Pause-app

Pause: kalmerende meditatie-app van het Monument Valley-team

De makers van Monument Valley hebben een meditatie-app ontwikkeld, die je door een simpele oefening weer tot rust moet laten komen. De Pause-app is vanaf nu te downloaden.

Pause-app

De makers van Monument Valley maken niet alleen games voor iOS. Onlangs hielpen ze je met Moodnotes al om je gemoedstoestand in kaart te brengen, en met Pause zetten ze zich in om jou tot rust te laten komen, waar je ook bent.

Pause: meditatie-app voor je iPhone

Appstudio UsTwo werkte samen met het Deense mental wellness-bedrijf PauseAble om de techniek zo effectief mogelijk te maken. Pause gebruikt technieken die gebaseerd zijn op Tai Chi en mindfulness, die ervoor moeten zorgen dat je tot rust komt en je na afloop weer beter kunt concentreren.

Simpel, maar effectief
Deze zen-modus moet je volgens PAUSE bereiken door met je vinger langzaam over het scherm van je iPhone te bewegen, waardoor je vinger een afdruk achterlaat in een zee van felle neonkleuren. Subtiele witte woorden laten weten of je goed bezig bent, of dat je het iets rustiger aan moet doen.

Het is aan jou om een cirkeltje te volgen over het scherm, zodat de afdruk die je vinger achterlaat steeds groter wordt en uiteindelijk het volledige scherm vult. Terwijl je de langzame oefening uitvoert hoor je rustgevende muziek, en verschijnt er een melding op het scherm dat je je ogen even moet sluiten. Ondertussen blijf je het scherm aanraken, totdat een geluidssignaal aangeeft dat je je ogen weer mag openen.

Een dergelijke meditatie-sessie neemt maar een paar minuten in beslag, en zou volgens de makers van Pause genoeg moeten zijn om je concentratieniveau te verhogen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2015, 14:57
Categorie Apps
Onderwerpen meditatie, monument valley
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.