Reacties voor: Excitor ontwikkelt zakelijke e-mailclient voor iPhone

Het Deense bedrijf Excitor heeft een zakelijke e-mailoplossing voor de iPhone ontwikkeld. Ze lanceren in oktober een iPhone-versie van de extra veilige e-mailsoftware Dynamic Mail Exchange (DME).
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. betere email client is sowieo hard nodig, ik wil kunnen zoeken, sorteren etc!! Exchange boeit me niet

  2. wat dacht je van markeren? Ook wel wenselijk.

  3. Met mijn huidige IMAP gaat genoemde ook al prima. Zoeken is inderdaad wel een optie die ontbreekt.

  4. Ben erg benieuwd. Kan ik in ieder geval een 2e exchange account toevoegen. Dat lukt nu niet.

    Laat maar afkomme!

  5. Leuk. Weeral een bedrijf waar je email doorheengaat.
    Privacy is niet meer belangrijk dezer dagen!

  6. Waarom komt Apple niet met een fatsoenlijke e-mail client.
    Is daar niemand die ooit een BlackBerry in zijn handen heeft gehad ?

  7. haha idd.

  8. Vind dat geen hotmail erg slecht bij deze duur iphone bij symbian en windows mobile en ander mobiles krijk je het wel

  9. @peekie: hotmail is dan ook een product van microsoft en apple is nu eenmaal de concurrentie…
    als MSN iets wil doen moeten ze maar een mail/chat-applicatie maken voor de iPhone…

    en anders, Gmail

  10. @Mpke: dat is de techniek achter e-mail nou eenmaal. Als je wilt dat je berichtje bij de ontvanger aankomt dan gaat het nou eenmaal langs een x aantal mailservers. Net als wanneer je een gewone brief stuurt moet dat ding verwerkt worden en naar de juiste persoon worden gestuurd. Privacy is in dat opzicht ook niet in het gedrang. Wat men voorbij ziet zoeven op mailservers is alleen verzender, ontvanger, onderwerp regel en datum/tijdstippen. Dit zijn trouwens ook dingen die we tegenwoordig in Nederland en de EU verplicht moeten vastleggen (de zogenaamde fel bekritiseerde en beruchte bewaarplicht). Niet dat je wat hebt aan die gegevens voor hetgeen het bedoeld is…ze zijn totaal nutteloos en onbruikbaar (en daarom is je privacy ook niet in het gedrang).

    Als je echter bezorgt bent over het feit dat je mailtjes door iemand onderschept kunnen worden dan is iets als GPG/PGP of certificaten een aanrader. Kun je daarmee je bericht versleutelen zodat alleen de ontvanger hem kan lezen. Zit wel een maar aan..je bent wel overgeleverd aan de zorgvuldigheid (of het gebrek daar aan) van de ontvanger wat betreft veiligheid van emailverkeer (berichten onversleuteld opslaan enzo en dan remote weer openen).

    Buiten dat alles is het geen verplichting om gebruik te maken van deze client en de diensten van dit bedrijf. Je kunt ook gewoon je mail via de webinterface ophalen of gebruik maken van de mail applicatie op de iPhone of gewoon niet mailen. Je kiest er dus zelf voor, niet een ander.

    @peekie:
    Dat krijg je dus helemaal niet bij andere telefoons. De enige die support voor dat soort dingen heeft is Microsoft. Die heeft met een paar fabrikanten voor een paar telefoons een deal weten te krijgen waardoor ze hun eigen msn applicatie zooi op zo’n telefoon kunnen krijgen. Kun je ineens msn’en en hotmailen vanaf een telefoon (zoiets als een Nokia N95). En dat een iPhone duur is, is je reinste nonsens. Mensen moeten echt eens leren kijken naar prijzen en niet domme vergelijkingen maken met hun prepaid mobieltje en de iPhone met abonnement. Het segment van de smartphones beslaat meer dan de iPhone waarbij de prijs allemaal fors hoger is dan je prepaid mobieltje. Zo is die markt nou eenmaal. Om dan allerlei dingen te gaan verwachten bij zo’n smartphone omdat die duurder is dan je prepaid mobieltje is nogal zeer kinderachtig, je klinkt zo als een jammerend verwend kind. Niet iedereen kan zich bepaalde zaken veroorloven, zo werkt dat nou eenmaal in het leven.

    Wat ik overigens mis in de mailclient is het kunnen aanmaken van mappen en het controleren van nieuwe mail in alle mappen in 1x. Nu moet je nog alle mappen af zeg maar. Het in kunnen klappen van de folders die je hebt of uberhaupt al het kunnen kiezen welke mappen je zou willen zien is ook erg welkom. Ook iets simpels als empty trash en empty spam folder zijn dingen die er wel in mogen. Als je echter kijkt naar wat de hoofdfunctie is van zo’n emailapplicatie voor onderweg dan voldoet de applicatie daar dik aan: je kunt prima mail lezen (beetje raar dat tilt dan weer niet werkt, wel bij attachments) en snel antwoorden op kleine dingen.

  11. Thx for the lexture ppl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.