Reacties voor: Klachten over externe schermen in macOS Big Sur 11.1 en 11.2

Geen verbinding en resolutie is fout
Sommige gebruikers die een extern beeldscherm hebben aangesloten op hun Mac(Book) klagen over verbindingsproblemen. De klachten doen zich voor bij macOS Big Sur 11.1 en 11.2.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Ik begreep dat de meeste klachten van eigenaren van de nieuwe 16” komen, en om jullie informatie te verschaffen voeg ik mijn constatering toe.

    Ik heb een Macbook Pro 13” 2016 met extern beeldscherm Samsung LS27H850QFUXEN met USB-C aansluiting (die overigens te weinig power geeft om op te laden). Ik heb ermee gewerkt met 11.1 en 11.2 en ik heb (tot nu toe) geen klachten. Verbindt keurig. Gelukkig maar! Hoewel ik ook een HDMI en DVI poort heb, dus workarounds genoeg.

  2. Ik heb ook als ik via een usb-c hub een monitor aansluit en de hub daarna weer verwijder dat de MB pro niet meer in sluimerstand gaat als ik hem dicht klap. Nog meer mensen hier last van?

  3. @Jay: Ik had dezelfde ervaring tot dat ik eerst via de Finder de usb-hub ‘eject’ en daarna de hub verwijderde. Hetzelfde principe met externe harde schijven.
    Op deze apple support pagina staat het beschreven bij Oplossingen, het laatste puntje.

  4. Ik, die net van zin was een externe monitor te gaan aanschaffen, gaat dus best nog maar wat wachten…. 😅

  5. Ik heb een probleem met thunderbolt display en mac 16 inch 2019 model. Wanneer deze is aangesloten aan display wordt de mac ontzettend heet. Wanneer ik scherm openklap koelt de mac weer af. Is dit een bekend probleem? Gebruik een  usb-C naar thunderbolt aansluiting.

  6. Mijn MacBook Pro 13 inch uit 2017 heeft vooral moeite met het aansturen van externe schermen wanneer hij uit de slaapstand komt. Ik heb 1 scherm met USB-C naar HDMI en 1 met Apple’s USB-C naar HDMI/USB/USB-C met HDMI aangesloten. Problemen doen zich vooral voor bij het eerstgenoemde scherm. Kabel eruit en erin is de ‘oplossing’.

  7. Dit probleem bestaat al veel langer. Bij mijn MacBook Pro uit 2018 heb ik al vanaf het begin dit probleem. Na enkele maanden is het moederbord door Apple uitgewisseld. Geen oplossing. Daarna hub vervangen door twee multiport adapters. Dit was een beperkte oplossing. Ik gebruik twee HP 27fw schermen. Nog steed flikkeringen bij uit stand-by halen. Als ik externe harde schijf aansluit als TimeMachine, weigert soms een monitor om aan te gaan. Alleen maar te herstellen door de externe harde schijf los te koppelen. Volgens mij heeft Apple een structureel probleem met gekoppelde apparaten. Hopelijk geeft de volgende M1 chip een oplossing voor deze problemen. Wellicht tijd voor een echte Apple hub met veel aansluitmogelijkheden? Overigens is al twee keer een externe harde schijf (WD element 2TB) kapot gegaan. Lijkt te maken te hebben met het zelfde probleem. Dit wordt nu onderzocht door Apple. Zijn er meer gebruikers met dit probleem?

  8. Extra probleem met alle M1 macs en externe beeldschermen is dat de helderheid van het beeldscherm niet meer met het toetsenbord of softwarematig bediend kunnen worden. Dit komt blijkbaar omdat DDC/CI signalen niet door worden gestuurd via M1 chips. Dit werkt niet native, maar ook niet via applicaties als Lunar of MonitorControl. Je kunt wel met QuickShade een soort grijsfilter over je beeldscherm gooien, maar dat is net niks. Ook het aanpassen van het volume van mijn beeldscherm kan ik niet softwarematig aanpassen. Ik heb de LG 38wk95c, wat verder een ontzettend fijn scherm is. Mocht iemand een oplossing hebben hoor ik het graag.

  9. Hier ook wat problemen met externe schermen. Ik gebruik 2 x 23″ schermen aan mijn MBP.
    Eerder aan de 15″ 2012, middels Apple connectors thunderbolt > vga en thunderbolt > dvi. Ging prima.
    Nu aan de 16″ 2020, middels usb-c naar dvi kabels, rechtstreeks aan de usb-poorten. Bijna dagelijks moet ik de ‘rangschikking’ van de schermen aanpassen, worden steeds omgewisseld. Dat had ik eerder nooit.

    Eigenlijk geen problemen met niet-functioneren of resolutie.

    Macbook wordt inderdaad wel heet als je er twee schermen aan hangt.

  10. Hier ook opvallende problemen met ‘2e’ schermen.
    Als we diverse MacBook Air koppelen aan de externe tv’s (80″ en 2x 65″ dmv cdmi splitter met voeding) dan werkt dat niet, totdat we de 2 65″ uitzetten. Echter elke windows laptop, werkt probleemloos.

  11. Ik heb vooral problemen bij opstart van macos. Regelmatig wordt mijn extern LG 4k scherm niet herkend. MacBook Pro mid 2014 en mini-display aansluiting. Issue bestond al langer dan 11.1. Lijkt alleen maar te verslechteren.

  12. Ook ik heb deze problemen met mijn Mac mini M1 en mijn samsung C49RG90 49 inch ultra wilde monitor.als ik hem aansluit via HDMI doet hij het prima. Geen issues. Alleen geen 5k resolutie. ( 4k maximaal )
    Sluit ik hem aan via USB-C naar display poort. Start mijn scherm niet bij het aanzetten van de Mac mini. Ook als de Mac mini in slaapstand gaat krijg ik het scherm niet aan. Switch ik van HDMI naar displayport als de Mac mini aanstaat doet mijn beeldscherm het wel op displayport….

  13. 2020 16” MacBook met 2 usbC Dell schermen (2419HC) geen problemen..het kan ook gewoon goed gaan dus.
    #afkloppendopblankhout

  14. Ik heb een Mac Pro 2017 en sinds de laatste update heb ik af te toe ook moeite om verbinding te krijgen met mijn 2e scherm als ik uit de slaapstand kom. Laptop herkent het scherm wel, maar krijg geen beeld te zien op het scherm. Als ik een reboot doe en opnieuw mijn usb c hub aansluit werkt het wel. Erg vervelend!

  15. Gisteravond macOS naar 11.2 geupdate. Sindsdien werken mijn 2 externe monitoren niet meer. Ze zijn verbonden via een usb-c naar displayport kabel. Ook na rebooten en kabels los halen en weer inpluggen worden beide monitoren niet herkend.
    Ik had al langer problemen met de rangschikking en moest ook regelmatig de volgorde van de schermen wijzigen, zoals Wiljo ook al meldt.
    Wel balen, want ik ontwikkel software en gebruik 2 externe schermen.

  16. Ik heb sinds eind december 2020 een MacBook Air (met M1 chip) en een belkin docking station en ik heb dat probleem ook. Sterker nog, soms valt het scherm gewoon uit, waarbij het tijdens het uitvallen een naar geluid maakt. Ik heb het beeldscherm als vervangen door een ander scherm maar probleem blijft bestaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.