag van anderen willen leren kunnen bij uitgeverij Apress een nieuw boek aanschaffen: iPhone Design Award-Winning Projects. Het boek beschrijft vijf van de zes iPhone-applicaties die een prijs hebben gewonnen bij de Apple Design Awards. Elk hoofdstuk beschrijft welke uitdaging de ontwikkelaars hebben weten te overwinnen, bijvoorbeeld het houden van enorm veel informatie die je in een applicatie wilt tonen. In het boek zijn ook interviews met ontwikkelaars opgenomen die naast de prijs grepen en voor een soortgelijke uitdaging stonden.

Misschien kan dat wat vreemd overkomen, want je zou toch juist willen weten hoe de echt succesvolle ontwikkelaars het hebben gedaan? Van de andere kant: kijken welke overwegingen een ander heeft gemaakt kan net zo leerzaam zijn, zodat je niet de fouten opnieuw hoeft te maken. Applicaties die aan de orde komen zijn onder andere Tweetie, Topple 2, AccuTerra, Postage en Wooden Labyrinth 3D. Hét succesrecept voor een iPhone-applicatie die meteen gaat scoren, zal het boek niet bevatten. Maar het kan toch een aardige inspiratiebron zijn. De e-bookversie kost $28 en de papieren versie $40.

Meer info: iPhone Design Award-Winning Projects (Apress)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2010, 19:36
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.