Selfie maken in het buitenland met een iPhone.

Mobistar stopt met roamingkosten voor prepaidklanten

Goed nieuws voor prepaidklanten van de Belgische provider Mobistar: de tarieven voor het buitenland worden afgeschaft. Hierdoor betalen gebruikers in het buitenland net zo veel als in eigen land.

Selfie maken in het buitenland met een iPhone.
Binnenkort worden kosten voor gebruik van je mobiele telefoon in landen in Europa flink verlaagd. De Belgische provider Mobistar gaat nog een stap verder, want voor prepaidklanten worden de roamingkosten afgeschaft. Dat betekent dat klanten vanaf het einde van deze maand in het buitenland net zo veel betalen als in het eigen land.

Geen roamingkosten meer voor prepaidklanten

De nieuwe regeling voor prepaidklanten geldt vanaf 30 april. Als je dus als Mobistar-gebruiker met een prepaidabonnement de grens over gaat, betaal je net zo veel per MB als in je eigen land. De nieuwe regeling geldt niet voor mensen met een vast abonnement bij Mobistar. Dat wil zeggen dat mensen met een Dolfijn-, Panter- of Kangoeroe-abonnement niet kunnen profiteren van deze extra’s. Wel worden, zoals Europees geregeld, de tarieven flink verlaagd. Dat wil zeggen dat je €0,06 betaalt voor bellen, €0,02 betaalt voor het versturen van een sms en €0,06 betaalt per verbruikte MB aan data.

Maar klanten van Mobistar met een abonnement kunnen wel profiteren van goedkopere buitenlandbundels. Zo wordt de internetbundel van 250MB verlaagd naar €9,68, terwijl de bundel met 2GB voor €84,70 verhoogd wordt naar een bundel van 3GB. Dat betekent dat je per saldo niet goedkoper uit bent, maar dat je wel meer waar voor je geld krijgt. Ook de Belgische provider Base verlaagt haar prijzen voor het gebruik van internet in het buitenland.

Er gaat vanaf 30 april een hoop veranderen met de roamingkosten van providers in Europa. Zo zijn er nieuwe maximale tarieven voor bellen, het versturen van een sms en het verbruiken van MB’s. Zo betaal je straks maximaal €0,05 per MB (exclusief btw). Vanaf de zomer van 2017 moeten de extra roamingkosten helemaal afgeschaft zijn. Een volledig overzicht van de meest recente tarieven vind je in ons uitgebreide overzicht met roamingkosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2016, 10:30
Categorie Providers
Onderwerp mobistar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.